02.06.2020

Online ve Örgün Eğitim *

120 saat

2000 TL (KDV dahil)

* Covid-19 Küresel salgınının geçmesi durumda eğitimler örgün olarak devam edecektir. Ayrıntılar için sem@yildiz.edu.tr adresimize e-posta göndererek bilgi isteyebilirsiniz.

2020 (HAFTA İÇİ) ALES KURSU BAŞLIYOR…

1 Haziran-9 Ağustos tarihleri arasında talep doğrultusunda hem hafta sonu hem de hafta içi olmak üzere iki grup oluşturulması planlanmaktadır. Ayrıca talep doğrultusunda sayısal ve sözel olmak üzere iki ayrı sınıf da oluşturulabilecektir. Ancak tüm bu planlamalar Sayıştay kararları doğrultusunda, oluşacak talebe göre değerlendirilecektir.

Kurs, hafta içi olması durumunda saat 17:00’de, hafta sonu ise saat 10:00’da başlayacaktır. 10 hafta boyunca toplam 120 ders saati (60 ders saati Matematik, 25 ders saati Geometri, 4 ders saati sayısal mantık, 3 ders saati sözel mantık ve 28 ders saati Türkçe) ONLINE/CANLI eğitim yapılacaktır veya COVID-19 ile ilgili sürecin durumuna bağlı olarak yüz yüze eğitim verilecektir.

Kursa katılım sayılarının Sayıştay açısından uygun olması durumunda hem online hem de yüzyüze eğitim verilecektir.

Prof.Dr.Salim Yüce

Ders programı için tıklayınız.

Herhangi bir lisans programından mezun olmuş öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışında lisansüstü eğitimlerine devam edebilmeleri, akademik personel ve eşdeğeri kadrolara atanabilmeleri ve benzeri alanlarda kullanabilmeleri için girmeleri gereken bir sınav olan “Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)” YTÜ Yıldız Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde açılmıştır.

Programın Amacı:

Programın amacı Temel Matematik, Geometri, Mantık ve Türkçe ders anlatımları ile birlikte test tekniğini kullanıp hız ve koordinasyonu birleştirerek öğrenciye etkili bir eğitim vermektir. Eğitmen kadrosu YTÜ akademik personelinden oluşmaktadır. Temel Matematik, Geometri, Mantık dersleri Matematik Bölümü Geometri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salim Yüce tarafından yürütülecektir.