- Konu BaşlıklarıEğitim Hakkında Bilgiİşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi DokümanlarıDers 1 - İşaret Dili Tercümanlığına Giriş1 dkDers 2 - Tercümanlığın Önemi3 dkDers 3 - Tercümanlıkta Genel Kurallar8 dkDers 4 - Morfoloji2 dkDers 5 - Hafta2 dkDers 6 - Aylar2 dkDers 7 - Sene / Yıl2 dkDers 8 - Saat3 dkDers 9 - Milyon2 dkDers 10 - Sınıf2 dkDers 11 - Zaman Kavramları2 dkDers 12 - Geçmiş Zaman3 dkDers 13 - Şimdiki Zaman2 dkDers 14 - Gelecek Zaman3 dkDers 15 - Geçmiş Zaman - Örnek Cümleler2 dkDers 16 - Şimdiki Zaman - Örnek Cümleler2 dkDers 17 - Gelecek Zaman - Örnek Cümleler3 dkDers 18 - Yönlendirme3 dkDers 19 - Yönlendirme A7 dkDers 20 - Yönlendirme B6 dkDers 21 - Yönlendirme C5 dkDers 22 - Jargon Nedir?2 dkDers 23 - Jargon Örnekleri5 dkDers 24 - Jargon Örnekleri II6 dkDers 25 - İş Olanakları1 dkDers 26 - Noter Tercümanlığı5 dkDers 27 - Hastane Tercümanlığı3 dkDers 28 - Adliye Tercümanlığı3 dkDers 29 - Konferans ve Seminer Tercümanlığı4 dkİşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Final Sınavı10 dk
Fiziki Belge ücreti 1480 TL Dijital Belge Ücreti 990 TL
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi, işitme engellilerin iletişim gereksinimlerini karşılamak üzere işaret dili tercümanı olarak yetişecek kişilere yönelik bir sertifikalı online eğitim programıdır.
İşitme engelli bireylerin konuşma, dil ve iletişim ihtiyaçlarını işaret dili aracılığıyla karşılayabilen tercümanlar, İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi sayesinde derin bir bilgi ve yetenek kazanırlar. İşitme engelli bireylerin etkili iletişimini destekleme, toplumsal entegrasyonlarını arttırma ve farklı ortamlarda tercümanlık hizmeti sunma gibi rolleri üstlenebilirler. Bu alanda kariyer hedefleyenlerin işaret dili konusundaki bilgilerini geliştirmeleri ve sonrasında İşaret Dili Tercümanlığı Sertifika Programı'na katılmaları önerilir.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi ile şunlar öğrenilmektedir:
- İşaret dili tercümanlığında kullanılan genel kurallar,
- İşaret dilinin morfolojisi,
- Zaman kiplerinin işaret dilinde nasıl ifade edildiği,
- Tercümanların çalışma alanlarını ve görevleri.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Nedir?
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi, işitme engelli bireylerle etkili iletişim kurma konusunda uzmanlaşmak isteyenler için düzenlenmiş bir online eğitim programıdır. İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi, işitme engelli bireylerle iletişim becerilerini arttırmak isteyenlere hem pratik hem de teorik bilgiler sunmaktadır.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi, işaret dili tercümanlarının profesyonel yetkinliklerini arttırmayı ve işaret dili öğretimine katkıda bulunmayı hedefler.
İşaret Dili Tercümanlığı Sertifika Programı'na Kimler Başvurabilir?
İşaret Dili Tercümanlık Sertifika Programı'na şu kişiler başvurabilir:
- Orta seviye işaret dili bilgisine sahip olup kendini geliştirmek isteyenler,
- İşaret dili tercümanı pozisyonunda çalışmak isteyenler,
- Profesyonel düzeyde işaret dili bilgisine sahip olmak isteyenler,
- İşaret dili tercümanlığına ilgi duyan herkes.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi'ne Katılmak için Neler Gereklidir?
İşaret Dili Tercümanlık Eğitimi'ne başvurabilmek için şu gereksinimlere sahip olmalısınız:
- Derslere bağlanmak için uygun bir teknolojik cihaz (Bilgisayar/dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefon gibi),
- Söz konusu teknolojik cihazları kullanma bilgisi ve becerisi,
- Online derslere katılmak için aktif bir internet bağlantısı.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi'nin Ders Konu Başlıkları Nelerdir?
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi ders ve konu başlıkları şu şekildedir:
- İşaret Dili Tercümanlığına Giriş
- Tercümanlığın Önemi
- Tercümanlıkta Genel Kurallar
- Morfoloji
- Hafta
- Aylar
- Sene-Yıl
- Saat
- Milyon Kavramı
- Sınıf
- Zaman Kavramları
- Geçmiş, Şimdiki ve Gelecek Zaman
- Zamanlarla İlgili Örnekler
- Yönlendirme
- Yönlendirme-A
- Yönlendirme-B
- Yönlendirme-C
- Jargon Nedir?
- Jargon Örnekleri
- İş Olanakları
- Noter Tercümanlığı
- Hastane Tercümanlığı
- Adliye Tercümanlığı
- Konferans ve Seminer Tercümanlığı
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi online eğitim yöntemiyle sunulmaktadır. İşaret dili konusunda uzmanlaşmış bir eğitmen tarafından verilen dersleri içermektedir. Video ders formatında düzenlenen eğitim; öğrencilere, kursa erişim sağlanabildiği süre boyunca istedikleri yerde ve zamanda derslere katılma imkanı tanırken programın online yapısı öğrencilere esneklik sağlar.
