Fiziki Belge ücreti 1480 TL Dijital Belge Ücreti 990 TL
Beden Dili Eğitimi, etkili iletişim kurmanın en önemli yollarından biri olan beden dili hareketlerini ve anlamlarını öğrenmeyi sağlayan bir çevrim içi eğitim programıdır.
İnsanlarla kurduğumuz iletişimde beden dilimizin çok önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. İletişimde söylediklerimizden çok beden dilimiz önem taşıyor. Dolayısıyla hem günlük iletişimlerimizi hem de kurumsal hayatta kurduğumuz iletişimleri güçlendirmek için beden diline dikkat etmek gerekmektedir.
Alanında yetkin bir eğitmen tarafından hazırlanan Beden Dili Eğitimi’ne katılarak;
- Beden dili ile ilgili kapsamlı bilgiler edineceksiniz.
- Beden dilini etkili bir şekilde öğrenerek iletişim becerilerinizi en üst seviyeye çıkaracaksınız.
- İş ve sosyal yaşamınızda avantaj elde etmek için beden dilini etkili bir şekilde kullanma becerisi kazanacaksınız.
Beden Dili Eğitimi Nedir?
Beden Dili Eğitimi, bireylerin profesyonel ve günlük yaşamlarında etkili iletişimin anahtarı olan beden dilinin diğer insanlara en etkili şekilde nasıl aktarılacağını öğreten bir eğitimdir. Online olarak düzenlenen bu eğitim programı, katılımcıların günlük yaşamda ve iş yaşamında daha etkili iletişim kurmasına yardımcı olmaktadır.
Beden Dili Eğitimi Katılma Koşulları Nelerdir?
Beden Dili Eğitimi’ne katılmak isteyen bireylerin özel olarak bir koşul sağlaması gerekmemektedir. Bu eğitime kaydolan kişilerin ders videolarını izleyebilmek için internet bağlantısına ve uygun bir teknolojik cihaza sahip olması yeterlidir. Dersler; akıllı telefon, bilgisayar ya da tablet aracılığıyla izlenebilir.
Beden Dili Eğitimi’ne Kimler Katılabilir?
Beden Dili Eğitimi’ne şu kişiler katılabilir:
- Yönetici ve danışman rollerini üstlenen meslek gruplarından bireyler
- Öğretmenlik görevini sürdüren bireyler
- Yönetici adayları
- Uzmanlar
- İnsan kaynakları profesyonelleri
- Avukatlar
- Psikologlar
- Eğitimciler
- Psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında çalışanlar
- Çocuk gelişim uzmanları
- Pazarlama uzmanları
- Satış danışmanları
- Yönetici asistanları
- Sekreterler
- Anne ve babalar
- Kişisel gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan bireyler
- Etkili iletişim unsurlarını profesyonel ve günlük yaşamlarına entegre etmeye çaba gösteren kişiler
- Beden dili hakkında kapsamlı bilgi edinmek isteyen herkes
Beden Dili Eğitimi Konu Başlıkları Nelerdir?
Beden Dili Eğitimi konu başlıkları aşağıda sıralanmıştır.
- Beden Dili Eğitimi - Giriş
- Beden Dili Nedir?
- Beden Dilinin Önemi
- Etkili İletişimi Etkileyen Unsurlar
- Beden Dilinin Ögeleri: Duruş (Postür)
- Beden Dilinin Ögeleri: Göz Teması
- Üç ve Üzeri Sayıda Kişi Birbiriyle Nasıl Göz Teması Kurmalı?
- Beden Dilinin Ögeleri: Mimikler
- Evrensel Mimikler
- İletişimde Çift Yönlü Mimik
- İletişimde Mimiklerin Önemi
- Beden Dilinin Ögeleri: Jestler
- Parmak İşaretlerinin Anlamları
- Jestlerin Farklı Kültürlerdeki Anlamı
- Ellerin Duruşu
- Güçlü, Hazır ve Saldırgan Jestler
- Aynalama
- Beden Dilinin Ögeleri: Kişiler Arası Mesafe
- Beden Dilinin Ögeleri: Tokalaşma
- Liderlerin Ortak Beden Dili
- Anlatıcının Etkili Beden Dili
- İş Görüşmelerinde Beden Dili
Beden Dili Eğitimi Ders Kaynakları Nelerdir?
