22.02.2020

2020 ALES KURSU (HAFTA SONU)

Başlangıç : 22.02.2020
Bitiş : 26.04.2020

120 SAAT

2000 TL (KDV dahil)

2020 (HAFTA SONU) ALES KURSU BAŞLIYOR…

Ders programı için tıklayınız.

Herhangi bir lisans programından mezun olmuş öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışında lisansüstü eğitimlerine devam edebilmeleri, akademik personel ve eşdeğeri kadrolara atanabilmeleri ve benzeri alanlarda kullanabilmeleri için girmeleri gereken bir sınav olan “Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)” YTÜ Yıldız Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde açılmıştır.

Programın Amacı:

Programın amacı Temel Matematik, Geometri, Mantık ve Türkçe ders anlatımları ile birlikte test tekniğini kullanıp hız ve koordinasyonu birleştirerek öğrenciye etkili bir eğitim vermektir. Eğitmen kadrosu YTÜ akademik personelinden oluşmaktadır. Temel Matematik, Geometri, Mantık dersleri Matematik Bölümü Geometri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salim Yüce tarafından yürütülecektir.

Programın İçeriği:

10 hafta sonu 60 ders saati Matematik, 25 ders saati Geometri, 4 ders saati sayısal mantık, 3 ders saati sözel mantık ve 28 ders saati Türkçe olmak üzere toplam 120 ders saati eğitim verilmektedir.

KONTENJAN TAMAMLANDIĞINDA KURSUMUZ AÇILACAKTIR.