10.06.2017

Eğitim Tarihi Başlangıç: 10.06.2017, Bitiş: 09.07.2017

Eğitim Süresi: 36 Saat (4 hafta) Cumartesi

Saat: 10:00 - 16:50

Eğitim Yeri: YTÜ. Sanat ve Tasarım Fakültesi, Fotoğraf ve Video Anasanat dalı. No: B-2018 Davutpaşa Kampüsü Esenler, İstanbul

Eğitim Amacı

Son yıllarda pazarlama yöntemi internetin sağladığı olanaklar sayesinde Dijital Pazarlamaya dönüştü. Ticaretteki bu değişim e-ticaret siteleri olarak ortaya çıktı. Dolayısıyla e-ticaret sitelerinde satılan ürünlerin doğru fotoğraflanması satışı etkileyen en önemli faktör haline geldi. E-ticaret sitelerinin yaygınlaşması,fotoğraf çekebilecek “nitelikli” fotoğrafçıya olan talebi artırdı. Talebi karşılamak için yeterli bilgisi ve tecrübesi olmayan personel de istihdam edilmeye başlandı. Stüdyo fotoğrafçılığı konusunda yeterli bilgisi, tecrübesi, estetik bakış açısı ve ekipman kullanım pratiği olmayan girişimciler ( ve - veya personeli) kaynak israfına, zaman israfına ve rekabette dezavantaja neden olmaktadır.

Bu noktada Fotoğraf ve Video Anasanat dalı Türk Fotoğraf sektöründeki mevcut personelin niteliğinin artırılmasını, yeni istihdam edilecek kişilerin eğitilerek sektörde çalışabilecek düzeye getirmesini, Dijital pazarlama ve Reklam sektörünün katma değeri yüksek hizmet üretmesini sağlayacak nitelikli personel istihdam etmesini amaçlamaktadır.

Eğitim Hedef Kitlesi:

•Dijital Pazarlama sektöründe yatırım yapmak isteyen girişimciler,

•E-Ticaret sitesi -kurmak isteyenler- personeli,

•Kişisel ürünlerini e-ticaret sitesi üzerinden satmak isteyenler,

•Reklam Fotoğrafçılığı alanında çalışmak isteyenler,

•Stüdyo Fotoğrafçılığı bilgisini Sertifika ile belgelendirmek isteyenler(ihtiyaç duyanlar),

•Reklam Fotoğrafçılığı alanında kendini geliştirmek isteyen fotoğrafçılar (Moda, Ürün, Takı vb.),

•Mesleki bilgisini geliştirmek(güncellemek) isteyenler,

•Yeni bir meslek edinmek isteyenler,

•Stockphoto siteleri için Still Life fotoğraf çekimi yapmak isteyenler,

•Kurumsal tanıtım için görsel üretme ihtiyacı olan firma personelleri,

•Grafikerler, Tasarımcılar,

•Temel fotoğraf bilgisine sahip olup bu alana ilgi duyanlar,

Katılım Koşulları:

•Temel fotoğraf bilgisine sahip olmak,

•Uygulama çekimlerinde kullanabileceği fotoğraf makinesine sahip olması

Eğitim İçeriği:

Reklam Fotoğrafçılığı hakında temel teorik bilgilerin verilmesinden sonra uygulama ağırlıklı yapılacak eğitimde her katılımcının uygulama çekimleri yaparak “portfolyo” oluşturması sağlanacaktır. Uygulama ağırlıklı olacak eğitime katılımcıların kendi fotoğraf makineleri ile gelmesi gerekmektedir.

Eğitimde güncel teknolojilerin kullanıldığı ekipmanlar hakkında teorik bilgi verildikten sonra uygulama çekimleri yaptırılacaktır.

Konu başlıkları:

•STÜDYO FOTOĞRAFÇILIĞINA GİRİŞ

•AMACA YÖNELİK STÜDYO OLUŞTURMA

•STÜDYO TEMEL EKİPMANLARI

•KAMERALAR + OBJEKTİFLER + POZOMETRE + AKSESUARLAR

•PARAFLAŞLAR + JENERATÖRLER

•SÜREKLİ IŞIK KAYNAKLARI

•ŞIK YÖNLENDİRME EKİPMANLARI (SOFTBOX-ŞEMSİYE-REFLEKTÖR VB)

•STILL LIFE MASASI, FON VS. EKİPMANLAR

•DEKUPE VE TEMİZLİK İŞLEMİ

•UYGULAMALI BİTİRME SINAVI

Sertifika hakkında:

Derslere %80 devam zorunluluğu vardır. Devam zorunluluğunu yerine getirmeyenler Sertifika sınavına giremezler.

Uygulama çekimlerinden alınacak not ile eğitim sonunda yapılacak sınavdan alınacak notun ortalaması 100 üzerinden 55 ve üzeri olanlar,

YTÜ Rektörü ve Yıldız SEM müdürünün imzaladığı Sertifikayı almaya hak kazanar. Not ortalaması 54 ve aşağısında olanlar“Katılım Belgesi” alacaklar.