- Konu BaşlıklarıEğitim Hakkında BilgiDers 1 - Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemine Giriş6 dkDers 2 - Vergi Hukuku Kaynakları - Asli Kaynakları11 dkDers 3 - Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi7 dkDers 4 - Yorum Yöntemleri ve Değerlendirilmesi6 dkDers 5 - Vergi Hukukunun Diğer Hukuk Dalları ile İlişkisi10 dkDers 6 - Vergi Hukukunda Kıyas Yasağı6 dkDers 7 - Hukuki Güvenlik İlkesi4 dkDers 8 - Vergi Hukukunun Tarafları9 dkDers 9 - Vergide Ehliyet6 dkDers 10 - Vergi Sorumluluk Türleri5 dkDers 11 - Vergi Hukukunda Süreler7 dkDers 12 - Süreyi Uzatan Haller10 dkDers 13 - Vergilendirme Süreci4 dkDers 14 - Vergiyi Doğuran Olaylar4 dkDers 15 - Tarh7 dkDers 16 - Tarhiyat Türleri7 dkDers 17 - Tebliğ ve Tebliğ Yolları6 dkDers 18 - Tahakkuk3 dkDers 19 - Tahsil5 dkDers 20 - Vergi Türleri5 dkDers 21 - Vergi Alacağını Ortadan Kaldıran Haller6 dkDers 22 - Vergi Borcunun Ödenmesi5 dkDers 23 - Zaman Aşımı4 dkDers 24 - Zaman Aşımının Durması ve Terkin8 dkDers 25 - Tahakkuktan Vazgeçme3 dkDers 26 - Vergi Hataları8 dkDers 27 - Uzlaşma - Yargı Kararları - Vergi Afları4 dkDers 28 - Vergi Tarhında Ön Hazırlayıcı İşlemler9 dkDers 29 - Mükellefin Ödevleri9 dkDers 30 - İşe Başlamayı Bildiren Mükellef7 dkDers 31 - Defter Tutma Zorunluluğu7 dkDers 32 - Defter Tanımları11 dkDers 33 - Defterlerde Kayıt Nizamı6 dkDers 34 - Tasdike Tabi Defterler2 dkDers 35 - Defterleri Tasdik Ettirme6 dkDers 36 - Belge Düzeni13 dkDers 37 - İşletme13 dkDers 38 - İşletmenin Çevresi5 dkDers 39 - Muhasebeyi Öğrenmek4 dkDers 40 - Muhasebenin Tanımı6 dkDers 41 - Muhasebenin Temel Kavramları8 dkDers 42 - Muhasebenin Temel Kavramları II8 dkDers 43 - Muhasebe Süreci5 dkDers 44 - Dosya ve Evrak Düzeni - e-Arşiv3 dkDers 45 - Ön Muhasebe - Genel Muhasebe10 dkDers 46 - Ön Muhasebe - Genel Muhasebe II6 dkDers 47 - İşletme Farklılıkları7 dkDers 48 - Giderler9 dkDers 49 - Muhasebe Paket Programları7 dkDers 50 - Muhasebe Paket Programları II13 dkDers 51 - Ön Muhasebeye Giriş2 dkDers 52 - Temel Muhasebe Eşitliği6 dkDers 53 - Hesap Dönemleri4 dkDers 54 - Hesap6 dkDers 55 - Madde6 dkTemel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi Final Sınavı10 dk
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi, muhasebe ile vergi hukuku alanlarına ilişkin temel bilgileri içeren bir çevrim içi eğitimdir. Bu eğitim, muhasebe ve vergi hukuku alanlarında pratik bilgiler sunarak katılımcıların ilgili meslek dallarında kendilerini geliştirmelerine olanak tanır.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi ile kursiyerler, ilgili alanlarda yeni bilgiler öğrenip mesleki açıdan kendilerini geliştirebilirler. Ayrıca edindikleri bilgileri üniversite onaylı sertifika alarak kanıtlayabilirler.
Eğitim kapsamında şu konular ele alınmaktadır:
- Muhasebe ve vergi hukuku alanlarının tanımı,
- Muhasebenin temel ilkeleri,
- Vergi türleri,
- Tarhiyat türleri,
- Vergi hukuku alanında kullanılan yorum yöntemleri,
- Vergi hukukunda değerlendirme yapmayı,
- Vergi hatalarını düzeltme yöntemleri,
- Vergi hukukunda belge düzeninin nasıl olduğu,
- Muhasebe paket programlarının işlevleri,
- Hesap dönemleri,
- Gider kalemlerinin muhasebeye etkisi.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi Nedir?
