- Konu BaşlıklarıEğitim Hakkında BilgiDış Ticaret Eğitimi DokümanlarıDers 1 - Dış Ticaret Nasıl Doğdu?6 dkDers 2 - Dış Ticaret Nedir?2 dkDers 3 - 1980'den Günümüze Dış Ticaret6 dkDers 4 - Dış Ticaretin Bileşimi3 dkDers 5 - İthalat ve İhracat Nedir?4 dkDers 6 - Dış Ticaret Açığı ve Fazlası Kavramları4 dkDers 7 - Dış Ticaretin Aktörleri6 dkDers 8 - Dış Ticarette Karşılaşılan Riskler11 dkDers 9 - Dış Ticarette Kullanılan Belgeler7 dkDers 10 - Çeki Listesi2 dkDers 11 - Ticari Belgelerde Rapor ve Belge Türleri7 dkDers 12 - Dış Ticarette Finansal Belgeler6 dkDers 13 - Taşıma Belgeleri8 dkDers 14 - Dolaşım Belgeleri11 dkDers 15 - Sigorta Belgeleri3 dkDers 16 - Uluslararası Taşımacılık Faaliyetleri7 dkDers 17 - Uluslararası Taşımacılık Faaliyetleri II7 dkDers 18 - Sigorta İşlemleri8 dkDers 19 - Dış Ticarette Sahtecilik5 dkDers 20 - Dış Ticaretin Avantaj ve Dezavantajlarına Giriş3 dkDers 21 - Dış Ticaretin Avantajları5 dkDers 22 - Dış Ticaretin Avantajları II8 dkDers 23 - Dış Ticaretin Avantajları III7 dkDers 24 - Dış Ticaretin Dezavantajları6 dkDers 25 - Dış Ticaretin Dezavantajları II8 dkDers 26 - Dış Ticaretin Dezavantajları III7 dkDers 27 - Endüstri Ticareti5 dkDers 28 - Antrepo ve Sınır Ticareti7 dkDers 29 - Transit ve Serbest Bölge Ticareti4 dkDers 30 - Dış Ticaret Yapma Nedenleri ve Ekonomik Yeterlilik4 dkDers 31 - Fiyat, Mal ve Hizmet Farklılıkları12 dkDers 32 - Güvene Dayalı Ödeme Şekilleri3 dkDers 33 - Karşı (Bağlı) Ticaret3 dkDers 34 - Takas ve Kliring Denkleştirme3 dkDers 35 - Aktarma ve Karşı Satın Alım2 dkDers 36 - Geri Satın Alım ve Dengeleme3 dkDers 37 - Diğer Güvene Dayalı Ödeme Şekilleri5 dkDers 38 - Peşin ve Mal Mukabili Ödeme6 dkDers 39 - Akreditif7 dkDers 40 - Akreditifte Taraflar7 dkDers 41 - BPO Kabul Kredi ve Vesaik Mukabili Ödeme7 dkDers 42 - Dış Ticaret İstihbaratı7 dkDers 43 - İhracatın Püf Noktaları7 dkDers 44 - İhracatın Püf Noktaları II7 dkDers 45 - 6 Adımda İhracatçı Olmak8 dkDers 46 - İhracat Sürecinin Aşamaları3 dkDers 47 - İhracat Sürecinin Detayları7 dkDers 48 - İthalat Sürecinin Aşamaları6 dkDers 49 - İhracı Yasak Mallar3 dkDers 50 - İhracat Destekleri4 dkDers 51 - İthali Yasak Olan Mallar2 dkDers 52 - Dış Ticarette Teslim Şekilleri E-F Grubu8 dkDers 53 - Muhasebenin Tanımı11 dkDers 54 - Muhasebenin Temel Kavramları16 dkDers 55 - Muhasebenin Temel Kavramları II16 dkDers 56 - Muhasebe Süreci9 dkDış Ticaret Eğitimi Final Sınavı20 dk
Fiziki Belge ücreti 1480 TL Dijital Belge Ücreti 990 TL
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi, dış ticaret alanında kapsamlı bilgi edinmek isteyen bireyler için oluşturulan sertifikalı çevrim içi bir eğitim programıdır.
Bu eğitim sayesinde katılımcılar, dış ticaretle ilgili temel kavramları, ihracat ve ithalat süreçlerini, ödeme yöntemlerini ve diğer birçok konuyu öğrenerek ilgili alanda uzmanlaşırlar. Üstelik Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi'nin sonunda alınan üniversite onaylı sertifika, katılımcılara bu alandaki yetkinliğini kanıtlama imkanı sunar.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi kapsamında aşağıdaki konuları öğreneceksiniz:
- Dış ticarette temel kavramlar,
- Ödeme yöntemleri,
- Dış alım ve dış satım süreçlerinin detayları,
- Dış satımda ödeme yöntemleri,
- İhracatta dikkat edilmesi gereken faktörler,
- Dijital ticaret platformlarında geçerli olan dış ticaret süreçleri,
- Dış ticaret istihbaratı.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi Nedir?