Ders materyalleri, yalnızca kayıtlı katılımcıların erişimine açıktır ve eğitim materyalleri, öğrencilere özel olarak tasarlanmış videolar, sunumlar, alıştırmalar ve örnek cümleler içerir. Bu kaynaklar, işaret dili becerilerini geliştirmeye yönelik kapsamlı bir içerik sunarak öğrencilerin ilerlemesini destekler.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi'nde Ders Kaynakları Nelerdir?
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi'nin ders kaynakları, yalnızca eğitime katılan bireylerin erişimine açıktır. Eğitim materyallerini görüntüleme ve kullanma izni, İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi'ne kaydolan kişilere aittir. Bu sayede öğrenme deneyimi daha kaliteli ve sistemli hale getirilir.
Ders kaynakları; işaret dili tercümanlığı öğretimini desteklemek amacıyla özel olarak hazırlanan videolardan oluşmaktadır. Program kapsamında öğrencilere sunumlar, alıştırmalar, örnek cümleler de sunulmaktadır. Bu kaynaklar, işaret dili alanında daha kapsamlı bir içerik sunulmasını sağlayarak öğrencilerin süreci etkili bir şekilde geçirmesini sağlar.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Bitiminde Sertifika Nasıl Alınır?
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi bittikten sonra sertifika almak isteyen öğrencilerin öncelikle eğitim videolarını eksiksiz olarak takip etmesi gerekir. Tüm videoları izleyen öğrenciler sertifika sınavına girmelidir. Sınavda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanır.
Eğitim ile sınav süreci sona erdikten sonra öğrenciler üniversite onaylı sertifika almaktadır. Üniversite onaylı sertifika, e-Devlet sisteminde görüntülenebilmektedir. Sertifikanın e-Devlet sisteminde sorgulanabilir hale gelmesi, sertifikanın hazırlanmasını takip eden 3 iş günü içerisinde gelişmektedir.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Bitiminde Sertifika Ücreti Var mı?
Evet, İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi sonunda öğrencilerden sertifika için ücret talep edilmektedir. Sertifikadan ücret talep edilme nedeni ise belgenin hazırlanması için gerekli olan operasyonel işlemler ile ilgilidir.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar?
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Sertifikası, deneyimli işaret dili tercümanları için oldukça kıymetli bir belge olarak kabul edilir. Bu sertifika, işaret dili tercümanlarının sahip oldukları bilgi ve becerileri resmi bir şekilde belgelemelerine yardımcı olur. İşverenler ve işaret dili ile ilgili dernekler, bu sertifika aracılığıyla bireylerin niteliklerini ve yetkinliklerini değerlendirme imkanına sahiptir.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Sertifikası, iş başvurularında avantaj sağlayarak iş imkanlarını arttırabilir. Birçok iş yeri, sertifikası olan işaret dili tercümanlarına öncelik tanımaktadır. İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi sonunda alınan belge, kişinin işaret dili tercümanlığı alanında yetkinlik kazandığını ve mesleki standartları karşıladığını göstermektedir.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Bitiminde Uygulanan Sertifika Sınavı Nedir?
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi'nin tamamlanmasının ardından uygulanan sertifika sınavı, eğitimi alan bireylerin öğrenilen bilgileri ne ölçüde anladığını değerlendirmek amacıyla kullanılır.
Eğitimi tamamlayan kişiler, sertifika almak istediklerinde sınava katılmakla yükümlüdür. Aksi takdirde, sertifika alma hakkı elde edemez ve bilgi düzeyini iş görüşmelerinde kanıtlayamadığı için dezavantajlı duruma düşebilir.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi sertifika sınavı, öğretim sürecinde olduğu gibi öğrenci paneli üzerinden, yani çevrim içi olarak gerçekleştirilir. Bu nedenle sertifika sınavında da öğrencilerin aktif bir internet bağlantısı ve ilgili teknolojik cihazlara sahip olmaları gerekmektedir.
Sınavda öğrencilere İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi kapsamında eğitmenin anlattığı konularla ilgili çoktan seçmeli sorular yöneltilir. Sınavın amacı, öğrencinin bilgisini ölçmek olduğu için soruların zorluk seviyesi, orta düzeydedir. Dersleri özenle takip eden ve öğrendiklerini tekrarlayan öğrenciler, sınavı başarıyla geçerek sertifika alabilir ve işaret dili tercümanı olma yeterliliğini elde edebilirler.
Eğitim sonunda öğrencilerimize verilen sertifika, hem basılı olarak hem de e-Devlet sisteminde dijital olarak sunulmaktadır. Öğrencilerimiz fiziki sertifikalarını elden teslim almaktadır ancak adresine teslim edilmesini de talep edebilir.
Sınav formatı, eğitime bağlı olarak değişmektedir. Eğitim hangi formatta düzenlendiyse sınav da buna uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
Boenstitü
Bilgiyi Güce Dönüştüren Eğitim Platformu
Türkiye'de online eğitimin lider platformu Boğaziçi Enstitüsü, nitelikli eğitimi tabana yaymak amacıyla düzenlediği eğitimlerle bireylerin ve kurumların potansiyelini en üst seviyeye çıkarmasına destek olmaktadır.
Nur Göksu Uzun
Türk İşaret Dili Eğitmeni & Tercümanı