22.08.2020

Kültürümüze Uyumlu Motivasyonel Bilişsel Duygucu Terapi (M-BDT) (Online-Canlı-Örgün)

Başlangıç : 22.08.2020
Bitiş : 23.08.2020

Online-Canlı ve Örgün

.

3200 TL (KDV Dahil)

* Covid-19 Küresel salgınının geçmesi durumda eğitimler örgün olarak devam edecektir. Ayrıntılar için sem@yildiz.edu.tr adresimize e-posta göndererek bilgi isteyebilirsiniz.

Kültürümüze Uyumlu Motivasyonel Bilişsel Duygucu Terapi (M-BDT)

Temel ve Orta Düzey ONLİNE

Dr. Murat Artıran tarafından oluşturulan kültürümüze uyumlu yeni entegratif model

CA – MCET (Culturally Adaptable Motivational Cognitive Emotive Therapy

1. ve 2. Kur 22-23 Ağustos 2020

3. ve 4. Kur 5-6 Eylül 2020

5. ve 6. Kur 3-4 Ekim 2020

Eğitimci: Dr. Murat Artıran

İçerik

Temel Akımların Öğrenilmesi

1.Rasyonel (Akılcı) Duygucu Davranışçı Terapi (RDDT) – Rational Emotive Behavior Therapy

2.Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) – Cognitive Behavior Therapy

3.Duygucu Yaklaşım – Dr. Murat Artıran’ın özel teknikleri ve diğer duygucu teknikler

4.Davranışçı Terapi (B.F. Skinner’in yaklaşımı) – Behavior Therapy

5.Öz-Yönelim (Öz Belirlenim) Kuramı – Self Determination Theory

6.Diğer motivasyon kuramları

7.Seanslarda metafor kullanımı

8.Pozitif Psikoloji (M. Seligman yaklaşımı) – Positive Psychotherapy

9.Sufizm

Uygulamada Ana Teknikler ve Beceriler

1.Terapinin açılışı

2.Danışanı tanımak

3.Terapötik ilişkinin kurulması (kültüre uyumlu)

4.Danışanın problemlerinin sınıflandırılması

5.Problemlerin kökenlerine inmek

6.Danışanın hedeflerinin belirlenmesi: Pratik hedefler (çözüm odaklı), Elegant hedefler (Felsefik ve Anlamsal), Psikolojik ihtiyaçlar

7.Bilişsel yeniden yapılandırma

8.Duygusal metodların kullanılması

9.(Çocuklar için) Davranışçı yöntemlerden yararlanmak

10.Motivasyonel uygulamalar ve ev ödevleri

11.Terapist adayının öz – süreci

12.Kapanış – ölçme ve sonuçların raporlanması (niteliksel ve niceliksel)

Entegrasyonun Sağlanması

1.Terapistin değerlendirmesi

2.Danışanın geri bildirimlerinin değerlendirilmesi

3.Formülizazyonun yapılması

4.Doğru tekniklerin seçilmesi

5.Uygun ev ödevlerinin belirlenmesi

Programa katılım şartları:

1.Tez aşamasındaki klinik psikoloji ve rehberlik ve psikolojik danışmanlık yüksek lisans öğrencileri ve mezunları, klinik psikoloji ve rehberlik ve psikolojik danışmanlık doktora öğrencileri ve mezunları. Programa lisans öğrencileri misafir öğrenci olarak Temel Akımların Öğrenilmesi aşamasına katılabilir (belge alamazlar, çalıştaylarda gözlemci olarak yer alırlar, soru yöneltemezler)

2.Orta ve ileri düzeyde psikolojik danışmanlık ve klinik psikopatoloji bilgisine sahip olmak gerekmektedir.

3.Niyet mektubu (en az 400 kelimelik)

4.Gelecek akademik çalışmalarında bu entegratif yeni terapi modelini kullanmak ve üzerinde tez, makale gibi bilimsel çalışma yapmak isteyenler (%50 indirimli olarak katılabilirler)

5.Rasyonel Psikoloji bünyesinde verilen Program 1 veya Plus programlarının ilk 4 kurunu almak gerekmektedir.

6.En az – okuma (çok iyi), yazma (iyi), konuşma (orta) düzeyde İngilizce veya aynı düzeylerde diğer yabancı dillerden (Fransızca, Rusça, Arapça, Almanca vs.) birini biliyor olmak.

7.Ayrıntılı CV

8.Dr. Murat Artıran hocamızla 20 dakikalık ön kabul görüşmesi.

Online Katılım Hakkında Bilgilendirme:

Adım adım Rasyonel Psikoloji’deki online çalıştaylara nasıl katılacaksınız?

1.Online çalıştaylarımız canlı-sınıf ortamında UYGULAMALI şekilde gerçekleştirilmektedir.

2.Çalıştay günü emailinize özel bir link göndereceğiz. Linki tıklayarak sınıfa bağlanacaksınız.

3.Çalıştaylarımız 1 gün boyunca (10:00-17:00) arası, aralar verilerek sürecek ve tamamlanacak.

4.Gün içinde hocalarımıza istediğiniz soruyu sesli, görüntülü veya chat üzerinden sorabileceksiniz

Online Çalıştaylar Videosunu izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=vk7fEkKERXc

Belgelendirme:Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim MerkeziKültürümüze Uyumlu Motivasyonel Bilişsel Duygucu Terapi (M-BDT)Eğitimi’ne katılmıştır. 60 saat/kredi

WhatsApp: 0 (546) 567 34 20