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi, vergi hukuku ile muhasebe alanlarında edinilmesi gereken temel bilgilerin online ortamda sunulduğu bir eğitim programıdır.
Bu programa katılan bireyler, her iki alanda da yetkinlik kazanacak ve böylece bilgi birikimlerini arttırma fırsatı bulacaklardır. Ek olarak, eğitimin tamamlanmasının ardından elde edilen belgeler, kişinin hem vergi düzenlemeleri hem de muhasebe alanında yetkinlik kazandığını kanıtlar. Bu nedenle, her iki alanda yapılan iş başvurularında başarı elde etme olasılıkları artar.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi’ne Kimler Katılabilir?
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi’ne aşağıdaki katılımcılar dahil olabilir:
- Muhasebe ve vergi hukuku alanlarındaki bilgilerini tazelemek isteyenler,
- Muhasebe alanında çalışanlar,
- Vergi hukuku alanında çalışanlar,
- Muhasebe ile vergi hukuku alanlarında CV’sini geliştirmek isteyenler,
- Muhasebe ve vergi hukuku konularında bilgi edinmek isteyen herkes.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi 'ne katılım için aşağıdaki şartlar sağlanmalıdır:
- Kişinin tablet, bilgisayar ya da akıllı telefona sahip olması gerekir.
- İlgili teknolojik cihazların kullanımı konusunda bilgi sahibi olunmalıdır.
- Dersler online olarak gerçekleştirildiğinden etkin bir internet bağlantısı mevcut olmalıdır.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi, YTÜ SEM’de online eğitime uygun bir biçimde düzenlenir. Dersleri, vergi hukuku ile muhasebe uygulamaları üzerine uzmanlık elde etmiş bir eğitmen ile çevrim içi olarak sunulmaktadır.
Eğitim videoları önceden çekilip panele eklenmektedir. Eğitim videolarına sadece programa kayıt yaptıran öğrenciler katılım sağlayabilmektedir.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi'nin online öğrenme yöntemine göre düzenlenmesi, kursa erişim sağlanabildiği süre boyunca katılımcıların eğitimden zaman ve mekandan bağımsız olarak yararlanmalarını sağlar. Bu sayede programa kaydolan bireyler dersleri kendi bireysel öğrenme hızlarına uygun bir şekilde takip edebilirler.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi Ders Konu Başlıkları Nelerdir?
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi ders konu başlıkları aşağıda sıralanmıştır.
- Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemine Giriş
- Vergi Hukuku Kaynakları: Asli (Bağlayıcı) Kaynaklar
- Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi: Tali (Yardımcı) Kaynaklar
- Yorum Yöntemleri ve Değerlendirilmesi
- Vergi Hukukunun Diğer Hukuk Dalları ile Olan İlişkisi
- Vergi Hukukunda Kıyas Yasağı
- Hukuki Güvenlik İlkesi
- Vergi Hukukunun Tarafları
- Vergide Ehliyet Nedir?
- Vergi Sorumluluk Türleri
- Vergi Hukukunda Süreler
- Süreyi Uzatan Haller (Mücbir Sebep, Zor Hal ve Mali Tatil)
- Vergilendirme Süreci
- Vergiyi Doğuran Olaylar
- Tarh
- Tarhiyat Türleri
- Tebliğ ve Tebliğ Yolları
- Tahakkuk
- Tahsil
- Vergi Türleri
- Vergi Alacağını Ortadan Kaldıran Haller
- Vergi Borcunun Ödenmesi
- Zaman Aşımı
- Zaman Aşımının Durması ve Kesilmesi
- Tahakkuktan Vazgeçme
- Vergi Hataları
- Uzlaşma, Yargı Kararları ve Vergi Afları
- Vergi Tarhında Ön Hazırlayıcı İşlemler
- Mükellefin Ödevleri
- İşe Başlamayı Bildiren Mükellef
- Defter Tutmak Zorunda Olanlar ve Olmayanlar
- Defter Tanımları
- Defterlerde Kayıt Nizamı
- Tasdike Tabi Defterler
- Defterler Nereye Tasdik Edilir?
- Belge Düzeni
- İşletme Nedir?
- İşletmelerin Toplum için Önemi Nedir?
- İşletmelerin Amacı Nedir?
- İşletme Bileşenleri Nelerdir?
- İşletme Çevresi
- Muhasebenin Tanımı, Önemi ve Görevleri
- Muhasebenin Temel İlkeleri (Kavramları)
- Muhasebede Dosya ve Evrak Düzeni
- Muhasebede Arşiv ve e-Arşiv
- Muhasebe Türleri
- Ön Muhasebe Nedir?
