- Konu BaşlıklarıEğitim Hakkında BilgiKoçluk Eğitimi: Yaşam Koçluğu Eğitimi Materyaller - 1Yaşam Koçluğu 1. Bölüm 1. Ders7 dkYaşam Koçluğu 1. Bölüm 2. Ders11 dkYaşam Koçluğu 1. Bölüm 3. Ders8 dkYaşam Koçluğu 1. Bölüm 4. Ders8 dkYaşam Koçluğu 1. Bölüm 5. Ders11 dkYaşam Koçluğu 1. Bölüm 6. Ders9 dkYaşam Koçluğu 1. Bölüm 7. Ders4 dkYaşam Koçluğu 1. Bölüm 8. Ders15 dkYaşam Koçluğu 2. Bölüm 1. Ders10 dkYaşam Koçluğu 2. Bölüm 2. Ders11 dkYaşam Koçluğu 2. Bölüm 3. Ders8 dkYaşam Koçluğu 2. Bölüm 4. Ders8 dkYaşam Koçluğu 2. Bölüm 5. Ders9 dkYaşam Koçluğu 2. Bölüm 6. Ders6 dkYaşam Koçluğu 2. Bölüm 7. Ders7 dkYaşam Koçluğu 2. Bölüm 8. Ders12 dkYaşam Koçluğu 2. Bölüm 9. Ders15 dkYaşam Koçluğu 3. Bölüm 1. Ders11 dkYaşam Koçluğu 3. Bölüm 2. Ders6 dkYaşam Koçluğu 3. Bölüm 3. Ders9 dkYaşam Koçluğu 3. Bölüm 4. Ders8 dkYaşam Koçluğu 3. Bölüm 5. Ders7 dkYaşam Koçluğu 3. Bölüm 6. Ders10 dkYaşam Koçluğu 4. Bölüm 1. Ders Uygulama3 dkYaşam Koçluğu 4. Bölüm 2. Ders Uygulama5 dkYaşam Koçluğu 4. Bölüm 3. Ders Uygulama2 dkYaşam Koçluğu 4. Bölüm 4. Ders Uygulama2 dkKoçluk Sınavı15 dk
Yaşam Koçluğu Eğitimi, kariyerini yaşam koçluğu alanında kurmayı hedefleyen bireylere yönelik tasarlanmış bir çevrim içi eğitim programıdır. Bu eğitimle katılımcılar, koçluk becerileri hakkında bilgi edinir ve bu mesleğin detaylarını öğrenirler.
Yaşam Koçluğu Eğitimi sonunda katılımcılara bir sertifika verilmektedir. Bu sertifika, bireyin yaşam koçluğu alanındaki bilgi birikimini belgelemeye olanak tanır.
Yaşam Koçluğu Eğitimi kapsamında şunlar öğrenilebilir:
- Koçluğun tarihçesi,
- Koçluk çeşitleri,
- Yaşam koçluğunun tanımı,
- Yaşam koçlarının sahip olması gereken nitelikler,
- Koçluk seanslarında yapılması gerekenler,
- Yaşam koçluğu teknikleri.
Yaşam Koçluğu Eğitimi Nedir?
Yaşam Koçluğu Eğitimi, yaşam koçu mesleğini icra etmeyi hedefleyen bireylere yönelik tasarlanmış çevrim içi bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı sayesinde katılımcılar, yaşam koçluğunun tarihsel evrimini, koçluk kavramının tanımını, farklı koçluk türlerini ve tekniklerini öğrenirler. Yaşam Koçluğu Eğitimi alan bireyler, koçluk seanslarında nasıl davranılması gerektiği ve danışanlarla nasıl etkili iletişim kurulacağı konusunda bilgi edinirler.
Yaşam Koçluğu Eğitimi’ni Kimler Alabilir?
