04.06.2022

2022 ALES KURSU (HAFTA SONU)

Başlangıç : 04.06.2022
Bitiş : 14.08.2022

Online-Canlı ve Örgün

120 Saat

3.000 TL (KDV Dahil)

Ön Kayıt Formu

2022 ALES KURSU (HAFTA SONU)

Ders programı için tıklayınız.

Kursun 04.06.2022- 14.08.2022 tarihleri arasında açılması planlanmaktadır. Ayrıca talep doğrultusunda sayısal ve sözel olmak üzere iki ayrı sınıf ve alınacak talebe göre hafta içi grubu da oluşturulabilecektir.

Kurs, 10 hafta boyunca toplam 120 ders saati (60 ders saati Matematik, 25 ders saati Geometri, 4 ders saati sayısal mantık, 3 ders saati sözel mantık ve 28 ders saati Türkçe) ONLINE/CANLI/ÖRGÜN eğitim şeklinde yapılacaktır.

Herhangi bir lisans programından mezun olmuş öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışında lisansüstü eğitimlerine devam edebilmeleri, akademik personel ve eşdeğeri kadrolara atanabilmeleri ve benzeri alanlarda kullanabilmeleri için girmeleri gereken bir sınav olan “Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)” YTÜ Yıldız Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde açılmıştır.

Programın Amacı:

Programın amacı Temel Matematik, Geometri, Mantık ve Türkçe ders anlatımları ile birlikte test tekniğini kullanıp hız ve koordinasyonu birleştirerek öğrenciye etkili bir eğitim vermektir. Eğitmen kadrosu YTÜ akademik personelinden oluşmaktadır. Temel Matematik, Geometri, Mantık dersleri Matematik Bölümü Geometri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salim Yüce tarafından yürütülecektir.

Ön Kayıt İçin Tıklayın