- Konu BaşlıklarıEğitim Hakkında BilgiDers 1 - Small Basic Kurulum ve Merhaba Dünya7 dkDers 2 - Small Basic Değişkenler5 dkDers 3 - Small Basic Dört İşlem3 dkDers 4 - Kullanıcıdan Veri Alma5 dkDers 5 - Small Basic Saat ve Zaman Objesi4 dkDers 6 - Yaş Bulma Uygulaması3 dkDers 7 - Small Basic Koşullar5 dkDers 8 - Koşullar Mini Uygulama5 dkDers 9 - Matematik Objesi Tek mi Çift mi Uygulaması4 dkDers 10 - Small Basic Döngüler - For Döngüleri3 dkDers 11 - Small Basic Döngüler - While Döngüler3 dkDers 12 - Grafik Açma Oluşturma2 dkDers 13 - Grafik Penceresine Yazı Yazma2 dkDers 14 - Grafik Penceresini Konumlandırma3 dkDers 15 - Merhaba Kaplumbağa - Kaplumbağa Oluşturma2 dkDers 16 - Kaplumbağa ile Kare Çizme3 dkDers 17 - Mini Uygulama Kaplumbağa ile Kodlama4 dkDers 18 - Small Basic Final Bölümü2 dkÇocuklar için Kodlama Eğitimi Final Sınavı8 dk
Fiziki Belge ücreti 1480 TL Dijital Belge Ücreti 990 TL
Çocuklar için Kodlama Eğitimi, çocukların öğrenirken eğleneceği ve temel düzeyde programlama becerilerini uzman eğitmenler tarafından edineceği bir kurs programıdır. Bu eğitim, çocuklara programlama alanında geniş kapsamlı ve detaylı bilgiler sunmayı amaçlamaktadır.
Çocuklar için Kodlama Eğitimi kapsamında öğrenilecek bilgiler şu şekilde sıralanabilir:
- Kodlama alanında bilinmesi gereken temel bilgiler,
- Temel seviye kodlama yapmak için gerekli kurulumları yapma,
- Kodlama ile ilgili başlangıç seviye terimler,
- Temel düzey kodlama döngülerinin kullanımı,
- Grafik açma,
- Matematiksel işlemleri kodlamada kullanılan temel komutlar,
- Kodlama yaparak veri alma işlemi,
- Çocuklara uygun programlama dilini etkili bir şekilde kullanma yetenekleri.
Çocuklar için Kodlama Eğitimi Nedir?
Çocuklar için Kodlama Eğitimi, çocukların temel seviye programlama ve kodlama becerilerini eğlenceli bir şekilde edinmesini sağlamayı amaçlayan bir kurs programıdır.
Çocuklar için Kodlama Eğitimi, özel olarak çocukların seviyesine uygun bir şekilde tasarlandığından onların dikkatini dağıtmadan etkili bir öğrenme süreci geçirmesine olanak tanır. Bu eğitim programı, çocukların gelişimini olumlu bir şekilde etkileyerek onlara yeni beceriler kazandırmaktadır.
Çocuklar için Kodlama Eğitimi’ni Kimler Alabilir?
Çocuklar için Kodlama Eğitimi’ne katılabilecek kişiler aşağıda listelenmiştir.
- Bilgisayarla ilgilenmeyi seven çocuklar,
- Çocuğunun kodlamayla ilgilenmesini teşvik eden ebeveynler,
- Bilgisayar oyunlarına ilgi duyan çocuklar,
- Kodlamayı en temel seviyede öğrenmeyi hedefleyen kişiler,
- Kodlama ile ilgili temel seviye bilgi sahibi olmak isteyen herkes.
Çocuklar için Kodlama Eğitimi’ne Katılmak için Gerekenler Nelerdir?
Çocuklar için Kodlama Eğitimi’ne katılmak için gerekenler aşağıda yer almaktadır.
- Derslere katılmak için uygun bir teknolojik araç (tablet, telefon, bilgisayar vs.)
- Kesilmeden çalışan bir internet
- Derslere katılmak için ilgili teknolojik cihazları temel düzeyde de olsa kullanmayı bilmek
Çocuklar için Kodlama Eğitimi Dersleri Nasıl Gerçekleştirilir?
Çocuklar için Kodlama Eğitimi dersleri, YTÜ SEM’in panelinde çevrim içi eğitim formatında düzenlenir. Kodlama alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşen bu eğitim dersleri, uzaktan eğitim yöntemiyle sunulmaktadır. Çocuklar için Kodlama Eğitimi dersleri, eğitime katılmak isteyen her çocuğun, bulunduğu şehirden bağımsız olarak doğrudan çevrim içi eğitim programına kaydolabilmesine olanak sağlamaktadır.
Çocuklar için Kodlama Eğitimi Konu Başlıkları Nelerdir?
Çocuklar için Kodlama Eğitimi kapsamındaki konu başlıkları aşağıda yer almaktadır.
