24.01.2022

Yakın Savunma (Defence Antı-Terror) Federasyonu Antrenörlük –Eğitmenlik, 1. Dan diploma programı

Başlangıç : 24.01.2022
Bitiş : 12.02.2022

Davutpaşa Kampüsü, Esenler, İstanbul

45 SAAT/12 GÜN

3000 TL (KDV DAHİL)

Ön Kayıt Formu

Programın İçeriği: Savunma Sanatları kişisel savunma teknikleri

Programın Amacı: Tevazu ve disiplin ruhunu geliştirmek, taktiksel bakış açısı ile gerçekçi senaryolarda pratik tekniklerin kullanılması hızlı hareket etmeyi, hızlı düşünüp uygulamaya geçebilmeyi sağlamak ve sağlıklı bir düşünce yapısı oluşturarak; bireylerin içgüdüsünü geliştirmek, kişiyi tetikte tutmak, mücadele ruhunu yükseltip kendisini olan güven duygusunu geliştirmek. Karşıda ki insana zarar vermeden kendini koruma ve saldırganı etkisiz hale getirme teknikleri konusunda fiziki beceri hedeflenmektedir.

Programın Kazandıracağı Bilgi ve  Beceriler

Teorik bilgilendirme ve sunumlar, anatomik yapı ve kas yapısının tanınması, etkili nokta vuruşları, denge duruşları gard alma, Birebir mücadele, vücudun etkili noktaları, mesafe kontrolü ve odaklanma, düşme teknikleri, atma teknikleri, itme teknikleri, el ayak blok teknikleri, süpürme teknikleri, sopa iç dış teslim alma-etkisizleştirme, ateşli silahlar karşısında nasıl hareket edilmeli, silah teslim alma ve etkisizleştirme, kesici aletlere karşı koyma etkisizleştirme, kelepçe takma teknikleri, taşıma teknikleri, teçhizatsız birden çok kişiye karşı koyma teknikleri, boyundan-arkadan-belden sarılmalara karşı savunma teknikleri, yerde savunma teknikleri. Şaşırtma, risk görme ve riskle başa çıkma.

Hafta Ders Saatleri Dersin Eğitmeni Konular

1- 3 saat Muharrem KESKİN (Teorik) Teorik bilgilendirme, anatomik yapı, kas yapısının tanınması, vücudun etkili noktaları, sunumlar

2 -3 saat Muharrem KESKİN \ Yiğithan HAN Vücudun etkili noktaları, birebir mücadelede teknik öncesi hareket tarzı

3 -3 saat Muharrem KESKİN \ Yiğithan HAN Denge duruşları, gard alma, mesafe kontrolü

4 -6 saat Muharrem KESKİN \ Yiğithan HAN Etkili nokta vuruşları, düşme teknikleri

5 -3 saat Selçuk YÜZER \ Yiğithan HAN Atma teknikleri, itme teknikleri

6 -3 saat Selçuk YÜZER \ Melisa Keç El-ayak blok teknikleri, süpürme teknikleri

7 -3 saat Selçuk YÜZER \ Melisa Keç Sopa iç-dış teslim alma etkisizleştirme

8- 6 saat Selçuk YÜZER \ Melisa Keç Kesici aletlere karşı koyma, teslim alma, etkisizleştirme

9- 3 saat Selçuk YÜZER \ Melisa Keç Ateşli silahları tanıma ve ateşli silahlar karşısında mesafe kontrolü, nasıl hareket edilmeli , silahteslim alma, etkisiz hale getirme.

10 -3 saat Muharrem KESKİN \ Yiğithan HAN Tekme teknik çalışmaları (düz, aşağı seviyeye, mideye ve ayak kitleme kafa seviyesine) Tekme teknik çalışmaları (dönerli tekme ön çalışma teknikleri)

11- 3 saat Muharrem KESKİN \ Yiğithan HAN Tüm tekmelerin dearyon teknik taktik çalışmaları

12 -6 saat Fikret ÜNAL \ Melisa Keç \ Muharrem KESKİN \ Yiğithan HAN Seminer sonunda tüm tekniklerin birebir gerçek senaryolarla uygulanması eksikliklerin tamamlanması ve pekiştirme çalışmaları

Ön Kayıt İçin Tıklayın