14.05.2013

Kurumsal Performans Ve E-Öğrenme Tasarımı

Başlangıç : 14.05.2013
Bitiş : 20.07.2013

90 saat (50 saat yüz yüze ve 40 web destekli)

2.200 TL

KURUMSAL PERFORMANS VE E-ÖĞRENME TASARIMI SERTİFİKA PROGRAMI

Günümüzün rekabetçi iş dünyasında kurumlar optimum performansı yakalamak için kendi vizyonları ve hedefleri ile uyumlu iş gücünü desteklemek ve eğitmek zorundadır. Bu zorunluluk iş süreçlerinin etkinliğinin ve verimliliğinin arttırılması açısından vazgeçilmezdir.

Bir kurum beklentilerin altında performans sergiliyorsa (örneğin; düşük bir üretim zinciri varsa veya sunulan hizmetler müşteri ihtiyaçlarını karşılamıyorsa) bu düşük performansın birçok nedeninin, dolayısı ile farklı çözümlerin olduğu unutulmamalıdır.

Bu sertifika programında katılımcılar, kurumlarında karşılaştıkları performans problemlerini, çalışanlarını uzaktan öğrenmeye dayalı hizmet içi eğitim yöntemi ile eğiterek nasıl çözeceklerini öğreneceklerdir.

Fakat bunun yanı sıra, uzaktan öğrenmeye dayalı hizmet içi eğitimin her zaman tek başına bir çözüm olamayabileceği yaklaşımıyla, öğrenmeye dayalı olmayan, kurumsal performansı arttırabilecek alternatif yöntemlerin nasıl kullanılabileceği hakkında bilgi ve beceri kazanacaklar ve pratik uygulama yapacaklardır.

Daha spesifik olarak, sertifika programının sonunda katılımcılar:

• Kurumsal performans problemlerini ortaya koyan kurumsal analiz yapabilecek,
  • Gerçek ve arzu edilen kurumsal performans arasındaki farkı ortaya koyan performans analizi yapabilecek,
  • Kurumsal performans problemlerinin nedenlerini ve nasıllarını belirleyen neden analizi yapabilecek,
  • Kurumsal performans problemlerinin üstesinden gelebilecek öğretime dayalı çözümler için öğretim tasarımı ve uzaktan eğitim uygulamaları yapabilecek,
  • Öğretime dayalı olmayan çözümler için alternatifleri belirleyip uygulayabilecektir.

Sertifika programında katılımcılara 3 temel alada bilgi ve beceri kazandırılacaktır:

Performans Sistemleri Analizi Öğretim Tasarımı Web Destekli Öğretim
  • Problem analizi
  • İhtiyaç analizi
  • Neden analizi
  • Çözüm analizi
  • Öğrenen analizi
  • Görev analizi
  • İçerik analizi
  • Öğretim hedeflerini geliştirme
  • Öğretim materyali seçme/geliştirme
  • Öğrenme yönetim sistemleri
  • Web destekli öğrenme aktiviteleri
  • Web destekli öğrenmede değerlendirme
  • Ürün ve süreç değerlendirmesi

Öğretim Yöntemi:Karma (50 saat yüz yüze ve 40 web destekli)

Hedef Kitle:Çalışanların eğitimlerinden ve performanslarından sorumlu alt/orta/üst düzey yöneticiler; öğretim tasarımcısı, insan kaynakları uzmanı, uzaktan eğitim uzmanı pozisyonunda çalışanlar

İçerik Sorumlusu: Doç. Dr. İlhan VARANK, ivarank@yildiz.edu.tr

Açıklamalar: Dersler hafta içi Salı ve Cuma günleri web üzerinden 18:00-20:00 saatleri arasında, hafta sonu Cumartesi günleri sınıf ortamında yüz yüze 13:00-18:00 saatleri arasında olacaktır. 90 Saatlik ders sadece web üzerinden ve sınıf ortamında yüz yüze dersleri içermektedir. Bunun dışında, grup ve bireysel çalışmalara, dersin hocası ile yapacağınız yüz yüze proje görüşmelerine zaman ayırmanız gerekmektedir. Toplam sertifika programına ayıracağınız zaman 120 saat civarında olacaktır.

Sertifika programı boyunca, grup olarak hazırlayıp teslim etmeniz gereken 3 tane proje/performans ödeviniz olacaktır. Bu projeler/ödevler iş ortamınızda karşılaştığınız, gerçek hayata yönelik problemlerin çözümüne yönelik olacaktır. Sertifikanın ilk haftaki derslerinin tamamı sınıf ortamında yüz yüze olacaktır. Sertifika dersleri için herhangi bir kitap veya kaynak almak zorunda değilsiniz.
Nasıl Kayıt Olurum?

Uzaktan eğitim kursuna katılmak isteyenler, aşağıda belirtilen belgeleri elden, e-posta veya faks ile belirtilen adrese ulaştırarak kayıt yaptırabilirler. Son kayıt zamanı eğitimin başlangıcından 1 gün öncesine kadardır.

Kayıt için grekli belgeler;

• Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma ya da öğrenci belgesi/kimliği)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Ödeme dekontunun kopyası (Havele veya EFT çıktısıda olabilir)
  • Çıktısı alınıp, eksiksiz doldurulmuş başvuru formu [Başvuru formu için tıklayınız]
Banka-Hesap Bilgileri

Bütün kredi kartlarından tek çekim yapılabilmektedir. İş Bankası Maximum Kart'a ve Ziraat Bankası Maximum Kart'a 2 taksit yapılabilmektedir.

***Kredi kartı ile yapılacak ödemeler için hafta içi 09.00-16.30 saatleri arasında Yıldız Sürekli Eğitim Merkezine gelmeniz gerekmektedir.

Kredi kartı dışında ödeme yapılacak banka-hesap bilgileri;

Alıcı İsmi : YTÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
İş Bankası - Yıldız Şubesi
Iban No : TR 0800 0640 0000 1119 9355 8512
Hesap No : 1199 - 3558512

***Dekontun açıklama kısmına "Uzaktan Eğitim Adınız-Soyadınız" yazmayı/yazdırmayı unutmayınız. Uzaktan Eğitim ve Ad-Soyad belirtmeden yapacağınız ödemeler kayıt işlemlerinizin gecikmesine sebep olabilir.

Belgeleri Ulaştırma Şekli

1-Belgelrinizi aşağıdaki adrese elden teslim edebilirsiniz.

Yıldız Teknik Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi
Merkez Yerleşim N-Blok (Alt Kat) Agavat Binası Yıldız 34349 Beşiktaş İstanbul
Tel : 0212 383 3158

2.Belgelerinizi aşağıdaki e-posta adresine gönderebilirsiniz.

Mail içeriğine Adınızı Soyadınızı ve Katıldığınız Kursu yazınız.
Belge gönderebileceğiniz e-posta adresi : mtoraman@yildiz.edu.tr

3.Belgelerinizi aşağıdaki faks numarasına gönderebilirsiniz.

Boş bir sayfaya Adınızı Soyadınızı, Katıldığınız Kursu ve gönderdiğiniz belgeleri yazınız.
Belge gönderebileceğiniz faks numarası : 0212 383 31 49

***Belgelerinizi gönderdikten sonra 2 gün içerisinde size dönüş yapılmaz ise lütfen belgelerinizin ulaşıp/ulaşmadığını teyit ediniz.

Eğitim Tarihi ve Ücreti

Eğitim Tarihi : 14 Mayıs 2013 Salı

Eğitim Süresi : 90 saat (50 saat yüz yüze ve 40 web destekli)

Eğitim Ücreti : 2.200 TL