İşletmelerde Mobbing (Psikolojik Taciz) Eğitim Programı

• Eğitim Bitiş Tarihi : 23 Mart 2024
  • Ders Yeri : Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız, Beşiktaş, İstanbul
  • Eğitim Süresi : 6 Saat

Kurs, 1 günlük yüz yüze yapılan 6 saatlik bir ders programından oluşmaktadır.

Eğitimin Amacı

Bu eğitim ile psikolojik tacizi (mobbing) oluşturan faktörlerin ve neyin psikolojik tacizi oluşturup oluşturmayacağını öğrenmiş olup, İş yerinde çatışma, şiddet ve kabalık gibi başlıca psikolojik tacize sebep olan kavramlar incelenecektir.
Psikolojik tacizin bireysel, örgütsel ve toplumsal etkileri incelenerek bireye ve çevresine olan zararları, hukuki olarak neler yapabileceği ve psikolojik tacize karşı tanınan haklar ele alınacaktır.

·Mobbing Eğitimi bittikten sonra katılımcılar mobbing kavramı ile ilgili kapsamlı bilgi sahibi olur,

·Çalışanların sağlıklı bir çalışma ortamında güvende hissetmelerini sağlar,

·Mobbingin psikolojinize nasıl zarar verdiğini ve bunu önlemek için ne gibi önlemler alması gerektiğini öğrenir,

·Mobbingi tanımalarını ve rapor etmelerini teşvik eder.

·İş yerlerinde yaşadıkları problemlerin mobbing kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini net olarak öğrenebilirler,

·Mobbinge karşı sıfır tolerans politikasının işletme kültürünün bir parçası haline gelmesini sağlar,

·Farkındalıkları artarak işyeri uygulamaları veya denetimlerde süreçten daha emin olarak geçerler.

·Mobbing nedir?

·Ne zaman ve nerede tanımlandı?

·Resmi olarak İlk ne zaman tanındı?

·Hangi Kanunlarda var?

·Hukuk Sistemind Mobbing?

·İşyerinde Mobbingin tanımı ?

·Mobbingin unsurları?

·Mobbing olmayan durumlar?

·Dikey ve Yatay Mobbing ?

·Ters Mobbing?

·Ne Mobbing değildir? (Yargıtay Kararı)

·Mobbingle Benzerlik gösteren kavramlar?

·Mobbing Göstergeleri ?

·Mobbing çeşitleri ?

·Mobbing Sayılan Davranışlar 5 te 45?

·Mobbingin tarafları?

·Mobbingin aşamaları?

·Mobbingin etkileri?

·Mobbingin dereceleri?

·Şikayet ve başvuru yöntemleri ?

·Mağdurların yapması gerekenler?

·Mobbinge karşı nasıl davranmalı ?

·Mobbingin cezası nedir?

·İşyerlerinde Mobbingin Önlenmesi

·İşveren tarafından yapılması gerekenler?

·Mobbingin Maliyeti

·İstatistikler

·Örnek Olaylar

·Yargıtay Kararları

·Sıkça Sorulanlar?

Eğitim linki

Bu kursu öğrenciler nasıl değerlendirdi?

(Toplam 0 Değerlendirme)

Eğitim Süreci Nasıl İşliyor?

Eğitim süreci hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sizin için uygun eğitim programını seçtikten sonra eğitime başvur butonu ile gerekli bilgileri doldurarak ön başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Üniversitemiz tarafından verilen eğitim için uygunluğunuz SEM tarafından onaylandıktan sonra ödeme işlemini tamamlayarak eğitim başlangıç tarihine kadar gerekli evrakları hazırlamanız gerekmektedir.(Bu evrakların listesi size eğitim danışmanınız tarafından iletilecektir.)
Eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra eğitim başarınıza göre katılım belgesi veya sertifikanız SEM tarafından hazırlanarak sizlere bilgi verilecektir.

Bilimi, Üretimi ve Girişimciliği Destekleyen Eğitim Ekosistemi

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin hedefi ulusal alanda öncü, uluslararası alanda rekabetçi, ülke kalkınmasına katkı sağlayarak öncelikle ülkemiz olmak üzere dünyadaki...

Bu Eğitimi Kurumsal Olarak Talep Et

Yıldız Teknik Üniversitesi - SEM, geliştirdiği özgün yaklaşım ile firmanızın eğitim ihtiyaçlarının tespiti ve analizinden başlayan tam kapsamlı bir danışmanlık hizmeti sunar. Eğitim beklentileriniz ve kurum ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı analizleri gerçekleştirir. Şirketiniz için en doğru eğitim tasarısını kurgulamaya başlar. Sağladığı örgün ve online kurumsal eğitim hizmeti ile eğitmen-firma ilişkisini profesyonel çerçevede yürütür ve en uygun eğitim çözümünün sağlanması için yüksek kalitede hizmet verir.

1.200,00₺
Ön Başvuru Yap