30.05.2020

Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi (RDDT) & Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) (Online-Canlı-Örgün)

Başlangıç : 30.05.2020
Bitiş : 31.05.2020

Online-Canlı ve Örgün

.

3800 TL (KDV Dahil)

* Covid-19 Küresel salgınının geçmesi durumda eğitimler örgün olarak devam edecektir. Ayrıntılar için sem@yildiz.edu.tr adresimize e-posta göndererek bilgi isteyebilirsiniz.

Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi (RDDT) & Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)

Temel ve Orta Düzey Eğitim ONLİNE

Eğitimci: Dr. Murat Artıran

1 ve 2. Kur

Tarih: 30-31 Mayıs 2020

1. gün (kur)

• Bilişsel Davranışçı Terapiler’in Esasları
  • Bilişsel Davranışçı Terapi Çeşitleri ve Odaklandıkları Noktalar
  • Bilişsel Davranışçı Terapi’de Ana Prensipler ve Yapılar
  • Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Temel Teorik Yapı
  • Rasyonel Davranışçı Duygucu Terapi’nin Felsefi Kökenleri
  • VİDEO gösterimleri & Röportajlar

2. gün (kur)

• Psikoterapist ile Danışan İlişkisi
  • BDT ve RDDT Terapistinin Duruşu ve Görevleri
  • BDT’de Danışanın Sorumlulukları ve Terapideki Rolü
  • Bilişsel Davranışçı Terapilerde Danışanla Kurulan Terapötik İlişkinin Esasları
  • BDT terapilerinde Önemli Etik ve Profesyonel Noktalar
  • Seansların yapısı
  • Bilişsel Davranışçı Terapilerde Danışmanlık Becerileri, Rasyonel Davranışçı Duygucu Terapi’de Farklılıklar
  • Bilişsel Terapilerde Psikolojik Danışmanlık ve Terapötik Beceriler ve Seansların Yönetimi

3 ve 4. Kur

Tarih : 6-7 Haziran 2020

3. Kur

• Seanslarda ve Tedavide Zor Durumlarla Başa Çıkma
  • Zor veya Direnç Gösteren Danışanlarla Çalışmak
  • Rasyonel Terapi ve BDT’nin Ortak Noktaları ve Farklılıkları
  • Ergen ve Çocuklarda RDDT ve BDT Terapisi- Dikkat edilecek noktalar, Yetişkinlerle yapılan terapilerden farklılıklar
  • Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi’de diğer terapilerin etkileri ve bağları:
  • Davranışçı Terapi Esasları, B. F. Skinner’in Uygulamaları
  • Aaron Beck’in Bilişsel Terapi Esasları, Aaron Beck’in düşünceleri
  • İnsancıl-Varoluşçu Terapi Esasları, Irvin Yalom’un Tarzı
  • Adlerian Terapi’nin Etkileri, Alfred Adler’in Yeni Yaklaşımı
  • Dr. Albert Ellis’in diğer terapiler hakkındaki görüşleri

4. Kur

• Soru sorma teknikleri
    • Soktratik Soru Sorma Tekniği
    • Sokratik Sorular – Uygulamalı Gösterimi
  • RDDT & BDT’de Tedavi’ye Giriş
    • Psikolojik Rahatsızlıkların Tedavisinde BİLİŞSEL Yaklaşım & Uygulamalar ve Stratejiler (Genel)
    • Psikolojik Rahatsızlıklarda Tedavisinde DUYGUSAL Yaklaşım & Uygulamalar ve Stratejiler (Genel)
    • Psikolojik Rahatsızlıklarda Tedavisinde DAVRANIŞSAL Yaklaşım & Uygulamalar ve Stratejiler (Genel)
  • Rasyonel Terapi ve BDT’nin Ortak Noktaları ve Farklılıkları
  • Gerçek Terapi videoları
  • Seans transkriptleri örnekleri (Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi & Bilişsel Davranışçı Terapi )
  • 1 Seans Demosu (Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi & Bilişsel Davranışçı Terapi )

5 ve 6. Kur

Tarih: 27-28 Haziran

5. Kur

• Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi’nin Teorik Esasları
  • Depresyon – Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları, Vaka Formülizasyonları ve Tedavi Stratejileri (Yetişkin ve Çocuk Danışanlar için)

6. Kur

• Anksiyete- Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları, Vaka Formülizasyonları ve Tedavi Stratejileri (Yetişkin ve Çocuk Danışanlar için)
  • Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu – Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları
  • Oyun ve İnternet Bağımlılığı – Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları

Kimler katılabilir: Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencileri, mezunları, bu bölümlerin yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve mezunları katılabilir.

Eğitimlerimize kimler katılamazlar, bazı istisnalar ve uyarılar:

• Bazı çalıştaylarımıza katılmak isteyen psikoloji ve PDR bölümleri haricindeki bölümlerden (örneğin çocuk gelişim uzmanları, aile danışmanlığı sertifkası olanlar) katılımcılar, lütfen bizden bilgi alsınlar. Bazı çalıştaylara katılabilirler
  • Çalıştaylarımıza hiçbir bölümden 1. ve 2. sınıf lisans öğrencileri katılamaz.

Online Katılım Hakkında Bilgilendirme:

Adım adım Rasyonel Psikoloji’deki online çalıştaylara nasıl katılacaksınız?

1.Online çalıştaylarımız canlı-sınıf ortamında UYGULAMALI şekilde gerçekleştirilmektedir.

2.Çalıştay günü emailinize özel bir link göndereceğiz. Linki tıklayarak sınıfa bağlanacaksınız.

3.Çalıştaylarımız 1 gün boyunca (10:00-17:00) arası, aralar verilerek sürecek ve tamamlanacak.

4.Gün içinde hocalarımıza istediğiniz soruyu sesli, görüntülü veya chat üzerinden sorabileceksiniz

Online Çalıştaylar Videosunu izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=vk7fEkKERXc

Belgelendirme:Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim MerkeziRasyonel Duygucu & Bilişsel Davranışı Davranışçı Terapi Temel ve Orta Düzey Eğitimi’ne katılmıştır 60 saat/kredi

İletişim ve kayıt