19.01.2019

Bitiş : 20.01.2019

2 gün/12 saat

Programın İçeriği

İşletmelerde finans fonksiyonu ve finansal amaçlar, finansal piyasalar ve finansal araçlar, finansal analiz, çalışma sermayesi yönetimi, finansal planlama, nakit bütçelerinin oluşturulması, faiz ve paranın zaman değeri, yatırım projelerinin değerlendirilmesi

Programın Amacı

İşletmelerin yönetim kadrolarında görev alan ve görevi gereği, finansal tabloları doğru yorumlayarak genel durum hakkında rakamsal değerlendirmeler yapabilme becerisi kazanması düşünülen kadrolar için temel finansal kavramların anlaşılmasını kolaylaştırmaya yönelik bir programdır.

Programın Kazandıracağı Bilgi ve Beceriler

Bu programı tamamlayan katılımcılar aşağıdaki yetenekleri kazanacaklardır: -Finansal yönetimin temel ilkeleri ve finansal çevre hakkında bilgi sahibi olacaktır. - Kısa ve uzun vadeli finansal planlama tekniklerini öğrenecektir. -İşletmelerde alacak, nakit ve çalışma sermayesi yönetiminin önemini anlayacaklardır. -Çeşitli finansal yöntemleri kullanarak, işletme finansı kararlarını analiz edeceklerdir. -Paranın zaman değeri, faiz hesaplamaları ve yatırım projelerinin değerlendirilmesi konusunda bilgi sahibi olacaktır.