06.03.2021

Tasarım Odaklı Düşünme (Design Thinking)

Başlangıç : 06.03.2021
Bitiş : 04.04.2021

5 Hafta / 30 Saat

1250 TL + KDV (%1)

Programın Amacı

Tasarım Odaklı Düşünme (Design Thinking), tasarım dünyasının olanaklarından yararlanan, inovasyona yönelik, insan odaklı bir yaklaşımdır. Başka bir deyişle, tasarıma dayalı ve insan odaklı bir problem çözme yöntemidir. Tasarım dünyasında ortaya çıkmasına rağmen yönetimden eğitime birçok alanda kullanılmasının altında yatan da budur. Dolayısıyla bu programın amacı, farklı alanlarda, farklı pozisyonlarda çalışan veya çalışmak isteyen herkese Tasarım Odaklı Düşünme bilgi ve becerilerini kazandırmaktır. Bu bilgi ve beceriler, her katılımcının kendi alanına yönelik yapacağı uygulamalar yoluyla kazandırılacaktır.

Programın İçeriği

Tasarım Odaklı Düşünme (Design Thinking) Sertifika Programı, Tasarım Odaklı Düşünme’nin ne olduğuna, tarihçesine, ne amaçla uygulandığına, hangi alanlarda uygulandığına, nasıl bir metodolojisi olduğuna (nasıl uygulandığına) dair bilgi ve beceriler içeren bir programdır. Bu bilgi ve beceriler, uygulama ağırlıklı çalışmalar yoluyla katılımcılara kazandırılacaktır.

Programın Kazandıracağı Bilgi ve Beceriler

·Tasarım yoluyla problem çözme becerisi

·Hedef kitlenin ihtiyaçlarını keşfedebilme, anlayabilme

·Problemleri tanımlayabilme

·Problemlerin çözümü için yaratıcı fikirler oluşturabilme

·Kendini, fikirlerini görsel olarak ifade edebilme

·Fikirleri hayata geçirmeden önce risk analizi yapabilme

·Tasarım Odaklı Düşünme tekniklerini uygulayabilme

·Çevrimiçi tasarım uygulamalarını kullanabilme

·Tasarım Odaklı Düşünme sürecini herhangi bir alanda uygulayabilme

Programın Hedef Kitlesi

Her alandan;

·Tasarımcılar (Ürün Tasarımcısı, UI Tasarımcı, UX Tasarımcı, vd.)

·Girişimciler

·Kalite Yönetimi Uzmanları

·İnsan Kaynakları Uzmanları

·Proje Yöneticileri

·Öğretmenler, Eğitmenler

·Tasarıma ve/veya düşünme yöntemlerine ilgi duyan herkes

Ödev ve Projeler

Her oturumun uygulama saatlerinde yapılan etkinliklerin (vaka uygulamaları) tamamlanmış versiyonları, ödevleri oluşturacaktır. Uygulama saatlerinde, programın eğitmeni her bir vaka ile mentörlük yoluyla ilgilenecektir. Tamamlanmış versiyonlar, bir sonraki oturumda teslim edilecek ve katılımcılara çevrimiçi ortamda bire-bir geribildirim verilecektir.

Ayrıca, program süresince bir proje geliştirilecektir. Bu projeyi gerçekleştirebilmeleri için, ilk oturumdan itibaren her oturumda adım adım katılımcılara gerekli bilgi ve beceriler sağlanacaktır. Dolayısıyla proje ilk hafta duyurulacak olup son iki hafta teslim alınacaktır. Son iki hafta, projelerin sunumu ve değerlendirilmesi şeklinde yapılacak olup değerlendirme sürecinde verilen geri bildirimler yoluyla öğrenme ortamı sağlanacaktır.

Program Eğitmeni

Dr. Öğrt. Görevlisi Tuba UĞRAŞ