Kablolu ve Kablosuz İletişim Teknolojileri Eğitimi

• Kapsamlı Örgün Eğitim

• Eğitim Tarihi : 27 Mayıs 2024
  • Eğitim Bitiş Tarihi : 29 Mayıs 2024
  • Ders Yeri : Online (Canlı)

Kablolu ve kablosuz iletişim ortamlarını incelemek, iletişim teknolojilerini analiz etmek ve haberleşme sistemlerini projelendirerek öğrenmektir.

Eğitimin Hedef Kitlesi:

Program, iletişim teknolojileri konusunda çalışmak isteyen kişileri hedef almaktadır. Bu konuda profesyonel olarak çalışan veya çalışmak isteyen kişilerin katılımı beklenmektedir.

Eğitimin Kazandıracağı Bilgi ve Beceriler:

Bu programı tamamlayan öğrenciler, kablolu ve kablosuz iletişim teknolojilerini analiz etme ve haberleşme sistemlerinin simülasyonlarını yaparak projelendirme yeteneklerini kazanacaklardır.

1. İletişimin Tarihsel Süreci, Teknolojik Gelişimi ve Geleceği

2. İletişimin Sınıflandırılması

• 2.1Kablosuz İletişim
  • 2.2Kablolu İletişim

3. İletişimin Teknolojilerinde Kullanılan Modülasyon, Çoğullama ve Kodlama Teknikleri

4. İletişim Teknolojilerinin Transmisyon ve Sistem Mekanizması

5. İletişimTeknolojileri

5.1 Karada Kullanılan İletişim Teknolojileri

5.2 Denizaltında Kullanılan İletişim Teknolojileri

5.3 Serbest Uzayda Kullanılan İletişim Teknolojileri

6. Ağlarda Sistem Mekanizması ve Ağ Topolojileri

7. İletişim Teknolojilerinin Optimizasyonu

8. Kablolu İletişim Teknolojileri İle Kablosuz İletişim Teknolojilerinin Birlikte Kullanımı

9. İletişimTeknolojilerinin Disiplinlerarası Çalışmalardaki Uygulamaları

10. İletişim Teknolojileri Konusundaki Projeler

11. İletişim Teknolojileri Konusundaki Seminerler

12. Endüstri Seminerleri

Eğitim Takvimi:

Pazartesi, Salı, Çarşamba

Dr. Öğr. Üyesi Necmiye Özlem ÜNVERDİ

Bilimi, Üretimi ve Girişimciliği Destekleyen Eğitim Ekosistemi

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin hedefi ulusal alanda öncü, uluslararası alanda rekabetçi, ülke kalkınmasına katkı sağlayarak öncelikle ülkemiz olmak üzere dünyadaki problemlerin çözümünde etkin rol oynayan, yenilikçi ve proaktif yeni nesil dijital çağa uygun donanım ve yetkinliklere sahip, etik değerleri gözeten, öğrenci odaklı bir üniversite olmaktır.