- Ön Muhasebe ile Genel Muhasebe Arasındaki Farklar Nelerdir?
- Hizmet-Alım Satım ve Üretim İşletmelerinin Muhasebesel Farklılıkları
- Gider Olarak Gösterilemeyen Şirket Harcamaları
- Her Gider Kaleminin Muhasebe Kayıtlarına Etkisi
- İşletme ile Muhasebenin Bağlantısı Nasıldır?
- Muhasebe Paket Programları
- Temel Muhasebe Eşitliği ve Çift Taraflı Kayıt Sistemi
- Hesap Dönemleri
- Hesap Kavramı ve Hesap Hiyerarşisi
- Madde ve Türleri
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi’nde Ders Kaynakları Nelerdir?
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi’nde kullanılan öğrenim materyalleri, alanında uzman bir eğitmen tarafından hazırlanan video derslerdir. Ders videoları hazırlandıktan sonra öğrencilere erişim sağlamak amacıyla özel bir panel sistemine yüklenmektedir. Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi’ne kayıt yaptıran katılımcılar, öğrenci paneli üzerinden bu videolara kolayca ulaşabilir ve izleyebilirler.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi Bitiminde Uygulanan Sertifika Sınavı Nedir?
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi'nin sonunda düzenlenen sertifika sınavı, katılımcıların eğitim süresince edindikleri bilgileri ne kadar başarılı bir şekilde öğrendiklerini değerlendirmek için kullanılan bir yöntemdir.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi'ni tamamlayan ve sertifika sahibi olmak isteyen bireyler, tüm ders videolarını izledikten sonra sertifika sınavına girmelidir. Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi'nden sonra sertifika sınavını başarıyla geçen katılımcılar, belge almaya hak kazanacaktır.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi Bitiminde Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi bitiminde sertifika sınavı çevrim içi olarak gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle öğrencilerin kesintisiz çalışan bir internet ile uygun bir teknolojik cihaza (akıllı telefon, bilgisayar ya da tablet gibi) sahip olmaları gerekmektedir. Sertifika sınavına katılmak isteyen bireylerin, YTÜ SEM’in internet sitesi üzerinden öğrenci paneline giriş yapmaları gerekmektedir.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi sertifika sınavında çoktan seçmeli sorular yer almaktadır ve sorular yalnızca eğitim içeriğine dayanmaktadır. Ders videolarını dikkatlice izleyen öğrenciler, sertifika sınavında başarı elde etmede zorlanmamaktadır. Sınavda başarılı olan kişiler, sertifika almaya hak kazanır.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi Bitiminde Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi'nin tamamlanmasının ardından elde edilen sertifika, bireyin vergi hukuku ile muhasebe alanlarında temel düzeyde bilgi sahibi olduğunu belirtmektedir. Özellikle vergi hukuku veya muhasebe gibi alanlarda istihdam edilen bireyler, aldıkları sertifika ile CV’lerini daha donanımlı bir hale getirmektedir. Böylece iş görüşmelerinde avantaj elde ederler.
Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi Bitiminde Sertifika Ücreti Var mı?
Evet, Temel Vergi Hukuku ve Muhasebe Eğitimi sonunda öğrencilerden sertifika için ücret talep edilmektedir. Sertifikadan ücret talep edilme nedeni ise belgenin hazırlanması için gerekli olan operasyonel işlemler ile ilgilidir.
Sertifika, üniversite onaylıdır ve e-Devlet’te görüntülenebilir. Üniversite tarafından onaylanan sertifikanın e-Devlet sistemi üzerinde görüntülenmeye başlama süresi genellikle ortalama 3 iş günüdür. Bu süreç, sertifikanın hazırlanmasıyla ilgili operasyonel süreçlerden kaynaklanmaktadır.
Eğitim sonunda öğrencilerimize verilen sertifika, hem basılı olarak hem de e-Devlet sisteminde dijital olarak sunulmaktadır. Öğrencilerimiz fiziki sertifikalarını elden teslim almaktadır ancak adresine teslim edilmesini de talep edebilir.
Sınav formatı, eğitime bağlı olarak değişmektedir. Eğitim hangi formatta düzenlendiyse sınav da buna uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
Boenstitü
Bilgiyi Güce Dönüştüren Eğitim Platformu
Türkiye'de online eğitimin lider platformu Boğaziçi Enstitüsü, nitelikli eğitimi tabana yaymak amacıyla düzenlediği eğitimlerle bireylerin ve kurumların potansiyelini en üst seviyeye çıkarmasına destek olmaktadır.
Doç. Dr. Murat Demet
SMMM & Bağımsız Dış Denetçi