R ile Veri Bilimine ve Makine Öğrenmesine Giriş

• Eğitim Tarihi : 18 Mayıs 2024
  • Eğitim Bitiş Tarihi : 01 Haziran 2024
  • Ders Yeri : Hibrit Program

Bu program temel düzeyde R bilen kullanıcılara, veri bilimi ve makine öğrenmesinin ne anlama geldiğini ve nerelerde kullanılabileceğini aşılamayı, R programlama diliyle makine öğrenmesi projeleri yapmayı uygulamalı bir şekilde öğretmeyi amaçlamaktadır.

Eğitimin Hedef Kitlesi:

Temel R ve/veya temel programlama bilgisine sahip olan ve veri bilimi ile makine öğrenmesinin temellerini uygulamalar aracılığıyla öğrenmek isteyen kişiler.

Eğitimin Kazandıracağı Bilgi ve Beceriler:

•  Makine öğrenmesinin anlamını, türlerini ve temel uygulama alanlarını kavrar.
    •  Makine öğrenmesiyle ilgili test-train split, cross-validation, accuracy, precision, hyperparameter tuning, confusion matrix gibi kavramları anlar.
    •  Denetimli ve denetimsiz makine öğrenmesi arasındaki farkı bilir.
    •  R programlama dili kullanarak makine öğrenmesi modeli eğitebilir, tahmin ve kümeleme modelleri oluşturabilir.

• Veri ve Veri Bilimine Ait Örnekler
    • Veri Bilimine Giriş: Denetimli – Denetimsiz Öğrenme, Sınıflama, Regresyon ve Kümeleme, Model Performansının Ölçülmesi, Eğitim ve Test Verisi, Yanlılık ve Varyans Takası, ROC eğrileri, Aşırı Uyum
    • Denetimli Öğrenme: Sınıflama, kNN, Lojistik Regresyon, Karar Ağacı
    • Denetimli Öğrenme: Regresyon: RMSE, R2, Değişken Dönüşümleri, Doğrusal Regresyon, Genelleştirilmiş Toplamsal Model, Poisson Regresyon, Rastgele Orman
    • Denetimsiz Öğrenme: Kümeleme, K means kümeleme, Aşamalı Kümeleme, Temel Bileşenler Analizi
    • Caret paketi ile makine öğrenmesi

Eğitim Takvimi:

Cumartesi - Pazar (6 Saat)

Hibrit Program - 20 Saat Online-Canlı ve 10 Saat yüz yüze Uygulama Eğitimi

Doç. Dr. Erhan ÇENE

Arş. Gör. Dr. Coşkun PARİM

Yıldız Teknik Üniversitesichecked-mark

Bilimi, Üretimi ve Girişimciliği Destekleyen Eğitim Ekosistemi

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin hedefi ulusal alanda öncü, uluslararası alanda rekabetçi, ülke kalkınmasına katkı sağlayarak öncelikle ülkemiz olmak üzere dünyadaki problemlerin çözümünde etkin rol oynayan, yenilikçi ve proaktif yeni nesil dijital çağa uygun donanım ve yetkinliklere sahip, etik değerleri gözeten, öğrenci odaklı bir üniversite olmaktır.