01.01.1970

İŞ ANALİZİ EĞİTİMİ (T.C. SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI İŞBİRLİĞİ)

Başlangıç :
Bitiş :

72 Saat

İŞ ANALİZİ EĞİTİMİ

SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI İLE PROTOKOL KAPSAMINDA

Eğitimin süresi en az 60 saat olacaktır.

Eğitim grupları 25 kişiyi geçmeyecektir.

Not ortalaması 3.00 ve üzeri üniversite 4. Sınıf öğrencileri, toplam eğitim kontenjanının yüzde 10’unu geçmemek kaydıyla, eğitimlere katılabilir.

Eğitimler teori ve uygulama ağırlıklı olarak düzenlenecektir.

Eğitimin sonunda bir sınav ve proje teslimi olacaktır.

Proje konuları adayların çalıştığı sektöre, sektörün ya da çalıştığı kurumların sorunlarına yönelik belirlenecektir.

Eğitim başarısı %50 sınav ve %50 proje puanları ile değerlendirilecek ve başarı notu 70 olacaktır.

Eğitimlerin sonunda başarılı olanlara “Başarı Sertifikası”, başarısız olanlara ise “Katılım Belgesi” verilecektir.

Eğitimlere %70 devam zorunluluğu bulunmaktadır.

DERS KODU
DERS ADI
İA01 İş Analizinin Temel Kavramları (İş Analistinin Rolü ve Temel Yetkinlikleri, Proje Yönetimi Yaşam Döngüsü ve Süreç Grupları, Proje Rolleri ve Yetkinlikleri, Paydaşlar, Gereksinimler ve Tasarımlar vb.)
İA02 İş Analizi Planlama ve İzleme (İş Analizi Yaklaşımının Planlanması, Paydaş Katılımının Planlanması, İş Analizi Yönetişiminin Planlanması, İş Analizi Bilgi Yönetiminin Planlanması, İş Analizi Performans Gelişimlerinin Tespit Edilmesi vb.)
İA03 Ortaya Çıkarma ve İş Birliği (Ortaya Çıkarma Çalışmaları, Paydaş İş Birliğinin Yönetilmesi vb.)
İA04 Gereksinim Yaşam Döngüsü Yönetimi (İzlenmesi, Önceliklendirilmesi, Değişiklerin Değerlendirilmesi, Onaylanması vb.)

İA05

Strateji Analizi (Mevcut Durumun Analiz Edilmesi, Risklerin Değerlendirilmesi, Değişim Stratejisinin Tanımlanması vb.)

İA06

Gereksinim Analizi ve Tasarım Tanımı (Gereksinimlerin Tanımlanması ve Modellenmesi, Doğrulanması, Onaylanması, Mimarisinin Tanımlanması, Tasarım Seçeneklerinin Tanımlanması, Çözüm Önerilmesi vb.)
İA07 Çözümün Değerlendirilmesi (Çözüm Performansının Ölçümlenmesi, Performans Ölçümlerinin Analiz Edilmesi, Kurum Kapasitesinin Değerlendirilmesi, Çözüm Değerinin Arttırılması için Aksiyonların Önerilmesi vb.)
İA08 Veri Modelleri İş Analizi Teknikleri (Veri Sözlüğü, Veri Modelleme, Veri Akış Diyagramları vb.)
İA09 Süreç Modelleri İş Analizi Teknikleri (Süreç Modelleme, Kabul ve Değerlendirme Kriterleri, Bağlantı Analizi vb.)
İA10 Davranış Modelleri İş Analizi Teknikleri (Kullanım Durumları (Use Case) Diyagramları, Aktivite Diyagramları, Sıralama Diyagramları, Durum Geçiş Diyagramları, Sınıf Diyagramları, Diğer UML Diyagramları)
İA11 Diğer İş Analizi Teknikleri (Karar Analizi, Kavram Modelleme, Kapsam Modelleme, Business Model Canvas, Kök Neden Analizi, İş Kuralları Analizi, Prototipleme, Fonksiyonel Ayrıştırma, SWOT Analizi vb.)
İA12 Vaka Çalışması