- Konu BaşlıklarıEğitim Hakkında Bilgi1- Seo Nedir? SEO'nun Tarihçesi6 dk2- Arama Motorları Nasıl Çalışır?4 dk3- Arama Motoru Sonuç Sayfasını Tanıyalım9 dk4- SEM Nedir? SEO ile SEM Arasındaki Farklar17 dk5- Anahtar Kelime/Arama Sorgusu Nedir? Anahtar Kelime Çeşitleri23 dk6- Tıklanma Oranı Nedir? İlk Sıralarda Olmanın Önemi9 dk7- SEO’nun Kısımları - SEO Çalışmaları Kaça Ayrılır?5 dk8- Arama Motoru Sıralama Faktörleri - Sıralama Algoritmaları14 dk9- Google Kalite Yönergeleri - White Hat vs. Black Hat SEO12 dk10- SEO Uzmanı/Ajansıyla Çalışmak Şart mı?10 dk11- SEO'ya Ne Zaman Başlamak Gerekir? Ne Kadar Sürer?18 dk12- SEO'ya Başlarken Bilinmesi Gerekenler Ünite Özeti10 dk13- Site İçi SEO Çalışmalarına Giriş6 dk14- Anahtar Kelime Araştırması Nedir? Hangi Amaçlarla Bu Araştı13 dk15- Anahtar Kelime - Sayfa Eşleştirmesi (Keyword-URL Mapping)21 dk16- Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır? - Temel Araştırma10 dk17- Title ve Meta Description Optimizasyonları22 dk18- İçerik Kalitesi ve Uzunluğu20 dk19- İçerikte Anahtar Kelime Kullanımı ve Optimizasyonu14 dk20- Teknik Geliştirmelere Giriş9 dk21- Tarama & İndeksleme Geliştirmeleri - 116 dk22- Tarama & İndeksleme Geliştirmeleri - 218 dk23- Sayfa Hızı Geliştirmeleri - 115 dk24- Ahrefs Site Audit ile Teknik ve İçerik Analizi9 dk25- Site Dışı SEO'da Bilinmesi Gereken Temel Konular - 19 dk26- Site Dışı SEO'da Bilinmesi Gereken Temel Konular - 221 dk27- Site Dışı SEO'da Bilinmesi Gereken Temel Konular - 36 dk28- Site Dışı SEO'da Bilinmesi Gereken Temel Konular - 46 dk29- Site Dışı SEO'da Bilinmesi Gereken Temel Konular - 59 dk30- Site Dışı SEO'da Bilinmesi Gereken Temel Konular - 65 dk31- Anchor Text Nedir Çeşitleri Nelerdir - 15 dk32- Anchor Text Nedir Çeşitleri Nelerdir - 29 dk33- Anchor Text Nedir Çeşitleri Nelerdir - 37 dk34- Link İnşası Taktiklerine Giriş12 dk35- Link Getirecek İçerik Oluşturmak - 19 dk36- Link Getirecek İçerik Oluşturmak - 211 dk37- Ücret Karşılığı Link Satın Almak ve Misafir Blogculuk - 113 dk38- Ücret Karşılığı Link Satın Almak ve Misafir Blogculuk - 221 dk39- Ücret Karşılığı Link Satın Almak ve Misafir Blogculuk - 37 dk40- Rakip Backlink Analizinin Önemi10 dk41- Negatif Anti SEO Çalışmaları14 dk42- SEO Eklentileri14 dk43- Online SEO Araçları11 dk44- Ücretli SEO Araçları14 dk45- Site Çeşitlerine Özel SEO Stratejilerine Giriş4 dk46- Site Kurulmadan Önce Dikkat Edilecekler7 dk47- SEO Uzmanında Olması Gerekenler8 dk48- SEO Bilginizi Arttıracak Güncel Tutacak Kaynaklar Taktikler8 dk
Temel Seviye SEO Eğitimi; web sitesi trafiğini arttırmak, arama sonuçlarında üst sıralarda yer almayı sağlayacak içerik oluşturmak ve etkili anahtar kelime araştırması yapma gibi konularda bilgi sahibi olmak isteyen bireyler için geliştirilmiş bir eğitimdir. Online olarak düzenlenen bu eğitim, katılımcılara SEO alanında temel bilgiler sunmayı amaçlamaktadır.
Eğitimde öğrenme sürecini tamamlayan katılımcılara sertifika verilmektedir. Bu sertifika, bireyin iş başvurularında öne çıkmasına katkı sağlamaktadır.