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi, ülkeler arasında yapılan ticaret faaliyetleri konusunda geniş bilgiye sahip olmayı hedefleyen bireyler için hazırlanan bir çevrim içi eğitim programıdır. Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi, katılımcılara ihracat ve ithalat süreçlerinin detaylı işleyişini ve bu süreçlerde dikkate alınması gereken unsurları ayrıntılı bir şekilde öğrenme fırsatı sunmaktadır.
Bu eğitimle birey, dış ticaret alanındaki bilgi birikimini arttırarak elde ettiği bilgileri üniversite onaylı sertifika ile resmileştirir. Dolayısıyla dış ticaret alanındaki iş başvurularında kişi rekabet avantajına sahip olur.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi’ni Kimler Alabilir?
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi’ni şu kişiler alabilir:
- Dış ticaret alanında uzmanlık düzeyinde bilgi edinmek isteyen bireyler,
- Dış ticaret alanındaki bilgi birikimini geliştirmek isteyenler,
- Dış ticaret sektöründe kariyer yapmak isteyenler,
- Dış ticaret alanındaki yetkinliklerini CV’sine eklemek isteyen bireyler.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi’ne Katılmak için Gerekenler Nelerdir?
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi’ne katılmak için telefon, tablet veya bilgisayar gibi bir teknolojik araca sahip olunmalıdır. Bu cihazların nasıl kullanıldığı bilinmelidir. Ayrıca derslerin online ortamda düzenlenmesi sebebiyle katılımcının internet bağlantısının kesilmeden çalışması gerekir.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi, önceden çekilmiş videoların YTÜ SEM sistemine eklenmesiyle yürütülmektedir. Dersler YTÜ SEM’in öğrenci panelinde, çevrim içi eğitim modeline uygun olarak tasarlanmıştır. Bu eğitim programında dersler dış ticaret konusunda uzmanlaşmış bir akademisyen tarafından anlatılmaktadır.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi'nin çevrim içi eğitim modeline uygun şekilde düzenlenmesi, katılımcıların kursun geçerlilik süresi boyunca derslere zaman ve mekan kısıtlamaları olmaksızın erişim sağlamasına imkan tanır. Bu esneklik, eğitim sürecinin daha etkili ve verimli bir şekilde geçirilmesine olanak verir.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi Konu Başlıkları Nelerdir?
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi ders konu başlıkları aşağıda yer almaktadır.
- Dış Ticaret Nasıl Doğdu?
- Dış Ticaret Nedir?
- 1980'den Günümüze Dış Ticaret
- Dış Ticaretin Bileşimi
- İthalat ve İhracat Nedir?
- Dış Ticaret Açığı ve Fazlası Kavramları
- Dış Ticaretin Aktörleri
- Dış Ticarette Karşılaşılan Riskler
- Dış Ticarette Kullanılan Belgeler
- Çeki Listesi
- Ticari Belgelerde Rapor ve Belge Türleri
- Dış Ticarette Finansal Belgeler
- Taşıma Belgeleri
- Dolaşım Belgeleri
- Sigorta Belgeleri
- Uluslararası Taşımacılık Faaliyetleri
- Sigorta İşlemleri
- Dış Ticarette Sahtecilik
- Dış Ticaretin Avantaj ve Dezavantajlarına Giriş
- Dış Ticaretin Avantajları
- Dış Ticaretin Dezavantajları
- Endüstri Ticareti
- Antrepo ve Sınır Ticareti
- Transit ve Serbest Bölge Ticareti
- Dış Ticaret Yapma Nedenleri ve Ekonomik Yeterlilik
- Fiyat, Mal ve Hizmet Farklılıkları
- Güvene Dayalı Ödeme Şekilleri
- Karşı (Bağlı) Ticaret
- Takas ve Kliring Denkleştirme
- Aktarma ve Karşı Satın Alım
- Geri Satın Alım ve Dengeleme
- Diğer Güvene Dayalı Ödeme Şekilleri
- Peşin ve Mal Mukabili Ödeme
- Akreditif
- Akreditifte Taraflar
- BPO Kabul Kredi ve Vesaik Mukabili Ödeme
- Dış Ticaret İstihbaratı
- İhracatın Püf Noktaları
- 6 Adımda İhracatçı Olmak
- İhracat Sürecinin Aşamaları
- İhracat Sürecinin Detayları
- İthalat Sürecinin Aşamaları
- İhracı Yasak Mallar
- İhracat Destekleri
- İthali Yasak Olan Mallar
- Dış Ticarette Teslim Şekilleri E-F Grubu
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi Ders Kaynakları Nelerdir?
