- Konu BaşlıklarıEğitim Hakkında BilgiDers 1 HTML, CSS ve Bootstrap Nedir?2 dkDers 2 HTML Etiketleri2 dkDers 3 HTML Etiketlerinin Anlamı4 dkDers 4 H1-P-BR-HR Etiketleri4 dkDers 5 Etiketler3 dkDers 6 Stiller ve Text Formating6 dkDers 7 Link Oluşturma ve Yönlendirme2 dkDers 8 Görüntü Etiketi5 dkDers 9 Video ve Ses Etiketleri5 dkDers 10 Tablolar9 dkDers 11 Listeler6 dkDers 12 Kaplamalar3 dkDers 13 Formlar9 dkDers 14 - Projeye CSS Dosyalarını Ekleme8 dkDers 15 - CSS Selectors12 dkDers 16 - Renkler - Hex - RGB7 dkDers 17 - Genişlik, Yükseklik ve Yüzdesel İfadeler4 dkDers 18 - Borders (Çerçeveler)13 dkDers 19 - Margin ile Elementleri Hareket Ettirme9 dkDers 20 - Padding ile Dolgulama6 dkDers 21 - Block ve Inline Elementler4 dkDers 22 - Card Oluşturma ve Position9 dkDers 23 - Fontlar ve Google Fonts6 dkDers 24 - İlk Yöntem Float2 dkDers 25 - Navbar Yapımı8 dkDers 26 - Box Shadow ile Tasarım Yapma4 dkDers 27 - Rem ve Em Mantığı4 dkDers 28 - Before ve After Özellikleri7 dkDers 29 - Hover ile Örnekleme11 dkDers 30 - NTH-Child ile Tablolaştırma10 dkDers 31 - Grid Sistemi13 dkDers 32 - Grid Sistemi II12 dkDers 33 - Keyframe9 dkDers 34 - Overflow ile Metinleri Hizalama4 dkDers 35 - Filtreler ile Çalışmak5 dkDers 36 - Navbar Mantığı8 dkDers 37 - Align Dikey Pozisyon Verme Koşulları5 dkDers 38 - Belirtilen Objeye Hareket Verme3 dkDers 39 - Flex-Wrap7 dkDers 40 - Flex-Directions5 dkDers 41 - Freelancer Satış Sitesi12 dkDers 42 - Hero 2 Alanı ile Birlikte Site Dizaynı8 dkDers 43 - Freelancer Sitesi Kurs Açıklama Alanını Oluşturma13 dkDers 44 - Freelancer Kurs İçerik Alanı11 dkDers 45 - Düzeltmeler8 dkDers 46 - Yukarı Çık Butonu9 dkDers 47 - Animate CSS ile Sayfa Tasarımı6 dkDers 48 - Mobil Tasarım6 dkDers 49 - Mobil Duyarlı Card Tasarımı13 dkDers 50 - Detaylı Navbar Yapımı16 dkDers 51 - e-Ticaret Sitesine Giriş16 dkDers 52 - e-ticaret Sitesi için Navbar Yapımı4 dkDers 53 - Navbarı Mobil Duyarlı Hale Getirme4 dkDers 54 - e-ticaret Sitesi Titreme Sorunu Çözümü2 dkDers 55 - Navbara Mobil Uyumlu Dropdown Ekleme12 dkDers 56 - e-Ticaret Sitesine Dairesel İkon Ekleme6 dkDers 57 - Dairesel İkonları Mobil Hale Getirme12 dkDers 58 - e-Ticaret Sitesi Trendler Kısmı ve Mobil Düzenlemesi10 dkDers 59 - Ürünler Sayfası14 dkDers 60 - e-Ticaret Sitesi Mobil Düzenlemeler4 dkDers 61 - Cardlar Alanı11 dkDers 62 - Footer Alanı ve Mobilleştirme6 dkDers 63 - e-Ticaret Projesi Final2 dkDers 64 - Transform ve Translate10 dkDers 65 - Sidebar Yapımı14 dkDers 66 - Root Mantığı7 dkDers 67 - Instagram Yanıp Sönen Daire Yapımı4 dkDers 68 - Apple TV Tasarımı14 dkModern CSS ile Web Tasarım Uzmanlığı Eğitimi Final Sınavı5 dk
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi, web tasarımında CSS programlama dilini etkili bir şekilde kullanarak ileri düzey ve modern tasarımlar yapmak isteyenlere yönelik düzenlenen bir çevrim içi eğitimdir.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi'nin sonunda katılımcılar, CSS programlama dilini kullanarak ileri düzeyde blog siteleri, e-Ticaret siteleri gibi çeşitli internet sitelerini başarılı bir şekilde tasarlayabilirler. Bu kurs programı, bireylere kapsamlı bilgiler sunarak kendi web sitelerini oluşturabilme becerisi kazandırır.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi kapsamında öğrenilecek konular:
- CSS programlama dilinin etkili kullanımı,
- HTML kodlarının kullanımı,
- Temel, orta ve ileri düzey CSS becerileri,
- CSS ile ileri düzeyde web tasarımı.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi Nedir?
