Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi, ilgili meslekler hakkında kapsamlı bilgi edinmeyi sağlayan bir çevrim içi sertifika programıdır. Tıbbi sekreter ya da hasta kabul danışmanı olarak çalışmak isteyen kişiler, bu eğitim programına katılarak mesleğin nasıl yerine getirileceğini öğrenir. Eğitim bitiminde verilen sertifika, çeşitli sağlık kuruluşlarına yapılan iş başvurularında kullanılabilir.

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi ile bilgi edineceğiniz alanlar şunlardır:

• Sağlık alanında bilinmesi gereken temel terimler,
  • Tıbbi sekreterlerin görev tanımı ve sorumlulukları,
  • Randevu ve kayıt işlemlerinin nasıl yapıldığı,
  • Word ve Excel programının nasıl kullanıldığı,
  • Tıbbi terminoloji,
  • Elektronik belge yönetim sisteminin kullanımı,
  • ICD kodlamasının nasıl yapıldığı,
  • Meslek etiği ve hasta haklarının neler olduğu,
  • Hasta dosyaları ile tıbbi dokümanların hukuksal boyutu.

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi Nedir?

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi, sağlık kurumlarında tıbbi sekreter veya hasta kabul danışmanı olarak çalışmak isteyen kişilere yönelik düzenlenen bir çevrim içi eğitimdir.

Bu eğitim ile kişiler; genel sağlık bilgisi, tıbbi sekreterlerin görevleri, mesleki yeterlilik (randevu işlemleri, ICD kodlaması, tıbbi etik, gerekli programların kullanımı vb.) gibi alanlarda gerekli bilgiler öğrenilir. Ayrıca temel bilgisayar kullanımına ilişkin bilgiler de sunulmaktadır. Böylece kişinin tıbbi sekreterlik ve hasta kabul danışmanlığı mesleklerine kapsamlı bir şekilde hazırlanması sağlanmaktadır.

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi’ni Kimler Alabilir?

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi’ni bu alanda çalışmak isteyen ya da yalnızca bilgi edinmek isteyen herkes katılabilir. Eğitime katılmak için belirli bir bölümden mezun olmak ya da ilgili alanda ön bilgi sahibi olmak gerekmemektedir. Konuya ilgi duyan herkes kursa katılabilir. Ancak daha çok tıbbi sekreter ya da hasta kabul danışmanı olarak çalışmak isteyen kişiler bu eğitime katılmaktadır.

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi dersleri YTÜ SEM öğrenci paneli üzerinden çevrim içi olarak düzenlenmektedir. Dersler, tıbbi sekreterlik ile bilgisayar kullanımı alanlarında yetkin akademisyenler tarafından yürütülmektedir.

Video şeklinde sunulan ders içerikleri önceden stüdyoda çekilmiş ve editörler tarafından yayımlanmaya hazır hale getirildikten sonra YTÜ SEM öğrenci paneline eklenmiştir. Bu videolar, yalnızca Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi’ne kaydolan öğrencilerin erişimine sunulmaktadır.

Eğitimin online ortamda düzenlenmesi, programa kaydolan kişilere birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Örneğin kişi, eğitimin geçerlilik süresi boyunca dilediği vakit derslere katılabilir ve bulunduğu mekan fark etmeden her yerden derslere bağlanabilir.

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi’ne Katılmak için Gerekenler Nelerdir?

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi’ne katılmak için gerekenler aşağıda listelenmiştir.

• Kesintisiz çalışan bir internet
  • Tablet, telefon, bilgisayar gibi teknolojik cihazlardan biri
  • İlgili cihazların kullanımına ilişkin temel düzeyde bilgi

Bu teknik kriterler dışında kişinin derslere katılmak için başka bir şeye ihtiyacı olmamaktadır, konuya ilgisi olan herkes eğitime kayıt yaptırabilir.

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi Konu Başlıkları Nelerdir?

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi konu başlıkları aşağıda sıralanmıştır.

• Genel Sağlık Bilgisi
  • ICD Kodlaması
  • Tıbbi Etik, Meslek Etiği ve Hasta Hakları
  • Tıbbi Dokümanlar ve Hasta Dosyalarının Hukuksal Boyutu

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi Bitiminde Sertifika Nasıl Alınır?

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi bitiminde sertifika almak isteyen kişilerin final sınavından yeterli puan alması gerekmektedir. Sınavda başarılı olan kişilere Yıldız Teknik Üniversitesi onaylı sertifika takdim edilmektedir.

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası, Yıldız Teknik Üniversitesi onaylı bir belgedir ve e-Devlet’te görüntülenebilir. Üniversite tarafından onaylanan sertifikanın e-Devlet sistemi üzerinde görüntülenmeye başlama süresi genellikle ortalama 3 iş günüdür. Bu süreç, sertifikanın hazırlanmasıyla ilgili operasyonel süreçlerden kaynaklanmaktadır.

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi Bitiminde Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi bitiminde alınan sertifika, kişinin ilgili mesleklerde çalışmasına katkıda bulunur. Tıbbi sekreter veya hasta kabul danışmanı olarak çalışmak isteyen kişiler, bu eğitime katılarak aldığı sertifika ile iş başvurularında avantajlı olmaktadır.

Üniversitede Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü okumayan kişiler, bu mesleği sağlık kuruluşlarında icra etmek için sertifika almalıdır. Sağlık alanında yeni bir kariyer hedefleyen kişiler de eğitim bitiminde verilen sertifika ile hedefine ulaşmaktadır.

Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi Bitiminde Sertifika Ücreti Var mı?

Evet, Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi bitiminde öğrencilerden sertifika için ücret talep edilmektedir. Sertifikadan ücret talep edilme nedeni ise belgenin hazırlanması için gerekli olan operasyonel işlemler ile ilgilidir.

Dr. Öğr. Üyesi Özen İnam

Öğr. Gör. Mustafa Emre Taşçı