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi ders kaynakları, dış ticaret konusundaki uzmanlığı ile bilinen bir eğitmen tarafından önceden kaydedilen ve yayıma hazırlanan videolardan oluşmaktadır.
Bu ders videoları, editörler tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi SEM’de öğrenci paneline eklenir. Böylece programa kaydolan katılımcılar, öğrenci paneline giriş yaptığında ders videolarına erişim sağlayabilir. Öğrenciler, eğitimin geçerli olduğu süre boyunca videoları istedikleri zaman izleyebilir ve böylece daha etkin, kalıcı bir öğrenme deneyimine sahip olurlar.
Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır?
Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifikası, eğitimi alan kişilerin Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi'ne aktif bir şekilde katılıp eğitim sonundaki sınavı başarıyla tamamlamaları şartıyla verilmektedir. Sınavı geçemeyen kişiler Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifikası elde edemezler.
Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifikası alma amacındaki bireylerin eğitim sürecini dikkatle takip edip dersleri etkin bir şekilde öğrenmeleri gereklidir. Aksi takdirde kişi sertifika sınavını başaramaz ve dolayısıyla Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifikası almaya hak kazanamaz.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi Bitiminde Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi sonunda elde edilen sertifika, bireye dış ticaret konusundaki bilgi ve becerilerini belgeleme imkanı vermektedir. Özellikle kariyerini dış ticaret alanında geliştirmeyi hedefleyen kişiler, YTÜ onaylı Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi Sertifikası ile CV’lerini daha nitelikli hale getirebilirler. Bu sertifika, bireye dış ticaret alanındaki iş başvurularında avantaj sağlama imkanı sunar.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi Bitiminde Sertifika Ücreti Var mı?
Evet, Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi sonunda öğrencilerden sertifika için ücret talep edilmektedir. Sertifikadan ücret talep edilme nedeni ise belgenin hazırlanması için gerekli olan operasyonel işlemler ile ilgilidir.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi kapsamında verilen sertifika, YTÜ onaylıdır ve bu belge e-Devlet’te sorgulanabilmektedir. Üniversite tarafından onaylanan sertifikanın e-Devlet sistemi üzerinde görüntülenmeye başlama süresi genellikle ortalama 3 iş günüdür. Bu süreç, sertifikanın hazırlanmasıyla ilgili operasyonel süreçlerden kaynaklanmaktadır.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi Sertifika Sınavı Nedir?
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi sonrasında gerçekleştirilen sertifika sınavı, katılımcıların eğitim sürecinde öğrendiklerini ne derecede kavradığını değerlendirmek amacıyla kullanılan bir değerlendirme yöntemidir.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi Sertifikası elde etmek isteyen bireylerin, öğrendiklerini belgelemek adına sertifika sınavına girmeleri gerekmektedir. Sınavdan yeterli puanı alamayan kişiler, belgelerini almaya hak kazanamamaktadır.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi Bitiminde Sertifika Sınavı Nasıl Yapılır?
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi'nin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen sertifika sınavı, çevrim içi olarak düzenlenir. Sınava katılım için ilk adım olarak YTÜ SEM’in resmi internet sitesinde bulunan öğrenci paneline giriş yapmak gereklidir.
Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi sertifika sınavında öğrenciler çoktan seçmeli sorulara tabi tutulmaktadır. Eğitimi dikkatle takip eden kişiler için sınavın zorluğu minimum düzeydedir. Sınav soruları test şeklinde hazırlanmıştır ve sadece eğitimde anlatılan konular sınavda sorulmaktadır.
Eğitim sonunda öğrencilerimize verilen sertifika, hem basılı olarak hem de e-Devlet sisteminde dijital olarak sunulmaktadır. Öğrencilerimiz fiziki sertifikalarını elden teslim almaktadır ancak adresine teslim edilmesini de talep edebilir.
Sınav formatı, eğitime bağlı olarak değişmektedir. Eğitim hangi formatta düzenlendiyse sınav da buna uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
Boenstitü
Bilgiyi Güce Dönüştüren Eğitim Platformu
Türkiye'de online eğitimin lider platformu Boğaziçi Enstitüsü, nitelikli eğitimi tabana yaymak amacıyla düzenlediği eğitimlerle bireylerin ve kurumların potansiyelini en üst seviyeye çıkarmasına destek olmaktadır.
Doç. Dr. Murat Demet
SMMM & Bağımsız Dış Denetçi