18.02.2017

• Ücret / Fiyat :

Tanımsız

Eğitimin Amacı
Dünyada ve özellikle Avrupa'da binlerce şirket finansal raporlamalarını UFRS'ye göre yapıyor. Türkçe’ye çevrilerek Türkiye Muhasebe Standartları olarak yayınlanan bu standartlar, geçtiğimiz yıllarda BDDK ve KGK tarafından kendilerine bağlı kurumlarda kullanılmak üzere kabul edildi. Yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret Kanunu uyarınca UFRS’nin kullanım alanı daha da genişledi. Belli ölçekteki tüm anonim ve limited şirketler, mali tablolarını bu standartlara göre hazırlıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan ve uzman eğitmenler tarafından sunulan bu sertifika programında Uluslararası Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları ("UMS/UFRS”) ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun finansal raporlamaya ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde raporlama yapan veya yapmayı planlayan, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte ileri dönemlerde Türkiye Muhasebe ve Raporlama Standartları (“TMS/TFRS”) uyarınca ulusal ve uluslararası sermayedarların talep ettiği uluslararası karşılaştırılabilirlik sağlayan mali tabloları hazırlama ve yorumlama konularında yetkinlik kazanmak programın başlıca amaçlarındandır.

Ayrıca;

• Türkiye’de de uygulanan UMS ve UFRS’ler hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olmak ve geleneksel finansal raporlar ile aralarındaki farklılıkları tanımlamak,
  • UMS ve UFRS’lerin uygulanmasında karşılaşılan sorunların ortaya konulması ve çözümlerin geliştirilmesi,
  • UMS ve UFRS’ler konusunda uzmanlık becerisini geliştirmek amaçlanmaktadır.
Katılım Şartları

Herhangi bir 4 yıllık üniversite veya 2 yıllık yüksek okul programı mezunu olmak şartı aranmaktadır.

• Muhasebe ve finansal raporlama alanlarında calışanları
  • CFO'lar,
  • Yeminli mali müşavirler,
  • Muhasebe ve finans muüdürleri,
  • İç denetçiler,
  • Serbest muhasebeci mali muüşavirler,
  • Bağımsız denetçiler,
  • Bütçe ve finans yöneticileri ve çalışanları,
  • Konuya ilgi duyan, muhasebe bilgisi olanlar.
Sertifika Hakkında

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Istanbul Institute® tarafından gerçekleştirilen UMS / UFRS Sertifika Programının aşağıdaki koşulları sağlayan katılımcılarına, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, SEM müdürü ile Istanbul Institute® yetkilisinin imzası olacak şekilde sertifika ya da katılım belgesi verilecektir.

Başarı Sertifikası: Program sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara, %80 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla sertifika verilecektir.
Katılım Belgesi: Program sonunda yapılan sınavda başarısız olan katılımcılara, %80 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla katılım belgesi verilecektir.

• Giriş
    • (UFRS, Amaçları ve Türkiye’ye yansıması, vergi yasaları – muhasebe standartları ilişkisi)
  • Kavramsal / Genel Çerçeve
  • UMS 12