Başlangıç : | 23.01.2021 |
---|---|
Bitiş : | 14.02.2021 |
8 GÜN(Cumartesi-Pazar)
2250 TL+KDV
Katılımcı Profili
Şirketlerin Kalite Güvence Departmanlarında ve Genel Yönetim bölümlerinde kariyer yapmak isteyen kişiler, profesyoneller ve öğrenciler,
GFSI onaylı yönetim sistemleri kurmak isteyen veya sistemlerini geliştirmek isteyen uzmanlar ve yöneticiler,
Gıda ve içecek üretim sektöründe görev alan Kalite Yöneticileri ve Çalışanları,
Gıda sektöründe görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan gıda denetçileri ve danışmanlar.
Eğitimin Amacı
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kurmak isteyen veya sisteminin iyileştirilmesi gerektiğini düşünen işletme yetkililerinde veya bu konuda kariyer yapmak isteyen profesyonellere ve öğrencilere BRCGS Food V8, FSSC 22000 V5, ISO 22000:2018 Standart gerekliliklerinin uygulama örnekleri ve vaka çalışılması ile anlatılmasıdır.
HACCP sistemi kurmak isteyen işletmelerin yetkili kişilerine sistem kurma konusunda detaylı bilgi verilmesi, HACCP sistemini kurmuş işletmelere ise kurmuş oldukları sistemi geliştirmek için gerekli bilgileri uygulama örnekleri ve vaka çalışılması ile verilmesi amaçlanmaktadır.
Sertifika
TÜV Austria® Yıldız Teknik Üniversitesi® tarafından gerçekleştirilen Gıda Yöneticiliği Sertifika Programı sonunda yapılacak sınavı başarı ile tamamlayan katılımcılar HACCP sertifikası ve eğitimde yer alan standartlara ilişkin İç Denetçi Sertifikasına sahip olacaklardır.
Başarı Sertifikası: Program sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara, %80 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla sertifika verilecektir.
Katılım Belgesi : Program sonunda yapılan sınavda başarısız olan katılımcılara, %80 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla katılım belgesi verilecektir.
Gıda Güvenliği İç Tetkikçi Eğitimi (2 gün)
ISO 19011:2018’e göre
Denetim ve Denetçi Kavramları,
Denetim Programlanması
Yeterlilik/Uygunluk Denetimi,
Denetime Hazırlık,
Denetimin Gerçekleştirilmesi
Uygunsuzluk Kavramı ve Raporlaması
Denetim Raporlaması, Takip Denetimleri
Düzeltici Faaliyetler,
Denetimlerin Psikolojik Boyutları, Denetimde Etkin İletişim, Denetçi Özellikleri ve Yetkinlikleri
Etkin Bir Denetim İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar,
Denetim Sırasında Yaşanılan Güçlükler ve Çözüm Yolları
1. HACCP - Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları (2 gün) HACCP, Gıda, Ambalaj, Kozmetik ve bazı Tüketim Ürünleri işletmelerinde mevcut olan fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve standartlarda spesifik olarak belirlenen diğer tehlikelerin ortadan kaldırılması ya da kabul edilebilir seviyelere indirilmesi amacı ile yapılan tehlike risk değerlendirmesidir. Eğitimde CODEX Alimentarius prensipleri ve GFSI onaylı standat gereklilikleri baz alınmıştır. Eğitim Programı HACCP, Tarihçesi, Gelişimi, HACCP Terimleri ve Tanımları, HACCP Gıda / Ürün Güvenliği Ekibi, Ön Gereklilik Programları, Ürün Tanımları, Ürünün Tasarlanan Kullanımının Belirlenmesi, Ürün Akış Diyagramlarının Oluşturulması, Ürün Akış Diyagramlarının Doğrulanması, Potansiyel Tehlikeler, Tehlike Analizinin Yapılması ve Kontrol Önlemlerinin Belirlenmesi, GFSI Standartlarına Göre Değerlendirilmesi Gereken Tehlike Türleri, Kritik Kontrol Noktalarının (KKN) Belirlenmesi, KKN’ler için Kritik Limitlerin Belirlenmesi, KKN’ler İçin İzleme Sistemleri Oluşturulması, Düzeltici Faaliyet Planlarının Oluşturulması, Doğrulama Prosedürlerinin Oluşturulması, Dokümantasyon ve Kayıt Tutma, HACCP Planının Gözden Geçirilmesi, ISO 22000:2018 (1 gün) Eğitim Programı Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Tarihçesi Yüksek Seviye Yapı Proses Yaklaşımı Risk Bazlı Düşünme ISO 22000 Maddelerine genel bakış Temel Kavramların açıklanması – ÖGP, OÖGP, KKN vs Kuruluşun Bağlamı Liderlik Planlama Destek Operasyon Performans Değerlendirme İyileştirme FSSC 22000 V5 (1 gün) Eğitim Programı FSSC 22000 V5 Şeması FSSC 22000 Ek Gereklilikleri Ön Koşul Programları Standartları ve Gereklilikleri BRCGS FOOD V8 (2 gün)Eğitim Programı BRCGS Gıda Güvenliği Standardı Geçmişi, Gelişimi GFSI Onaylı Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri BRCGS Kaynaklarına Ulaşım Bölüm I. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Bölüm II. Gereklilikler Renk Kodlu Gereklilik Sistemi Temel Gereklilikler Gereklilikler: | 1. Üst Yönetim Taahhüdü |
| Haberli Denetim Programı |
| Denetim Derecesi, Raporu, Takip Denetimi Sıklığı |