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi, ileri düzeyde web sitesi tasarımı yapmayı hedefleyen bireyler için düzenlenen bir online eğitim programıdır. Bu eğitim sayesinde katılımcılar, CSS programlama dilini başlangıç, orta ve ileri düzeyde öğrenme fırsatı bulurlar.
Kurs süresince sunulan örnek uygulamalar, web sitesi tasarımı konusunda kapsamlı bir bilgi sağlamaktadır. Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi'nin tamamlanmasının ardından katılımcılar, büyük e-Ticaret platformları ve blog siteleri gibi internet sitelerini oluşturmayı öğrenir ve bu alandaki projelerini başarıyla gerçekleştirebilirler.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi’ne Kimler Katılabilir?
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi’ne katılabilecek kişiler şöyle sıralanabilir:
- Yazılım becerilerini geliştirmek isteyen bireyler,
- CSS programlama dilini ileri düzeyde öğrenmeyi hedefleyenler,
- CSS programlama dili kullanarak web sitesi tasarlamayı öğrenmeye istekli olanlar,
- Web sitesi tasarımında ileri seviyeye ulaşmak isteyenler,
- Modern CSS ile web sitesi tasarlamayı öğrenmek isteyen herkes.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi’ne Katılmak için Neler Gereklidir?
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi’ne katılmak gerekenler şunlardır:
- Katılımcıların online derslere katılabilmek için bulundukları yerde internet bağlantısının aktif olarak çalıştığından emin olması gerekir.
- Derslere bağlanmak için tablet, akıllı telefon veya bilgisayara sahip olunmalıdır.
- İlgili teknolojik araçları kullanmayı bilmek gerekir.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi, YTÜ SEM tarafından çevrim içi eğitim yöntemi kullanılarak düzenlenen bir sertifika programıdır. Dersler, CSS programlama dilinde uzmanlaşmış bir eğitmen rehberliğinde, önceden kaydedilmiş videolardan oluşan online bir formatta sunulur.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi'nin çevrim içi olarak sunulması, öğrencilere kursun erişime açık olduğu süre boyunca derslere her yerden ve her zaman katılma avantajı tanır. Bu özgürlük, öğrencilere kişisel ihtiyaçlarına uygun bir öğrenme hızı ve tarzı geliştirme şansı verir. Böylece öğrenme deneyimi daha etkili ve kişiselleştirilmiş olur.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi Ders Konu Başlıkları Nelerdir?
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi kapsamındaki ders konu başlıkları aşağıda sıralanmıştır.
- HTML-CSS-Bootstrap Nedir?
- HTML Etiketleri
- HTML Etiketlerin Anlamı
- H1-P-BR-HR Etiketleri
- Etiketler
- Stiller ve Text Formating
- Link Oluşturma ve Yönlendirme
- Görüntü Etiketi
- Video ve Ses Etiketleri
- Tablolar
- Listeler
- Kaplamalar
- ID ve Class Mantığı
- Formlar
- CSS Nedir?
- İlk Ders Projeye CSS Dosyalarını Ekleme
- CSS Selectors
- Renkler - HEX - RGB
- Genişlik, Yükseklik ve Yüzdesel İfadeler
- Tam açıklamalarla Borders (Çerçeveler)
- Derinlemesine Background – Image
- Margin ile elementleri hareket ettirin
- Padding ile Dolgulama
- Block ve Inline Elementler
- Position - Eğlenceli Kutular ile Konum Değiştirme
- Card Oluşturma ve Position - Final Dersi
- Fontlar ve Google Fonts
- İlkel Yöntem Float
- Öğrendiklerimiz ile Navbar Yapımı
- Box Shadow ile Etkileyici Tasarımlar
- Rem ve Em Mantığı
- Before ve After Özellikleri
- Hover ile Fantastik Örnekler
- Nth-Child ile Tablolaştırma
- Derinlemesine Grid Sistemi
- Grid Sistemi - Final
- @KeyFrame ile Çalışmak
- OverFlow ile Metinleri Hizaya Getirme
- Filtreler ile Çalışmak
- Flex Başlangıç Dersi - Navbar Mantığı
- Align Dikey Pozisyon Verme Koşulları
- Sadece Belirttiğimiz Objelere Hareket Verme
- Flex-Wrap
- Flex-Directions
- Freelancer Sitesi Yapımı
- Web Sitesini Mobil Uyumlu Hale Getirme
- E-ticaret Sitesi Tasarımı
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi Ders Kaynakları Nelerdir?
