05.11.2016

Bitiş : 27.11.2016

48 Saat (4 Hafta) Cumartesi − Pazar 9:30 − 16:30

Eğitimin Amacı

Proje yönetimi değişik yetkinlikleri bir araya toplamayı gerektiren bir roldür. Çoğu zaman idari yöneticisi olmadığınız ekipleri yönetmek gerekmektedir ki bu da çeşitli yetkinliklerin geliştirilmesini zorunlu kılar. Yanı sıra üst yönetimle ve proje sahipleri ile tüm ekibi temsilen birebir çalışmak, güncel durum bilgilerini vermek ve kısıtlı süre içerisinde vurucu mesajları iletebilmek için doğru iletişim yöntemlerini bilmek gerekmektedir. Bu da sadece proje yönetim metodolojisini bilmenin bir proje yöneticisi için yeterli olmadığını açıkça göstermektedir.
Bu eğitim programında bir proje yöneticisinin sahip olması gereken yetkinlikleri vermeyi hedefliyoruz :

• Sözlü ve Yazılı İletişim Becerileri
  • Toplantı Yönetimi
  • Yetkisiz Etki Yaratabilme
  • Sunum ve Topluluk Önünde Konuşma Becerisi
  • PowerPoint, Prezi gibi sunum araçları ve infografik tiyoları
  • Müzakere Teknikleri
  • Etkili Ekip Yönetimi
  • Yaratıcı Düşünce Teknikleri
  • Motivasyon ve Geri bildirim
  • Çatışma Yönetimi
  • Karar Alma
  • Zaman Yönetimi ve Önceliklendirme

Katılım Şartları

Organizasyonların tüm yönetim kadrosu, proje yöneticileri, yönetici adayları ve proje takım üyeleri

Katılımcılara Avantaj ve Katkıları

Programı tamamlayanların kazanımları :

• Yönetim ve Liderlik Eğitimi ile başarılı yönetim ipuçları ve etkin liderlik prensiplerini işin mutfağında öğrenecekler ve Proje Yönetimi Liderliğinin kavram ve pratikleri hakkında uzman deneyimlerinden faydalanacaklar.
  • Makaleler, videolar, vaka örnekleri, simülasyon ve grup çalışmaları ile bilgiyi kalıcı kılacaklar.
  • Uluslararası platformlarda kabul görmüş yönetim metotlarını Türkiye kültüründe etkili uygulayabilecekler.

Sertifika Hakkında

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Istanbul Institute® tarafından gerçekleştirilen Proje Yönetiminde Etkili Liderlik Sertifika Programının katılımcılarına, % 80 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, SEM müdürü ile Istanbul Institute® yetkilisinin imzası olacak şekilde (Türkçe) bir sertifika verilecektir.

Programa % 80 devam sağlama zorunluluğu bulunmaktadır.

• Etkili Ekip Yönetimi
    • Yetkisiz Etki Yaratabilme
    • Motivasyon ve Geri bildirim Teknikleri
    • Çatışma Yönetimi