Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitici Eğitimi

• Ders Yeri : Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü, Esenler, İstanbul
  • Eğitim Süresi : 20 Saat

Eğitimin Amacı:

İnsanlığın en kadim becerilerinden biri masal ve hikâye anlatıcılığıdır. Hikâye ve masallar yoluyla çocuklar geleceğe hazırlanmış ve geleceği inşa etmelerinde onlara bu yolla malzemeler sunulmuştur. Günümüzde ise etkili bir şekilde eğitim ortamları başta olmak üzere sosyal her ortamda masal ve hikâyelere yer verilmektedir.
    Ticari hayatta da hikâyenin gücünü keşfedenlerin insanları ikna amaçlı bu gücü kullandıkları yaygın olarak görülmektedir. Hiçbir etkili konuşma yoktur ki içinde hikâye olduğu vakit sıkıcı geçsin, anlaşılması güç olsun. Anlatımı güçlendirmek, öğretici olmak ve dinleyenleri sıkmamak için en iyi yol hikâyelerdir.

Hikâye ve masal dinlemeden büyüyen çocuk olmadığı gibi masal ve hikâye anlatmadan çocuk büyütende veya eğitende yoktur. İşte masal ve hikâyenin öğretici, eğitici ve gizemli dünyasından yararlanmak için “Hikâye ve Masal Anlatıcılığı Eğitici Eğitimi Sertifika Programı” düzenlemiş bulunmaktayız.

Eğitimin Hedef Kitlesi:

Her branştan öğretmenler, öğretmen adayları, her bölümden üniversite öğrencileri, anne-babalar, anlatmayı sevenler ve konuya ilgi duyan herkes katılabilir. Katılım için herhangi bir önkoşul yoktur.

Eğitimin Kazandıracağı Bilgi ve Beceriler:

Bu programı tamamlayan katılımcılar aşağıdaki yetenekleri kazanacaklardır;

• Öğretmenler öğrencilerine daha etkili ders işleyebilecekler,
    • Anne ve babalar çocuklarına daha güzel ve bilinçli masal okuyabilecekler,
    • Tüm katılımcılar farklı bir donanım kazanmış olacaklar,
    • Masalların etkili ve gizemli dünyasını fark edecekler,
    • Masalların bilinçaltı mesajlarını fark edebilecekler,
    • Eğitici eğitimi yapabilecekler,
    • Masal anlatıcılığı yapabilecek,
    • Hikâyenin gücüyle ikna kabiliyetlerini geliştirebileceklerdir.

Not: Başarılı olan kursiyerlere Yıldız SEM tarafından "HİKAYE VE MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİCİ EĞİTİMİ" sertifikası verilecektir.

Eğitim İçeriği:

• Hikâye ve Masal Nedir?
    • Hikâyenin Temel Unsurları ve Yapısı
    • Masalın Temel Unsurları ve Yapısı
    • Masal Türleri
    • Dünya Hikâyelerinden ve Masallarından Seçmeler
    • Masalların Sınıflandırması
    • Masal ve Hikâyelerin Eğitimsel İşlevi
    • Hikâyenin ve Masal Ortamının Hazırlanması
    • Hikâye ve Masal Anlatımı
    • Hikâye ve Masal Anlatma Teknikleri
    • Hikâye ve Masal Anlatıcılığında Kendimizi Nasıl Geliştirebiliriz?
    • Hikâye ve Masal Anlatıcılığıyla İlgili Literatür
    • Hikâye ve Masalla İlgili Akademik Çalışmalar
    • Hayal Gücü Geliştirme Etkinlikleri
    • Hikâye ve Masalların Eğitim Ortamlarında Kullanımı
    • Değer Eğitiminde Kullanılan Hikaye ve Masallara Örnekler
    • Hikâye ve Masalın Bilinçaltına Etkisi
    • Hikâye ve Masal Yazım Etkinlikleri

Eğitim Takvimi:

Cumartesi - Pazar

Eğitmen:

Prof.Dr. Şahin ORUÇ

Bu kursu öğrenciler nasıl değerlendirdi?

(Toplam 0 Değerlendirme)

Eğitim Süreci Nasıl İşliyor?

Eğitim süreci hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sizin için uygun eğitim programını seçtikten sonra eğitime başvur butonu ile gerekli bilgileri doldurarak ön başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
    Üniversitemiz tarafından verilen eğitim için uygunluğunuz SEM tarafından onaylandıktan sonra ödeme işlemini tamamlayarak eğitim başlangıç tarihine kadar gerekli evrakları hazırlamanız gerekmektedir.(Bu evrakların listesi size eğitim danışmanınız tarafından iletilecektir.)
    Eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra eğitim başarınıza göre katılım belgesi veya sertifikanız SEM tarafından hazırlanarak sizlere bilgi verilecektir.
    Yıldız Teknik Üniversitesichecked-mark

Yıldız Teknik Üniversitesi

Bilimi, Üretimi ve Girişimciliği Destekleyen Eğitim Ekosistemi

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin hedefi ulusal alanda öncü, uluslararası alanda rekabetçi, ülke kalkınmasına katkı sağlayarak öncelikle ülkemiz olmak üzere dünyadaki problemlerin çözümünde etkin rol oynayan, yenilikçi ve proaktif yeni nesil dijital çağa uygun donanım ve yetkinliklere sahip, etik değerleri gözeten, öğrenci odaklı bir üniversite olmaktır.

Bu Eğitimi Kurumsal Olarak Talep Et

Yıldız Teknik Üniversitesi - SEM, geliştirdiği özgün yaklaşım ile firmanızın eğitim ihtiyaçlarının tespiti ve analizinden başlayan tam kapsamlı bir danışmanlık hizmeti sunar. Eğitim beklentileriniz ve kurum ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı analizleri gerçekleştirir. Şirketiniz için en doğru eğitim tasarısını kurgulamaya başlar. Sağladığı örgün ve online kurumsal eğitim hizmeti ile eğitmen-firma ilişkisini profesyonel çerçevede yürütür ve en uygun eğitim çözümünün sağlanması için yüksek kalitede hizmet verir.

3.000,00₺
    Ön Başvuru Yap