26.09.2021

2021 ALES KURSU (HAFTA SONU)

Başlangıç : 26.09.2021
Bitiş : 14.11.2021

Canlı-Uzaktan-Örgün Eğitim

120 Saat

2000 TL (KDV Dahil)

Ön Kayıt Formu

* Covid-19 Küresel salgınının geçmesi durumda eğitimler örgün olarak devam edecektir.

2021 (HAFTA SONU) ALES KURSU BAŞLIYOR…

Kursun 23.09.2021- 14.11.2021 tarihleri arasında açılması planlanmaktadır. Ayrıca talep doğrultusunda sayısal ve sözel olmak üzere iki ayrı sınıf ve alınacak talebe göre hafta içi grubu da oluşturulabilecektir.

Kurs, 7 hafta boyunca toplam 120 ders saati (60 ders saati Matematik, 25 ders saati Geometri, 4 ders saati sayısal mantık, 3 ders saati sözel mantık ve 28 ders saati Türkçe) ONLINE/CANLI eğitim şeklinde yapılacaktır.

Ders programı için tıklayınız.

Herhangi bir lisans programından mezun olmuş öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışında lisansüstü eğitimlerine devam edebilmeleri, akademik personel ve eşdeğeri kadrolara atanabilmeleri ve benzeri alanlarda kullanabilmeleri için girmeleri gereken bir sınav olan “Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)” YTÜ Yıldız Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde açılmıştır.

Programın Amacı:

Programın amacı Temel Matematik, Geometri, Mantık ve Türkçe ders anlatımları ile birlikte test tekniğini kullanıp hız ve koordinasyonu birleştirerek öğrenciye etkili bir eğitim vermektir. Eğitmen kadrosu YTÜ akademik personelinden oluşmaktadır. Temel Matematik, Geometri, Mantık dersleri Matematik Bölümü Geometri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salim Yüce tarafından yürütülecektir.

Ön Kayıt İçin Tıklayın