Beden Dili Eğitimi'nin ders kaynakları, beden dili alanında yetkinleşmiş bir uzman eğitmen tarafından anlatılan video içeriklerdir. Bu eğitim kapsamında sunulan ders videoları, önceden video ekibi tarafından kaydedilip gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra panele eklenmektedir.
Eğitimin online ortamda sürdürülmesi, öğrencilerin ders videolarını kursun geçerlilik süresi boyunca dilediği zaman, kendi öğrenme hızına uygun bir şekilde ve bulunduğu mekan fark etmeden katılmasını sağlamaktadır.
Beden Dili Eğitimi Sonunda Katılım Belgesi Nasıl Alınır?
Beden Dili Eğitimi ders videolarını izleyen kişileri, katılım belgesi alabilmek için bekleyen bir sonraki adım sınava girmektir. Final sınavında yeteri kadar başarılı olan kişiler, üniversite onaylı katılım belgesi alma hakkı elde eder.
Beden Dili Eğitimi bitiminde verilen katılım belgesi, Yıldız Teknik Üniversitesi onaylıdır. Bu belgeyi e-Devlet üzerinden görüntülemek mümkündür. Belgenin e-Devlet sistemi üzerinde görüntülenmeye başlama süresi genellikle ortalama 3 iş günüdür. Bu süreç, katılım belgesinin hazırlanmasıyla ilgili operasyonel süreçlerden kaynaklanmaktadır.
Beden Dili Eğitimi Sonunda Katılım Belgesi Ücreti Var mı?
Evet, Beden Dili Eğitimi sonunda öğrencilerden katılım belgesi için ücret talep edilmektedir. Katılım belgesinden ücret talep edilme nedeni ise belgenin hazırlanması için gerekli olan operasyonel işlemler ile ilgilidir.
Beden Dili Eğitimi Bitiminde Uygulanan Sınav Nedir?
Beden Dili Eğitimi kapsamında uygulanan sınav, eğitim sürecinde öğretilen konulara dair katılımcının yeterliliğini değerlendirmek amacıyla kullanılan bir ölçme yöntemidir.
Sınav, Beden Dili Eğitimi’nde işlenen konu başlıklarını içermektedir. Düzenli olarak derse katılan katılımcılar, yeterlilik sınavında başarı elde etmede zorluk yaşamamaktadır.
Beden Dili Eğitimi Sonunda Sınav Nasıl Yapılır?
Beden Dili Eğitimi'nin sonunda gerçekleştirilen sınav, online olarak internet ortamında düzenlenmektedir. Bu katılım belgesi, katılımcılara günlük yaşamlarında ve profesyonel iş hayatlarında duyguları, düşünceleri ve bilgileri bedensel hareketlerle etkili bir şekilde ifade edebilme yeteneğine sahip olduklarını kanıtlama fırsatı sunar. Beden Dili Eğitimi Katılım Belgesi, bu eğitimde başarı elde eden katılımcılara iş mülakatlarında daha avantajlı bir konum sağlamaktadır.
Eğitim sonunda öğrencilerimize verilen sertifika, hem basılı olarak hem de e-Devlet sisteminde dijital olarak sunulmaktadır. Öğrencilerimiz fiziki sertifikalarını elden teslim almaktadır ancak adresine teslim edilmesini de talep edebilir.
Sınav formatı, eğitime bağlı olarak değişmektedir. Eğitim hangi formatta düzenlendiyse sınav da buna uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
Boenstitü
Bilgiyi Güce Dönüştüren Eğitim Platformu
Türkiye'de online eğitimin lider platformu Boğaziçi Enstitüsü, nitelikli eğitimi tabana yaymak amacıyla düzenlediği eğitimlerle bireylerin ve kurumların potansiyelini en üst seviyeye çıkarmasına destek olmaktadır.
İbrahim Kerem Koçin
Spiker | Sunucu | Editör | Eğitmen