05.03.2018

​OYUN MÜZİK VE HAREKET ORFF EĞİTİM PROGRAMI (ATAŞEHİR M.Y.O)

Başlangıç : 05.03.2018
Bitiş : 02.04.2018

Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu

Toplam 24 saat/4 hafta

300 TL + KDV

OYUN MÜZİK VE HAREKET -ORFF

Eğitimi kimler almalıdır?

• Anaokulu öğretmenleri, öğretmen yardımcıları, uzman ve usta öğreticiler
  • Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği meslek lisesi, önlisans, lisans, öğrencileri ve lisansüstü öğrencileri,

Sertifika Eğitiminin Amacı

• Amaç, Çocuk Gelişimi Programında eğitim gören öğrencilerin, çalışma hayatına geçtiklerinde çocuklar ile çalışma ve öğretme becerilerini geliştirmektir. Böylece kaliteli eğitim hizmetinin gerçekleşebilmesine olanak sağlamaktır.
  • Orff-Schulwerk eğitiminde, pedagojik süreçte Orff-Schulwerk prensiplerini dikkate alarak;

Oyunun kurallarına uyabilme, beraber keşfedebilme, yaratabilme, doğaçlama yapabilme, fikirler oluşturabilme. Dinleyebilme, melodiyi, jestleri taklit edebilme. Bedenimizle ve enstrumanlarımızla eşlik bulabilme. Beden perküsyonu çalışmaları yapabilme. Şarkı söyleyebilme, hikâye yaratabilme, dans edebilme, ritm çalışmaları yapıp, farklı materyaller kullanarak, kendimizle, eşimizle, grupla birlikte çalışmalar deneyimleyebilme.

Katılım Belgesi Koşulları

Eğitim süresi sonunda yapılan sınavlarda başarı sağlayamayan fakat derslere yüzde 80 devam koşulunu sağlayan katılımcılara Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü veYıldız Teknik Üniversitesi SEM tarafından onaylı katılım belgesi ve ORFF-Schulwerk Eğitim ve Danışmanlık merkezi onaylı belge verilecektir.

Eğitimin Uygulanışı

• Her bir eğitim programı en az 10 en fazla 15 kişiden oluşmaktadır.
  • Eğitim günleri : 5 Mart 2018-2 Nisan 2018 tarihleri arasında hafta içi 1 akşam
  • Eğitim saatleri: 17.30-20.30 arasında (1 ay boyunca her hafta 1 gün, toplamda 12 saat)
  • Eğitim Yeri : Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksek Okulu - Ataşehir
  • Eğitmen : Aylin İZGİ
  • Eğitim Ücreti : 300 TL + KDV

AYLİN İZGİ

1971 yılında Ankara’da doğdu.1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Koro Bölümü’nü bitirdi. TRT Ankara Radyosu Çoksesli Gençlik Korosu, Polifonik Korolar Derneği Dernek Korosu ve Ankara Çoksesli Müzik Derneği Korosu’nda uzun yıllar koristlik yaptı. 2007-2011 tarihleri arasında gerçekleşen Orff- Schulwerk Forum Salzburg, Orff-Schulwerk Merkezi Avusturya ve Orff Schulwerk Eğitim Danışmanlık Merkezi Türkiye’den onaylı “Eğitmen Eğitimi” kursunu Mart 2011 tarihinde başarıyla tamamlayarak Orff-Schulwerk Eğitmeni olma hakkını kazandı.

Aylin İZGİ, Eğitmen Eğitimlerine ve 1994 yılında başladığı “Erken Çocukluk Dönemi Orff-Schulwerk Anlayışı Çerçevesinde Müzik-Hareket” eğitmenliğine, çeşitli okul öncesi eğitim kurumlarında devam etmektedir. Orff-Schulwerk eğitmenliğini ayrıca 2012 yılından itibaren MSGSÜ Konservatuarı, 2013 yılından itibaren İ.Ü. Konservatuarı’nda ve 2013 yılından itibaren Orff-Schulwerk program eğitim danışmanlığı görevini de İTÜ Konservatuarı’nda sürdürmektedir.

KAYIT VE İLETİŞİM:

Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu-Yaşam Boyu Öğrenme Birimi