05.10.2019

Başlangıç : 05.10.2019
Bitiş : 06.10.2019

.

Eğitimin Adı: Rasyonel Duygucu Davranışçı ve Bilişsel Davranışçı Terapi Temel Düzey

Eğitimin Amacı:

Bilişsel Davranışçı Terapilerde yöntem ve tekniklerin kullanılması sırasında danışana yaklaşım, onu motive etmek, ev ödevlerinin hazırlamak ve yaptırtmak çok önem arz etmektedir. Aksi halde ne kadar teknik ve yöntem bilirseniz bilin başarı oranı düşük olacaktır. Ayrıca bilişsel davranışçı terapilerde danışan ile birlikte çalışmak esas olduğunda zor durumlarla başa çıkmak, zor ceya direnç gösteren danışanlarla terapi ve terapilerin yönetimi konusudan psikoterapistin bilgi ve tecrübesini artırmak, anahtar noktalar vererek bu noktalara dikkat edip başarısını artırmak hedeflenmektedir.

Eğitim İçeriği (başlıklar):

1. KUR

Bilişsel Davranışçı Terapiler’in Esasları

Bilişsel Davranışçı Terapi Çeşitleri ve Odaklandıkları Noktalar

Bilişsel Davranışçı Terapi’de Ana Prensipler ve Yapılar

Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Temel Teorik Yapı

Temel Düzey Rasyonel Davranışçı Duygucu Terapi ve ve Bilişsel Davranışçı Terapi

Rasyonel Davranışçı Duygucu Terapi’nin Felsefi Esasları

2. KUR

Psikoterapist ile Danışan İlişkisi

BDT ve RDDT Terapistinin Duruşu ve Görevleri

Danışanın Görev ve Sorumlulukları

Bilişsel Davranışçı Terapilerde Danışanla Kurulan Terapötik İlişkinin Esasları

Önemli Etik ve Profesyonel Konular

Seans Yapılandırması, Rasyonel Davranışçı Duygucu Terapi’de Temel Farklılıklar

Bilişsel Davranışçı Terapilerde Danışmanlık Becerileri, Rasyonel Davranışçı Duygucu Terapi’de Farklılıklar

Seanslarda ve Tedavide Zor Durumlarla Başa Çıkma

Zor veya Direnç Gösteren Danışanlarla Çalışmak

Bilişsel Terapilerde Psikolojik Danışmanlık ve Terapötik Beceriler ve Seansların Yönetimi

Eğitim Süresi: 16 saat, 5-6 Ekim 2019, 12-13 Ekim 2019

Eğitim Şekli: Örgün

Kimler Katılabilir: Bu programa sadece üniversitelerin lisans programlarında 3. ve 4. sınıf öğrenci olanlar ve mezunları, yüksek lisans öğrencileri, mezun olanlar, doktora öğrencileri ve mezunları katılabilirler. Alanda çalışanlar (Sadece Lisans düzeyinde diploması olanların minimum 2 yıllık alanda tecrübe sahibi olması şartı vardır. – Gerekli görüşmeyi hocalarımızdan biri ile telefonda veya yüz yüze yapmanız gerekecektir, yönetim kurulu uygun görülürse öğrenci programa davet edilir.)

İlgili alanlar: Klinik Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Aile Terapisi, Genel Psikoloji (lisans düzeyinde psikoloji veya PDR okumuş olması gerekir.

Eğitim Sertifikasının adı : Rasyonel Duygucu Bilişsel Davranışçı Terapi'nin Temelleri 1. ve 2. kur (16 Saat/kredilik)Katılımcı Belgesi verilecektir.

Yıldız Teknik Üniversitesi “Rasyonel Duygucu Bilişsel Davranışçı Terapi’nin Temelleri Temelleri 1. ve 2. kur ” eğitimi katılımcılarına, YTÜ SEM logolu imzalı katılım sertifikası verilmektedir.

İletişim No: 0532 171 97 13