Finansçı Olmayanlar için Temel Finans Eğitimi

• Kapsamlı Örgün Eğitim

• Eğitim Tarihi : 11 Mayıs 2024
  • Eğitim Bitiş Tarihi : 18 Mayıs 2024
  • Ders Yeri : Online (Canlı)

Bu program kapsamında finans alanına ilgi duyan ve finans profesyoneli olmayanlara temel finans eğitimi verilecektir. Programın hedefi, finansal sistemin temel dinamikleri hususunda bilgi verilerek finansal okur yazarlık düzeyinin artmasını sağlamak ve yatırım tercihlerinin daha bilinçli yapılabilmesi için yol gösterici olmaktır. Programın içeriğinde finans alanında hem geleneksel konuların yanı sıra finansal piyasaların geleceğini şekillendirecek yeni konular da yer almaktadır.

Eğitimin Hedef Kitlesi:

İşletme sahip ve ortakları, şirket yöneticileri başta olmak üzere finans ve muhasebe ile ilgili konularla iş hayatında karşılaşan, bununla birlikte finans altyapısı olmayan tüm işletme çalışanları bu eğitime katılabilir. Ayrıca bu eğitim, bir işletmenin finansal durumuna ilişkin bilgi sahibi olmak isteyen potansiyel yatırımcılar ile işletme ve muhasebe finans konusuna ilgi duyan tüm taraflara faydalı bilgiler sağlayacaktır.

• Finans ile ilgili Temel Kavramlar

Finans, Finansman, Finansal Yönetici, Finansal Sistem ve Unsurları, Piyasa Türleri, Pay Senedi, Tahvil, Kira Sertifikası, Yatırım Fonları, Finansal Kurumlar (SPK, BDDK, BORSA İstanbul vb.)

• Paranın Zaman Değeri

Bugünkü Değer ve Gelecekteki Değer Kavramları, Basit Faiz, Bileşik Faiz ve Anüite, Nominal Faiz-Reel Faiz Kavramları

• Makroekonomik Faktörler ve Yatırıma Etkileri

Milli Gelir, Faiz, Enflasyon ve diğer makroekonomik göstergeler ve bu göstergelerin yatırım araçlarına etkileri

• Finansal Tablolar

Bilanço, Gelir Tablosu, Nakit akış Tablosu ve Tabloların Okunması Teknikleri (Vergi Usul Kanunu ve uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS)’ye göre temel farklılıklar

• Finansal Analiz Teknikleri

Karşılaştırmalı Analiz, Oran Analizi (Likidite Oranları, Mali Yapı Oranları, Etkinlik Oranları, Karlılık Oranları

• Değer Kavramı

Değer Kavramı ve Türleri (Piyasa Değeri, Firma Değeri, Aktif Değer, Defter Değeri), Temel Değerleme Yöntemleri

• Portföy Yönetimi

Risk ve Getiri Ölçümü, Modern Portföy Kuramı, Finansal Varlıkları Fiyatlama Modeli, Riskten Korunma Yöntemleri ve Türev Araçlar

• Yatırım ve Proje Değerlemesi

Geri Ödeme Süresi Yöntemi, Net Bugünkü Değer Yöntemi, İç Verim Oranı Yöntemi, Belirsizlik Altında Değerleme Yöntemleri

• Alternatif Yatırım Araçları

Yatırım Fonları, Faizsiz Yatırım Enstrümanları, Kitlesel Fonlama

• Finansta Yeni Konular

Davranışsal Finans, Kripto Piyasalar ve Finansal Sisteme Etkileri, Finansal Teknolojiler, Merkeziyetsiz Finans ve Açık Bankacılık

Eğitim Takvimi:

Hafta sonu 3 Gün (09.30 - 16.30)

Prof. Dr. Halil Emre AKBAŞ

Arş. Gör. Dr. Seda CANİKLİ

Arş. Gör. Semih YILMAZER

Bilimi, Üretimi ve Girişimciliği Destekleyen Eğitim Ekosistemi

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin hedefi ulusal alanda öncü, uluslararası alanda rekabetçi, ülke kalkınmasına katkı sağlayarak öncelikle ülkemiz olmak üzere dünyadaki problemlerin çözümünde etkin rol oynayan, yenilikçi ve proaktif yeni nesil dijital çağa uygun donanım ve yetkinliklere sahip, etik değerleri gözeten, öğrenci odaklı bir üniversite olmaktır.