Temel Seviye SEO Eğitimi kapsamında öğrenilecek konular şunlardır:
- Arama motoru optimizasyonu (SEO) kavramının tanımı,
- Site içi ve site dışı SEO stratejileri,
- Anahtar kelime araştırması yöntemleri,
- Title ve meta description anlayışı,
- Teknik SEO uygulamaları,
- Tarama ve indeksleme geliştirmeleri,
- Site haritası oluşturma teknikleri,
- Backlink çalışmalarının yapılması,
- Link inşasında kullanılabilecek taktikler,
- Anchor text’in önemi ve kullanımı,
- SEO araçları ve eklentileri,
- Farklı site türlerine özel SEO stratejileri,
- Site kurulumu öncesi dikkat edilmesi gerekenler,
- SEO uzmanlarında bulunması gereken nitelikler,
- Güncel SEO bilgilerini takip etmek için kullanılabilecek kaynaklar.
Temel Seviye SEO Eğitimi Nedir?
Temel Seviye SEO Eğitimi, açılımı “arama motoru optimizasyonu” olan ve kısaca SEO diye ifade edilen alanda bilgi edinmek isteyen bireyler için tasarlanmış çevrim içi bir eğitimdir. Bu eğitim ile katılımcılar, SEO taktiklerini detaylı bir şekilde öğrenerek web sitelerini iyileştirme ve içeriklerine daha fazla ziyaretçi çekme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Sıfırdan SEO öğrenmek isteyen kişilere hitap eden bu eğitim, bireyin SEO alanında iş bulma şansını arttırmaktadır.
Temel Seviye SEO Eğitimi’ni Kimler Alabilir?
Temel Seviye SEO Eğitimi’ni şu kişiler alabilir:
- Kariyerini SEO alanında geliştirmek isteyenler,
- SEO alanında yazarlık, içerik yöneticiliği, editörlük gibi meslekleri icra edenler,
- Sıfırdan SEO öğrenmek isteyen kişiler,
- SEO alanına ilgi duyan herkes.
Temel Seviye SEO Eğitimi’ne Katılmak için Gerekenler Nelerdir?
Temel Seviye SEO Eğitimi’ne katılmak isteyen kişilerin internet bağlantısı ile tablet, bilgisayar veya akıllı telefon gibi cihazlardan birine sahip olması gerekir. Dersler online ortamda düzenlendiği için internetin kesintisiz bir şekilde çalışması şarttır.
Temel Seviye SEO Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?
Temel Seviye SEO Eğitimi, arama motoru optimizasyonu (SEO) alanında uzmanlık elde etmiş bir eğitmen tarafından anlatılan ders videoları eşliğinde, online olarak gerçekleştirilir. Önceden stüdyoda çekilen videolar, YTÜ SEM öğrenci paneline eklenmekte ve bu sertifika programına kaydolan öğrencilerin erişimine açılmaktadır.
Bu eğitimi izlemek için öğrencilerin bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon ile aktif bir internet bağlantısına ihtiyaçları bulunmaktadır. Temel Seviye SEO Eğitimi katılımcıları, kursun geçerlilik süresi boyunca ders videolarını istedikleri zaman ve istedikleri yerden izleyebilmektedir. Eğitime kayıt yaptıran kişiler, derslere katılım konusunda esneklik ve öğrenme süreçlerini kendi hızlarında yönetme avantajını elde etmektedirler.
Temel Seviye SEO Eğitimi Konu Başlıkları Nelerdir?
Temel Seviye SEO Eğitimi konu başlıkları aşağıda yer almaktadır.
- SEO Nedir? SEO'nun Tarihçesi Nedir?
- Arama Motorları Nasıl Çalışır?
- Arama Motoru Sonuç Sayfasını (SERP) Tanıyalım
- SEM Nedir? SEO ile SEM Arasındaki Farklar
- Anahtar Kelime/Arama Sorgusu Nedir? Anahtar Kelime Çeşitleri
- Tıklanma Oranı Nedir? İlk Sıralarda Olmanın Önemi
- SEO Çalışmaları Kaça Ayrılır?
- Arama Motoru Sıralama Faktörleri - Sıralama Algoritmaları
- Google Kalite Yönergeleri - White Hat ve Black Hat SEO
- SEO Uzmanı/Ajansıyla Çalışmak Şart mı?
- SEO'ya Ne Zaman Başlamak Gerekir? Ne Kadar Sürer?