Yaşam Koçluğu Eğitimi’ni şu kişiler alabilir:
- Ruh sağlığı alanında çalışan kişiler,
- Yaşam koçluğu alanına ilgi duyanlar,
- Koçluk becerilerini geliştirmek isteyenler,
- Yaşam koçluğu alanındaki bilgilerini sertifika ile kanıtlamak isteyenler,
- Yaşam koçluğu alanında kapsamlı bilgi edinmek isteyen herkes.
Yaşam Koçluğu Eğitimi’ne Katılmak için Gerekenler Nelerdir?
Yaşam Koçluğu Eğitimi online ortamda düzenlendiği için katılımcıların bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi cihazlardan birine sahip olması gereklidir. Ayrıca kişinin bulunduğu ortamda etkin çalışan bir internete bağlantısı bulunmalıdır çünkü ders videolarını indirmek mümkün değildir.
Yaşam Koçluğu Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?
Yaşam Koçluğu Eğitimi dersleri, çevrim içi eğitim modeline uygun olarak YTÜ SEM öğrenci paneli üzerinden düzenlenmektedir. Bu eğitimde yaşam koçluğu alanında uzmanlaşmış bir eğitmenin rehberliğinde çekilen videolar kullanılarak dersler gerçekleştirilir. Öğrenciler, kursun erişime açık olduğu süre boyunca zaman ve mekân kısıtlaması olmaksızın dersleri takip edebilir ve eğitime kayıt yaptıran herkes bu süre zarfında ders videolarını istediği kadar izleyebilir. Bu sayede eğitim süreci daha etkili bir şekilde sağlanır ve bilgilerin kalıcılığı arttırılmış olur.
Yaşam Koçluğu Eğitimi Konu Başlıkları Nelerdir?
Yaşam Koçluğu Eğitimi konu başlıkları aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.
- Koçluk Tarihi ve Tanımı
- Koçluk Eğitimi’nin Amacı Nedir?
- Kimler Koçluk Eğitimi Almalı?
- Koçluk Çeşitleri Nelerdir?
- Bireysel Koçluk Nedir?
- Kurumsal Koçluk Nedir?
- Yönetici Koçluğu Nedir?
- Satış Koçluğu Nedir?
- İlişki Koçluğu Nedir?
- Kariyer Koçluğu Nedir?
- Sağlık Koçluğu Nedir?
- Kariyer Koçluğu Nedir?
- İlişki Koçluğu Nedir?
- Koçluk Ne Değildir?
- Koçun ve Danışanın Sorumlulukları Nelerdir?
- Koç ile Danışan Arasındaki İlişki Nasıl Olmalıdır?
- Koçlukta Etkili İletişim Nasıl Kurulur?
- Koçluk Sektörünün İstatistiksel Verileri
- Koçluğun Prensipleri: Motivasyon
- Koçluğun Prensipleri
- İyi Bir Koç Olmak için Yapılması Gerekenler
- Vaka Örneği
- Danışanı Seansa Hazırlamak için Yapılması Gerekenler
- Koçluk Sözleşmesi
- EXACT Model Nedir?
- Hedefe Ulaşmak için Strateji Oluşturma
- Koçluk Türleri
- Yaşam Koçluğunda Seans Hazırlığı
- Danışanın Savunma Mekanizmaları
- Koçluk Döngüsünün Aşamaları
- Yaşam Koçunda Oluşan Dirençler
- Yaşam Koçluğu Hakkında İpuçları
- Koçluk Teknikleri
- Transaksiyonel Analiz
- Koçun Vermesi Gereken Ödev ve Dokümanlar
- Koçta Bulunması Gereken Teknik ve Kişisel Beceriler
Yaşam Koçluğu Eğitimi’nde Ders Kaynakları Nelerdir?
Yaşam Koçluğu Eğitimi'nde kullanılan ders kaynakları, yaşam koçluğu konusunda uzmanlaşmış bir eğitmen tarafından hazırlanan videolardan oluşmaktadır. Yaşam Koçluğu Eğitimi ders videoları, önceden kaydedilip YTÜ SEM’in resmi web sitesine yüklenmektedir. Bu videolar, yalnızca eğitime kayıt yaptıran öğrencilerin erişimine açılmaktadır.