- Small Basic Kurulum ve Merhaba Dünya
- Small Basic Değişkenler
- Small Basic Dört İşlem
- Kullanıcıdan Veri Alma
- Small Basic Saat ve Zaman Objesi
- Yaş Bulma Uygulaması
- Small Basic Koşullar
- Koşullar Mini Uygulama
- Matematik Objesi Tek mi Çift mi Uygulaması
- Small Basic Döngüler - For Döngüleri
- Small Basic Döngüler - While Döngüler
- Grafik Açma Oluşturma
- Grafik Penceresine Yazı Yazma
- Grafik Penceresi Konumlandırma
- Merhaba Kaplumbağa - Kaplumbağa Oluşturma
- Kaplumbağa ile Kare Çizme
- Mini Uygulama Kaplumbağa ile Kodlama
- Small Basic Final Bölümü
Çocuklar için Kodlama Eğitimi Ders Kaynakları Nelerdir?
Çocuklar için Kodlama Eğitimi ders kaynakları, çocuklara kodlama öğretme alanında yetkin bir eğitmen tarafından hazırlanan ve uzaktan eğitim aracılığıyla sanal ortamda paylaşılan ders videolarını içermektedir.
Uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilen bu eğitim, katılımcılara ders kaynaklarına internet erişimi olan herhangi bir yerden ve zamandan erişim imkanı tanımaktadır. Ders videolarına, kursun erişime açık tutulduğu süre boyunca erişim sağlamak mümkündür. Çocuklar için Kodlama Eğitimi ders videoları, Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin web sitesinde oluşturulan hesaplar aracılığıyla kolaylıkla erişilebilmektedir.
Çocuklar için Kodlama Eğitimi Bitiminde Katılım Belgesi Nasıl Alınır?
Çocuklar için Kodlama Eğitimi videolarını izleyen kişiler, katılım belgesi sahibi olmak için final sınavına girmelidir. Sınavda istenen düzeyde başarı sergileyebilen katılımcılar, katılım belgesi alma hakkına sahiptir.
Çocuklar için Kodlama Kursu sonunda katılımcılara YTÜ onaylı katılım belgesi verilmektedir ve bu belgeyi e-Devlet’te görüntülemek mümkündür. Üniversite tarafından onaylanan katılım belgesinin e-Devlet sistemi üzerinde görüntülenmeye başlama süresi ise genellikle ortalama 3 iş gününü bulur. Bu süreç, katılım belgesinin hazırlanmasıyla ilgili operasyonel süreçlerden kaynaklanmaktadır.
Çocuklar için Kodlama Eğitimi Bitiminde Katılım Belgesi Ücreti Var mı?
Evet, Çocuklar için Kodlama Eğitimi sonunda öğrencilerden katılım belgesi için ücret talep edilmektedir. Katılım belgesinden ücret talep edilme nedeni ise belgenin hazırlanması için gerekli olan operasyonel işlemler ile ilgilidir.
Çocuklar için Kodlama Eğitimi Bitiminde Alınan Katılım Belgesi Ne İşe Yarar?
Çocuklar için Kodlama Eğitimi'ne katılan çocuklar, erken yaşta edindikleri bilgi ve becerileri kanıtlamalarını sağlayan bir katılım belgesi alırlar. Bu belge, çocukların gelecekteki eğitim ve kariyer yolculuklarının da güçlü olmasına yardımcı olmaktadır.
Bu eğitim programı sayesinde bilgi birikimini erken yaşta arttıran çocuklar, ileri düzeyde kodlama ilgisi geliştirmek istedikleri takdirde bu alanda daha derinlemesine bilgiler sunan farklı eğitimlere yönelebilirler.
Çocuklar için Kodlama Eğitimi Bitiminde Uygulanan Sınav Nedir?
Çocuklar için Kodlama Eğitimi bittikten sonra gerçekleştirilen sınav, katılımcıların kurs programından elde ettikleri bilgilerin değerlendirildiği bir testtir.
Katılımcılar, eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra üniversite onaylı katılım belgesine sahip olabilmek için bu sınavdan başarıyla geçmelidirler. Çocuklar için Kodlama Eğitimi’ni tamamlayan ve uzaktan eğitim sürecini özveri ile tamamlayan katılımcılar, belgelerini almaya hak kazanmaktadır.
Çocuklar için Kodlama Eğitimi Bitiminde Sınav Nasıl Yapılır?
Çocuklar için Kodlama Eğitimi'nin sonunda gerçekleşen sınav, YTÜ SEM tarafından online olarak düzenlenmektedir. Sınav, eğitmen tarafından hazırlanan ve öğrenci paneline yüklenen sorulardan oluşmaktadır.
Sınav test formatında hazırlanmıştır ve eğitim sürecini özenle takip eden katılımcılar için zorluk oluşturmayan bir yapıya sahiptir. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılar, sınavı başarıyla geçtiklerinde üniversite onaylı katılım belgesi alarak süreci başarılı bir şekilde noktalarlar.
Eğitim sonunda öğrencilerimize verilen sertifika, hem basılı olarak hem de e-Devlet sisteminde dijital olarak sunulmaktadır. Öğrencilerimiz fiziki sertifikalarını elden teslim almaktadır ancak adresine teslim edilmesini de talep edebilir.
Sınav formatı, eğitime bağlı olarak değişmektedir. Eğitim hangi formatta düzenlendiyse sınav da buna uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
Boenstitü
Bilgiyi Güce Dönüştüren Eğitim Platformu
Türkiye'de online eğitimin lider platformu Boğaziçi Enstitüsü, nitelikli eğitimi tabana yaymak amacıyla düzenlediği eğitimlerle bireylerin ve kurumların potansiyelini en üst seviyeye çıkarmasına destek olmaktadır.
Tuncay Erol
Bilgisayar Öğretmeni - Eğitmen