07.04.2018

36 saat

850.-TL + KDV

TEMEL REKLAM FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİM PROGRAMI

Reklam Fotoğrafçılığı son yıllarda istihdamı artan bir sektör görüntüsü veriyor. Özellikle eticaret sitelerinin fotoğrafçı ihtiyacı talebin artmasına neden oldu. Bu nedenle profesyonel fotoğraf alanında yeterli bilgisi olmayan kişiler talep nedeniyle Reklam Fotoğrafçılığı alanına yöneldi. Oysa Reklam Fotoğrafçılığı en az “Lisans” düzeyinde eğitim almayı ve usta-çırak ilişkisi içinde mesleki deneyim kazanmayı gerektiren bir zenaattır. Ülkemizde fotoğraf eğitimi ihtiyacı karşılamaya yetmemektedir. Üniversitelerin dışında da yeterli düzeyde eğitim veren kurumların olmayışı sektörün eğitimli insan kaynağı açısından sıkıntı yaşamasına ve katma değeri düşük işler yapmasına neden olmaktadır.

Yakın gelecekte yürürlüğe girecek “Fotoğrafçılık Meslek Standartları”nın gerektirdiği koşulları sağlayabilmek için Mesleki eğitim almak ve sertifikalandırmak gerekecek.

Bu noktada Fotoğraf ve Video Anasanat dalı Türk Fotoğraf sektöründeki mevcut personelin niteliğinin artırılması, yeni istihdam edilecek kişilerin eğitilerek sektörde çalışabilecek düzeye getirmesi için “Sertifikalı Temel Reklam Fotoğrafçılığı Eğitim Programı”na başladı. Temel teorik bilgilerin verilmesinden sonra Uygulama ağırlıklı yapılacak eğitimde her katılımcının uygulama yaparak temel stüdyo ekipmanlarını tanıması, kullanması, amaca göre gerekli set ortamını oluşturması sağlanacak.

Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü mezunları, ve Meslek liselerinin Fotoğraf-Grafik bölümü mezunlarınında Uygulama eksikliğini giderebileceği programımız sonunda başarılı olanlar sertifika alacaklar.

Fotoğraf ve Video Anasanat dalı stüdyolarında gerçekleştirilecek eğitime katılımcılar sadece kendi kameraları ile katılacaklar.

Konu başlıkları:

• STÜDYO FOTOĞRAFÇILIĞINA GİRİŞ
      • İŞ GÜVENLİĞİ, SAĞLIK SORUNLARI
      • AMACA YÖNELİK STÜDYO OLUŞTURMA
      • STÜDYO TEMEL EKİPMANLARI
      • KAMERALAR + OBJEKTİFLER + POZOMETRE + AKSESUARLAR
      • PARAFLAŞLAR + JENERATÖRLER
      • SÜREKLİ IŞIK KAYNAKLARI
      • ŞIK YÖNLENDİRME EKİPMANLARI (SOFTBOX-ŞEMSİYE-REFLEKTÖR VB)
      • STILL LIFE MASASI, FON VS. EKİPMANLAR
  • AYDINLATMA TEKNİĞİ VE EKİPMANLARI
      • TEMEL AYDINLATMA TEKNİĞİ
      • AYDINLATMA AÇILARI
      • SOFTBOX, ŞEMSİYE, YANSITICI KULLANIMI
      • POZLANDIRMA TEKNİĞİ
      • STİLL LİFE KONSEPT OLUŞTURMA
      • METAL OBJE ÇEKİMİ
      • CAM OBJE ÇEKİMİ
      • KUMAŞ ÇEKİMİ
      • MODA FOTOĞRAFI ÇEKİMİ
      • E-TİCARET SİTELERİ İÇİN ÇEKİM TEKNİĞİ
  • GÖRÜNTÜ İŞLEME + BİTİRME SINAVI
      • RENK + KONTRAST + NETLİK AYARLAMA
      • DEKUPE VE TEMİZLİK İŞLEMİ
      • UYGULAMALI BİTİRME SINAVI

Katılım Koşulları:

• Temel fotoğraf bilgisine sahip olmak. (Varsa belgelerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.)
    • Fotoğraf makinesi, objektif vb ekipmanlara sahip olmak. (Uygulama yapmak için gerekli)

TAKVİM

Eğitim Tarihi Başlangıç: 07.04.2018, Bitiş: 13.05.2018

Eğitim Süresi: 36 Saat (6 hafta) Cumartesi

Saat: 10:00 - 16:50

Eğitim Yeri: YTÜ. Sanat ve Tasarım Fakültesi, Fotoğraf ve Video Anasanat dalı. Stüdyo-1, No: B-2020 Davutpaşa Kampüsü Esenler, İstanbul

1.DÖNEM: SERTİFİKALI REKLAM FOTOĞRAFÇILIĞI HAFTALIK EĞİTİM PLANI

Stüdyo 1 - Cumartasi Günü

Saat1. Hafta2. Hafta3. Hafta4. Hafta5. Hafta6. Hafta
110:00-10:50TTTUUU
211:00-11:50TUUUUU
312:00-12:50Öğlen arası
413:00-13:50TUUUUU
514:00-14:50TUUUUU
615:00-15:50UUUUUU
716:00-16:50UUUUUU
817:00-17:00Sertifika Sınavı
Toplam Ders SaatiT: 4 - U: 2T: 1 - U: 5T: 1 - U: 5T: 0 - U: 6T: 0 - U: 6T: 0 - U: 6
T: Teorik Ders,

U: Uygulama Dersi

Toplam Ders Saati: 36
Sertifika Sınavı: Sınav notunun hesaplanmasına Teorik ders %30, Uygulama dersi %70 oranında etki etmektedir. Sertifika almaya hak kazanmak için 100 üzerinden 60 ve üzerinde not ortalaması gerekiyor.