14.10.2021

4 GÜN

2850₺

Torrance Yaratıcı Düşünme Sertifika Eğitimi

Torrance Yaratıcı Düşünme Eğitimi Nedir?

• Yaratıcılık; yeni, özgün ve beceriye dayalı bir ürün olarak ortaya çıkmış veya henüz ürüne dönüşmemiş, kendine özgü bir problem çözme sürecini içeren, kişinin zekâ unsurlarını da özgün ve üretime dönük kullandığı bir bilişsel yetenektir. Günümüzde işe alımda, eğitimde, sanatta Torrance ölçümüne ihtiyaç duyulmaktadır. Torrance Yaratıcılık Testi ilk kez 1966 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanmıştır. Bugün dünya genelinde en çok bilinen ve yaygın olarak kullanılan yaratıcılık testlerinden birisidir.
  • Bugün için pek çok büyük kuruluşun personel seçiminde listenin başlarına ve milli eğitim hedeflerinin ön sıralarına yerleşmiş ve kullanılmaya başlanmış bir testtir. Birçok ülkede organizasyonlar son yıllarda en iyi eğitimi, hizmeti en üst düzeyde optimizasyonu kurma anlamına gelen “etkililik” için yaratıcılığı gerekli bir unsur olarak görmeye başlamış ve eğitmen, çocuk psikologları, pedagoglar, alan uzmanları ve alana ilgisi olanların alması gereken eğitimlerin başında gelmektedir. Eğitimi alan kişilerin farkındalıkları artacağı ve kurumların işe alım sürecinde yaratıcı düşünce becerilerini ortaya koyabilecekleri için sektörlerin hedefleri arasında olan bireyler olarak yer alacaklardır.
  • TÜZYEV olarak 2013 yılından bu yana Torrance Center and International Gifted & Talented Education Center ve Scholastic Testing Service’ın Türkiye’de Türkçe uygulamasının temsilcisi ve lisans hakkı sahibi olarak; bu ve benzeri alanlarda farkındalık yaratacak çalışmalarımız ve girişimlerimiz ile binlerce öğrenciye test uygulaması yapılmış, alana ilgi duyan ve alan uzmanlarına sertifikasyon eğitimleri verilerek Torrance Yaratıcılık Testinin yaygınlaşmasını ve bilinirliğini arttırmış bulunmaktayız.
  • Torrance Yaratıcılık Testi okul öncesinden başlayarak 90 yaşına kadar uygulanabilmektedir. 1966 yılında geliştirilen test bataryası 2 ayrı uygulama alanından oluşmakta olup "Sözel Yaratıcı Düşünme" ve "Şekilsel Yaratıcı Düşünme" başlığı altında A ve B formları olarak yer almaktadır.

Torrance Şekilsel Test

5 değerlendirme boyutu bulunmakta olup bunlar sırasıyla;

*Akıcılık *Özgünlük *Başlıkların soyutluğu *Detaylandırma *Erken kapamaya dirençtir.

Ölçüt dayanıklı 13 yaratıcı güç kontrol listesinde;

-Duygusal dışavurum -İçsel görselleştirme

-Hikâyeyi ifade edebilme -Sınırları uzatma veya geçme

-Hareket ya da faaliyet -Mizah

-Başlıkların ifade gücü -Hayal gücü zenginliği

-Tamamlanmamış şekillerin sentezi -Hayal gücü renkliliği

-Çizgi ve dairelerin sentezi -Olağan dışı görselleştirme

-Fantezi çalışmalarına yer verilmektedir.

Toplam eğitim süresi 2 buçuk gün teorik, 1 gün uygulama ve toparlama eğitimi şeklinde olacaktır. Katılımcılara değerlendirme boyutlarının puanlanması, çizgilerde ve resimsel kompozisyonlarda yaratıcı düşünmenin nasıl ölçümleneceği öğretilecektir.

Sonuçları ile duygusal gelişim, bilişsel potansiyel ve okul başarısı gibi konularda anlamlı ipuçları sunan Torrance Yaratıcılık Testi; çocuklarda girişimcilik, özgüven, okul başarısını etkileyen alanlar değerlendirilerek doğru okul tercihi, problem çözme yeteneği ve yaratıcı düşünme becerilerinin düzeyi ve nasıl arttırılabileceği konusunda net fikirler vermektedir. İhtiyaç duyulan aktivite, kurslar ve hatta erken yaşta mesleki yatkınlığa yönelik sağlıklı yönlendirmeler yapılmaktadır.

Eğitim Yeri

Mozaik Eğitim Kurumları

Ataşehir

Eğitim Saatleri

Eğitimler belirlenen tarihlerde 10.30 – 17.00 arası yapılacaktır.

Torrance yaratıcı düşünme eğitimi ön kayıt formu

Web sitemizdeki bilgi linki