UMS/TMS-UFRS/TFRS (Uluslararası Finansal Raporlama) Sertifika Programı

UMS/TMS-UFRS/TFRS (Uluslararası Finansal Raporlama) Sertifika Programı
  • Eğitim Tarihi : 28 Eylül 2024
  • Eğitim Bitiş Tarihi : 27 Ekim 2024
  • Ders Yeri : Online (Canlı)

Dünyada ve özellikle Avrupa'da binlerce şirket finansal raporlamalarını UFRS'ye göre yapıyor. Türkçeye çevrilerek Türkiye Muhasebe Standartları olarak yayımlanan bu standartlar, geçtiğimiz yıllarda BDDK ve KGK tarafından kendilerine bağlı kurumlarda kullanılmak üzere kabul edildi. Yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret Kanunu uyarınca UFRS’nin kullanım alanı daha da genişledi. Belli ölçekteki tüm anonim ve limited şirketler, mali tablolarını bu standartlara göre hazırlıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan ve uzman eğitmenler tarafından sunulan bu sertifika programında Uluslararası Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları ("UMS/UFRS”) ve Sermaye Piyasası Kurulunun finansal raporlamaya ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde raporlama yapan veya yapmayı planlayan, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte ileri dönemlerde Türkiye Muhasebe ve Raporlama Standartları (“TMS/TFRS”) uyarınca ulusal ve uluslararası sermayedarların talep ettiği uluslararası karşılaştırılabilirlik sağlayan mali tabloları hazırlama ve yorumlama konularında yetkinlik kazanmak programın başlıca amaçlarındandır.

Ayrıca:

· Türkiye’de de uygulanan UMS ve UFRS’ler hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olmak ve geleneksel finansal raporlarla aralarındaki farklılıkları tanımlamak,

· UMS ve UFRS’lerin uygulanmasında karşılaşılan sorunların ortaya koymak ve çözümler geliştirmek,

· UMS ve UFRS’ler konusunda uzmanlık becerisini geliştirmek amaçlanmaktadır.

Giriş

· (UFRS, Amaçları ve Türkiye’ye Yansıması, Vergi Yasaları - Muhasebe Standartları İlişkisi)

· Kavramsal / Genel Çerçeve

· Gelir Vergileri

· Vergi Usul Kanunundan UFRS’ye Çevrim Örneği

Eğitim Takvimi:

(5 Hafta sonu) – Online – Cumartesi ve Pazar Günleri – 09:30 - 16:30 Saatleri Arası

Istanbul Institutechecked-mark

Istanbul Institute

Öğrenmeyi Öğreten Eğitim Platformu

Istanbul Institute, akademi ve iş dünyası arasında köprü kurarak öğrenmeyi öğrenen bir nesil yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda modern eğitim metodolojilerinden yararlanarak eğitim programları düzenlemektedir.