31.05.2020

Stanford Binet Zeka Testi Çalıştayları (Online-Canlı-Örgün)

Başlangıç : 31.05.2020
Bitiş : 12.08.2020

Online-Canlı ve Örgün

.

500 TL (KDV Dahil)

* Covid-19 Küresel salgınının geçmesi durumda eğitimler örgün olarak devam edecektir. Ayrıntılar için sem@yildiz.edu.tr adresimize e-posta göndererek bilgi isteyebilirsiniz.

Stanford Binet Zeka Testi Çalıştayları

31 Mayıs 2020 Online

12 Ağustos 2020 Online

Eğitmen: Dr. Ezgi Ildırım

Stanford Binet Zeka Testi hem üstün yetenekli çocukların hem de zihinsel engelli bireylerin tespit edilmesinde kullanılan bir zeka testidir. Stanford binet zeka testi yaş aralığı, 2-16 yaşlarıdır. En küçük 2 yaşına girmiş çocuklar en büyük ise 16 yaşını bitirmemiş çocuklara uygulanabilir. Toplam 30 alt test çeşitli yaş aralıklarında uygulanmaktadır.

Bireylerin zihinsel performanslarını belirlemek amacıyla uygulanan bireysel zekâ testidir. Uygulama sonucunda bireye ait zekâ yaşı ve zekâ bölümü elde edilmektedir. Süreye dayalı bir test değildir. Stanford Binet Zeka Testi sonrası çocuğun genel bir zeka değeri ortaya çıkar. Bu zeka değerini ortaya çıkartan birçok bileşen vardır. Bu bileşenler testin kendi içindeki alt testleridir. Bunlar: Sözel akıl yürütme, sözcük dağarcığı, kavrama, saçmalıklar, sözel ilişkiler, soyut/görsel akıl yürütme, örüntü analizi, kopyalama, matrisler, kağıt kesme ve katlama, niceliksel akıl yürütme, nicelikler, sayı dizileri, kısa süreli bellek, boncuk belleği, cümle belleği, sayı belleği, nesne belleğidir.

Kimler katılabilir: Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencileri, mezunları, bu bölümlerin yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve mezunları katılabilir.

Eğitimlerimize kimler katılamazlar, bazı istisnalar ve uyarılar:

• Bazı çalıştaylarımıza katılmak isteyen psikoloji ve PDR bölümleri haricindeki bölümlerden (örneğin çocuk gelişim uzmanları, aile danışmanlığı sertifkası olanlar) katılımcılar, lütfen bizden bilgi alsınlar. Bazı çalıştaylara katılabilirler
  • Çalıştaylarımıza hiçbir bölümden 1. ve 2. sınıf lisans öğrencileri katılamaz.

Online Katılım Hakkında Bilgilendirme:

Adım adım Rasyonel Psikoloji’deki online çalıştaylara nasıl katılacaksınız?

1.Online çalıştaylarımız canlı-sınıf ortamında UYGULAMALI şekilde gerçekleştirilmektedir.

2.Çalıştay günü emailinize özel bir link göndereceğiz. Linki tıklayarak sınıfa bağlanacaksınız.

3.Çalıştaylarımız 1 gün boyunca (10:00-17:00) arası, aralar verilerek sürecek ve tamamlanacak.

4.Gün içinde hocalarımıza istediğiniz soruyu sesli, görüntülü veya chat üzerinden sorabileceksiniz

Online Çalıştaylar Videosunu izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=vk7fEkKERXc

Belgelendirme:Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Stanford Binet Zeka Testi Eğitimi’ne katılmıştır 10 saat/kredi

İletişim ve kayıt