15.06.2020

Çocuklarla Psikoterapide Görüşme Becerileri ve Gözlem Teknikleri Çalıştayları (Online-Canlı-Örgün)

Başlangıç : 15.06.2020
Bitiş : 14.08.2020

Online-Canlı ve Örgün

10 saat

400 TL (KDV Dahil)

* Covid-19 Küresel salgınının geçmesi durumda eğitimler örgün olarak devam edecektir. Ayrıntılar için sem@yildiz.edu.tr adresimize e-posta göndererek bilgi isteyebilirsiniz.

Çocuklarla Psikoterapide Görüşme Becerileri ve Gözlem Teknikleri Çalıştayları

15 Haziran 2020 Online

14 Ağustos 2020 Online

Eğitmen: Dr. Murat Artıran

Amaç:

• Çocuk ve ergenlerde görüşmelerde pratik bilgiler kazandırmak, yararlı ve etkin teknikler öğretmektir.
  • Gözlem tekniklerinin önemine işaret etmek ve bu teknikleri uygulamalı olarak öğretmektir
  • Bilgi toplamada sistematik ve kapsamlı bir yöntem kullanmasını öğretmektir.

Not: Çalıştay Uygulama Odaklıdır

Çalıştay kimler içindir? Alanda çalışan psikologlar, psikolojik danışmanlar, lisans 4. Sınıf ve yüksek lisans öğrencileri, okul psikologları,

Görüşme Teknikleri ve Uygulamalı Çalışmalar

• Çocuklarla ve Ergenlerle Psikoterapide Görüşmenin Esasları
  • Görüşme Tekniklerinin Kullanımı
  • Çocuklarla Görüşmede Motivasyonun Sağlanması
  • Güvenin Oluşturulması, Yalan ve İsteksizlik durumlarında yapılması gerekenler
  • Aile ile Görüşmede dikkat edilecek unsurlar
  • Soru sorma tarzları
  • Oyun ortamını kullanarak görüşme
  • Görüşmelerin yorumlanması
  • Raporlaştırma

Sistematik Bilgi Toplamak

• Çocuk ile Görüşmede Sistematik Bilgi Toplama ve Değerlendirme
  • Aile ve öğretmenle çalışırken bilgi toplamak
  • Kapsamlı ve etkin bilgi toplama yöntemleri

Gözlem Tekniklerinin Uygulamalı Çalışmalar

• Gözlem Tekniklerinin ve Uygulamalı -Videolarla- Anlatımı
  • Gözlem Sonuçlarının Değerlendirilmesi
  • Aile ve Öğretmenle Birlikte Çalışırken Tekniklerinin Kullanılması
  • Gözlem tekniklerinden toplanan bilgilerin yorumlanması ve kullanılması

Kimler katılabilir: Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencileri, mezunları, bu bölümlerin yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve mezunları katılabilir.

Eğitimlerimize kimler katılamazlar, bazı istisnalar ve uyarılar:

• Bazı çalıştaylarımıza katılmak isteyen psikoloji ve PDR bölümleri haricindeki bölümlerden (örneğin çocuk gelişim uzmanları, aile danışmanlığı sertifkası olanlar) katılımcılar, lütfen bizden bilgi alsınlar. Bazı çalıştaylara katılabilirler
  • Çalıştaylarımıza hiçbir bölümden 1. ve 2. sınıf lisans öğrencileri katılamaz.

Online Katılım Hakkında Bilgilendirme:

Adım adım Rasyonel Psikoloji’deki online çalıştaylara nasıl katılacaksınız?

1.Online çalıştaylarımız canlı-sınıf ortamında UYGULAMALI şekilde gerçekleştirilmektedir.

2.Çalıştay günü emailinize özel bir link göndereceğiz. Linki tıklayarak sınıfa bağlanacaksınız.

3.Çalıştaylarımız 1 gün boyunca (10:00-17:00) arası, aralar verilerek sürecek ve tamamlanacak.

4.Gün içinde hocalarımıza istediğiniz soruyu sesli, görüntülü veya chat üzerinden sorabileceksiniz

Online Çalıştaylar Videosunu izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=vk7fEkKERXc

Belgelendirme:Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim MerkeziÇocuklarla Psikoterapide Görüşme Becerileri ve Gözlem TeknikleriEğitimi’ne katılmıştır 10 saat/kredi

WhatsApp: 0 (546) 567 34 20