11.01.2014

7250TL KDV dahil

PROJE YÖNETİMİ

ULUSLARARASI SERTİFİKA PROGRAMI

Küreselleşme ve günümüz değişken koşulları nedeniyle değişik ölçeklerde karşımıza çıkan ve farklı disiplinlerin katılımcılarıyla karmaşık bir yapı gösteren projelerin metodik olarak yönetilmesi ve bu konuda eğitimli kadroların oluşturulması önem arz etmektedir.

Proje Yönetimi Sertifika Programı, Proje yönetimi konusunda derinlemesine bilgi sahibi olarak uzmanlaşmak isteyen katılımcılara uluslararası kabul görmüş metodolojiler çerçevesinde proje yönetim süreçlerini, bilgi alanlarını, proje yönetim standartlarını, araç ve tekniklerini detaylarıyla aktarmayı ve örnekler ile uygulamayı amaçlamaktadır. Programın kapsamında PMI ve diğer proje yönetim metodolojilerini oluşturan bilgi alanları ve proje yönetim süreçlerinin anlatımı, kavram, terim, teknik ve araçların vaka çalışmaları ile aktarımı yer alacaktır.

Eğitimin Amacı

Eğitim sonucunda katılımcıların  ;

Temel Proje Yönetim Terminolojisi ve Genel Kavramlarına hakim olması

Aşağıdaki bilgi alanlarında edindikleri bilgileri kullanarak projeleri başlatma, planlama, uygulama, kontrol ve kapatma süreçlerinde Microsoft Project ile örneklemeler yapabilmesi amaçlanmaktadır.

• Entegrasyon Yönetimi,
  • Kapsam Yönetimi,
  • Zaman Yönetimi,
  • Maliyet Yönetimi,
  • Kalite Yönetimi,
  • İnsan Kaynakları Yönetimi,
  • İletişim Yönetimi,
  • Risk Yönetimi,
  • Tedarik ve Satın Alma Yönetimi

Katılımcılar; gerçek iş hayatından uluslararası kabul görmüş yöntemler, iyi pratikler ve standartlar kullanılarak hazırlanmış uygulama ve örnekler ile proje başarılarını iyileştirecek ve deneyim kazanacaklardır.

Katılımcılar, California Üniversitesi Kampüsünde alacakları eğitimler sayesinde Proje Yönetiminin dünyadaki işleyişini görebilme şansına sahip olacaktır.

Program Hakkında

Yıldız Teknik Ünversitesi ile University of California Riverside işbirliğinde düzenlenen Proje Yönetimi Sertifika Programını başarıyla tamamlayan katılımcılar her iki üniversitenin sertifikasına hak kazanacaktır.

Programlar iki modülden oluşmaktadır.
Birinci Modül: Türkiye’de YTÜ Sürekli Eğitim Merkezinde, YTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri tarafından 48 saat ders verilecektir. Dersler Cumartesi ve Pazar Günleri olmak üzere 4 hafta boyunca 10:00 ile 16:00 saatleri arası verilecektir. Türkiye’de gerçekleşecek dersler 11 Ocak 2014 Cumartesi günü başlayacak ve 2 Şubat 2014 Pazar günü sonlanacaktır.

İkinci Modül: A.B.D.’nin California Eyaletinde yer alan University of California Riverside Kampüsünde iki hafta boyunca sürecek olan eğitimler, 48 saat ders ve iki tam günlük sektör ziyaretleri ile tamamlanacaktır. California’daki bölüm 24 Şubat 2014 Pazartesi başlayacak ve 7 Mart 2014 Cuma günü sonlanacaktır.

Eğitim Programlarının YTÜ’de gerçekleştirilecek bölümü Türkçe olarak YTÜ akademisyenleri; UCR’da gerçekleşecek modülü ise İngilizce olarak UCR öğretim elemanları tarafından verilecektir.

UCR’da gerçekleşecek olan modül için katılımcıların dersi takip edecek düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

Sertifikaya hak kazanmak için %80 devam ve final sınavından başarılı bir puan almak zorunludur.

Eğitim Ücreti

Eğitim toplam ücreti KDV dahil 7.250 TL.

• YTÜ’de 48 ve UCR’da 48 saat olmak üzere toplam 96 saat eğitim,
  • Amerika'da çift kişilik odada kahvaltı dahil konaklama,
  • havaalanı karşılama ve bırakma,
  • sağlık sigortası ücrete dahildir.

Ulaşım bedeli katılımcıya aittir.

• Proje Yönetimine Giriş
  • Projelerde Entegrasyon (Bütünleşik Proje Yönetimi)
  • Projelerde Kapsam Yönetimi
  • Projelerde Zaman Yönetimi
  • Projelerde Maliyet Yönetimi
  • Projelerde Kalite Yönetimi
  • Projelerde Satın Alma ve Tedarik Yönetimi
  • Projelerde İletişim Yönetimi
  • Projelerde Risk Yönetimi
  • Projelerde İnsan Kaynakları
  • Microsoft Project ile Proje Yönetimi Uygulamaları
  • Proje Tanımlama Süreci
  • Aktivitelerin Belirlenmesi - WBS Oluşturma
  • Bağlantıların Oluşturulması - Network Yapılarının Oluşturulması
  • Kaynakların Tanımlanması
  • Süre ve Maliyet Tahminlerinin Oluşturulması
  • Kritik Yol Analizi (CPM)
  • Kaynak Histogramları - Kaynak Seviyelendirme
  • Nihai Plan Oluşturma - Proje Kontrolü
  • MS Project İleri Düzey Kullanımı - Project Server

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Kontenjanımız 30 kişi ile sınırlıdır, son kayıt tarihi 27 Aralık 2013 Cuma günüdür.

İletişim

Kayıt ve ayrıntılı bilgi için,  (212) 383 21 35 numaralı telefonlardan bilgi alabilirsiniz.