18.09.2021

Bitiş : 17.10.2021

4 Hafta

Eğitim İle İlgili Genel Bilgi
Bu eğitimde, işletme yönetiminde stratejik bir öneme sahip olan lider davranışı çeşitli teori ve yaklaşımlar çerçevesinde irdelenecek olup, kursiyerlere liderlik davranışına ilişkin konuları kavrayabilme ve yorumlayabilme becerisi kazandırması amaçlanmaktadır.

Liderlik kavramının tanımı, lider ve yönetici farklılıkları, etkin liderin özellikleri, takım lideri, liderlikte özellikler yaklaşımı, davranışsal yaklaşımlar, durumsal yaklaşımlar ve modern liderlik yaklaşımları bu dersin konuları arasındadır.

Eğitime yönetsel alanda kariyer yapmak isteyenler, yöneticiler ve yönetici adayları katılabilir. Katılım için herhangi bir önkoşul yoktur.

Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Yıldız SEM tarafından "LİDERLİK VE YÖNETİM BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ EĞİTİMİ" sertifikası verilecektir.

Eğitim faaliyetleri uzaktan öğretim yöntem ve teknikleri kullanılarak, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS/LMS) alt yapısı içerisinde internet tabanlı olarak gerçekleştirilecektir.

Eğitim dokümanları; ders notlarından (pdf ve ppt) oluşmaktadır. Haftalık olarak 120 dakika internet üzerinden sanal sınıf aracılığı ile öğretim üyesi ve öğrencinin bir arada olacağı 4 ders yapılacaktır.

Sanal sınıf dersleri Pazartesi günleri yapılacaktır. Tamamlanan sanal sınıf dersleri Öğrenme Yönetim Sistemine video olarak yüklenecektir.

Eğitim içeriği, örgün (yüz yüze) kurslarda verilen 24 saatlik eğitime denk gelmektedir.

• Liderlik Kavramı, Liderliğin Matematiği
  • Vaka çalışması
  • Lider davranışlarının tanımlanması
  • Vaka çalışması, Filmlerden Liderlik