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi'nde kullanılan kaynaklar, CSS programlama dilinde uzmanlaşmış bir eğitmen tarafından önceden hazırlanan videolardır. Bu eğitim videoları, Yıldız Teknik Üniversitesi SEM panel sistemine yüklendikten sonra kayıtlı öğrenciler tarafından erişilebilir.
Eğitime kayıt olan öğrenciler, ders içeriğine ulaşmak için YTÜ SEM web sitesindeki öğrenci paneline giriş yapmalı ve Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi’ni seçmelidir. Böylece ders videolarına kolayca erişim sağlanabilir.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi Bitiminde Uygulanan Sertifika Sınavı Nedir?
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı bitiminde gerçekleştirilen sınav, eğitimi tamamlayan bireylerin öğrendiklerini değerlendirmek için kullanılan bir yöntemdir.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan ve sertifika almayı hedefleyen katılımcılar için sertifika sınavına katılım zorunludur. Program kapsamındaki sınavı başarıyla geçen katılımcılar, uzmanlık alanlarıyla ilgili bir sertifika almaya hak kazanırlar.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi Bitiminde Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi'nin tamamlanmasının ardından sertifika sınavı online (çevrim içi) ortamda gerçekleştirilmektedir. Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi sertifika sınavı, çeşitli çoktan seçmeli sorular içermekte olup soruların zorluk seviyesi orta düzeydedir. Sınav soruları, eğitim süresince ele alınan konulara dayanarak hazırlanmıştır, bu nedenle dersleri dikkatle izleyen öğrencilerin başarılı olmaları beklenmektedir.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi Bitiminde Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi'nin başarıyla tamamlanmasıyla kazanılan sertifika, bireye ileri düzeyde CSS programlama dilini öğrendiğini ve bu dil kullanarak etkili web siteleri tasarlayabildiğini kanıtlama imkanı sunmaktadır. Bilişim ve web tasarımı sektörlerinde kariyer yapmayı hedefleyen bireyler, bu sertifika ile CV’lerini güçlendirerek iş görüşmelerinde avantaj elde edebilirler.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi Bitiminde Sertifika Ücreti Var mı?
Evet, Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi sonunda öğrencilerden sertifika için ücret talep edilmektedir. Sertifikadan ücret talep edilme nedeni ise belgenin hazırlanması için gerekli olan operasyonel işlemler ile ilgilidir.
Modern CSS ile Web Tasarımı Uzmanlığı Eğitimi bitiminde verilen sertifika, üniversite onaylıdır ve e-Devlet’te görüntülenebilir. Üniversite tarafından onaylanan sertifikanın e-Devlet sistemi üzerinde görüntülenmeye başlama süresi genellikle ortalama 3 iş günüdür. Bu süreç, sertifikanın hazırlanmasıyla ilgili operasyonel süreçlerden kaynaklanmaktadır.
Eğitim sonunda öğrencilerimize verilen sertifika, hem basılı olarak hem de e-Devlet sisteminde dijital olarak sunulmaktadır. Öğrencilerimiz fiziki sertifikalarını elden teslim almaktadır ancak adresine teslim edilmesini de talep edebilir.
Sınav formatı, eğitime bağlı olarak değişmektedir. Eğitim hangi formatta düzenlendiyse sınav da buna uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
Boenstitü
Bilgiyi Güce Dönüştüren Eğitim Platformu
Türkiye'de online eğitimin lider platformu Boğaziçi Enstitüsü, nitelikli eğitimi tabana yaymak amacıyla düzenlediği eğitimlerle bireylerin ve kurumların potansiyelini en üst seviyeye çıkarmasına destek olmaktadır.
Tuncay Erol
Bilgisayar Öğretmeni - Eğitmen