Yaşam Koçluğu Eğitimi ders kaynakları arasında seans formu, koçluk sözleşmesi ve beceri çarkı gibi materyallere ait dokümanlar da bulunmaktadır. Bu dokümanlar, öğrencilerin derslerden en iyi şekilde faydalanmasına ve etkili bir yaşam koçu olmalarına yardımcı olmaktadır.
Yaşam Koçluğu Eğitimi Bitiminde Uygulanan Sertifika Sınavı Nedir?
Yaşam Koçluğu Eğitimi'nin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen sertifika sınavı, öğrencilerin eğitim süreci boyunca edindikleri bilgi ve becerileri değerlendirmek için kullanılan bir yöntemdir. Eğitim sürecinde yer alan ders videolarını izleyen katılımcılar, sertifika sınavına tabi tutulurlar. Yaşam Koçluğu Eğitimi'nin sonunda yapılan sertifika sınavını başarıyla tamamlayan bireyler, sertifika almaya hak kazanırlar.
Yaşam Koçluğu Eğitimi Bitiminde Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?
Yaşam Koçluğu Eğitimi'nin sonunda düzenlenen sertifika sınavı, eğitim programının çevrim içi olarak gerçekleştirilmesi gibi online olarak yapılmaktadır. Yaşam Koçluğu Eğitimi sertifika sınavı, çoktan seçmeli sorulardan oluşmakta olup sınavın belirlenen süre içinde tamamlanması gerekmektedir. Sorular, derslere ilgiyle katılan öğrenciler için genellikle zorlayıcı olmamaktadır.
Yaşam Koçluğu Eğitimi Bitiminde Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
Yaşam Koçluğu Eğitimi'nin tamamlanmasının ardından elde edilen sertifika, bireye yaşam koçluğu mesleğini icra etme yetkisi verir ve bu alandaki bilgi ve deneyimlerini resmileştirme fırsatı sunar. Böylece kişi yeni bir meslek edinmiş olur. Halihazırda kendi işine devam eden kişiler ise Yaşam Koçluğu Sertifikası ile ek gelir elde etme fırsatı yakalar.
Yaşam Koçluğu Sertifikası, Yıldız Teknik Üniversitesi onaylı bir belgedir ve e-Devlet’te görüntülenebilir. Üniversite tarafından onaylanan sertifikanın e-Devlet sistemi üzerinde görüntülenmeye başlama süresi genellikle ortalama 3 iş günüdür. Bu süreç, sertifikanın hazırlanmasıyla ilgili operasyonel süreçlerden kaynaklanmaktadır.
Yaşam Koçluğu Eğitimi Sonunda Sertifika Ücreti Var mı?
Evet, Yaşam Koçluğu Eğitimi sonunda öğrencilerden sertifika için ücret talep edilmektedir. Sertifikadan ücret talep edilme nedeni ise belgenin hazırlanması için gerekli olan operasyonel işlemler ile ilgilidir.
Eğitim sonunda öğrencilerimize verilen sertifika, hem basılı olarak hem de e-Devlet sisteminde dijital olarak sunulmaktadır. Öğrencilerimiz fiziki sertifikalarını elden teslim almaktadır ancak adresine teslim edilmesini de talep edebilir.
Sınav formatı, eğitime bağlı olarak değişmektedir. Eğitim hangi formatta düzenlendiyse sınav da buna uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
Boenstitü
Bilgiyi Güce Dönüştüren Eğitim Platformu
Türkiye'de online eğitimin lider platformu Boğaziçi Enstitüsü, nitelikli eğitimi tabana yaymak amacıyla düzenlediği eğitimlerle bireylerin ve kurumların potansiyelini en üst seviyeye çıkarmasına destek olmaktadır.
Ebru Keser Kayrak
Yaşam Koçu