- SEO'ya Başlarken Bilinmesi Gerekenler
- Site İçi SEO Çalışmalarına Giriş
- Anahtar Kelime Araştırması Nedir? Hangi Amaçlarla Bu Araştı
- Anahtar Kelime - Sayfa Eşleştirmesi (Keyword-URL Mapping)
- Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır? - Temel Araştırma
- Title ve Meta Description Optimizasyonları
- İçerik Kalitesi ve Uzunluğu
- İçerikte Anahtar Kelime Kullanımı ve Optimizasyonu
- Teknik Geliştirmelere Giriş
- Tarama ve İndeksleme Geliştirmeleri
- Sayfa Hızı Geliştirmeleri
- Ahrefs Site Audit ile Teknik ve İçerik Analizi
- Site Dışı SEO'da Bilinmesi Gereken Temel Konular
- Anchor Text Nedir, Çeşitleri Nelerdir?
- Link İnşası Taktiklerine Giriş
- Link Getirecek İçerik Oluşturmak
- Ücret Karşılığı Link Satın Almak ve Misafir Blogculuk
- Rakip Backlink Analizinin Önemi
- Negatif Anti SEO Çalışmaları
- SEO Eklentileri
- Online SEO Araçları
- Ücretli SEO Araçları
- Site Çeşitlerine Özel SEO Stratejilerine Giriş
- Site Kurulmadan Önce Dikkat Edilecekler
- SEO Uzmanında Olması Gerekenler
- SEO Bilginizi Arttıracak Güncel Tutacak Kaynaklar Taktikler
Temel Seviye SEO Eğitimi’nde Ders Kaynakları Nelerdir?
Temel Seviye SEO Eğitimi'nde kullanılan ders materyalleri, SEO konusunda uzmanlaşmış bir eğitmen tarafından stüdyoda çekilen videolardan oluşmaktadır. Ayrıca eğitmen tarafından önerilen videolar ve makaleler de ders kaynakları arasında yer almaktadır. Bu materyalleri düzenli olarak takip eden öğrenciler, eğitim süreçlerini daha etkili ve verimli bir şekilde geçirmektedirler.
Temel Seviye SEO Eğitimi Bitiminde Sertifika Nasıl Alınır?
Temel Seviye SEO Eğitimi Sertifikası almak için katılımcıların ders videolarının tamamını izlemesi şarttır. Eğitim bitiminde sınav yapılmadığından katılımcıların sertifika almak için ders videolarını izlemesi yeterli olacaktır.
Temel Seviye SEO Eğitimi Sertifikası, Yıldız Teknik Üniversitesi onaylı bir belgedir ve e-Devlet’te görüntülenebilir. Üniversite tarafından onaylanan sertifikanın e-Devlet sistemi üzerinde görüntülenmeye başlama süresi genellikle ortalama 3 iş günüdür. Bu süreç, sertifikanın hazırlanmasıyla ilgili operasyonel süreçlerden kaynaklanmaktadır.
Temel Seviye SEO Eğitimi Bitiminde Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
Temel Seviye SEO Eğitimi bitiminde alınan sertifika, bireyin SEO alanında çeşitli pozisyonlarda çalışmasına yardımcı olmaktadır. Örneğin içerik yazarlığı, SEO uzmanlığı, içerik editörlüğü, blog yazarlığı, dijital pazarlama uzmanlığı, e-Ticaret danışmanlığı gibi mesleklerde çalışmak için bu sertifikaya sahip olmak önemlidir. Bu mesleklerde SEO’yu ileri düzeyde bilmek gerekir. Dolayısıyla SEO Uzmanlığı Eğitimi alarak kişinin kendini geliştirmesi önemlidir.
Temel Seviye SEO Eğitimi Sonunda Sertifika Ücreti Var mı?
Evet, Temel Seviye SEO Eğitimi sonunda öğrencilerden sertifika için ücret talep edilmektedir. Sertifikadan ücret talep edilme nedeni ise belgenin hazırlanması için gerekli olan operasyonel işlemler ile ilgilidir.
Eğitim sonunda öğrencilerimize verilen sertifika, hem basılı olarak hem de e-Devlet sisteminde dijital olarak sunulmaktadır. Öğrencilerimiz fiziki sertifikalarını elden teslim almaktadır ancak adresine teslim edilmesini de talep edebilir.
Sınav formatı, eğitime bağlı olarak değişmektedir. Eğitim hangi formatta düzenlendiyse sınav da buna uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
Boenstitü
Bilgiyi Güce Dönüştüren Eğitim Platformu
Türkiye'de online eğitimin lider platformu Boğaziçi Enstitüsü, nitelikli eğitimi tabana yaymak amacıyla düzenlediği eğitimlerle bireylerin ve kurumların potansiyelini en üst seviyeye çıkarmasına destek olmaktadır.
Dij. Paz. Uzm. Süha Mete
Dijital Pazarlama Uzmanı