13.10.2018

Davutpaşa Kampüsü, Esenler, İstanbul

20 saat

600 TL

Bu eğitimde katılımcılar akıl yürütme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, strateji geliştirme, planlama, problem çözme, dikkati yoğunlaştırma ve kısa sürekli hafızayı etkin kullanma becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan akıl ve zekâ oyunları alanında teorik ve uygulamalı eğitim alacak olup bu oyunlarla ilgili birçok alıştırma yapacaklardır.

Eğitim sonunda zekâ ve akıl oyunları alanında özel bilgi ve beceri, bu oyunların farklı gelişim alanlarına yönelik kullanımı konusunda farkındalık ve eğitimde zekâ oyunlarının kullanımı konusunda bilgi sahibi olacak olan katılımcılar, oyunları iyi düzeyde oynayabilecek seviyeye gelebilecek ve bu oyunların eğitimini verebileceklerdir.

Her branştan ilkokul, ortaokul, lise öğretmenleri, öğretmen adayları, her bölümden üniversite öğrencileri, anne-babalar ve zeka oyunlarına ilgi duyan herkes katılabilir. Katılım için herhangi bir önkoşul yoktur.

Başarılı olan kursiyerlere "ZEKA ve AKIL OYUNLARI EĞİTİCİ EĞİTİMİ" sertifikası verilecektir. Bu sertifikayla kreşlerde, kolejlerde zekâ ve akıl oyunları dersleri verilebilir, özel dersleri açabilirler.

I.Oturum

Zekâ ve akıl Oyunlarının Doğası ve Önemi

Zekâ ve Akıl Oyunlarının Türleri ve Eğitimsel İşlevleri

II.Oturum

Bireysel Zekâ ve Akıl Oyunların Öğretimi (Yaklaşık on oyunun eğitimi yapılacaktır, oyunların nasıl öğretileceği ağırlıklı olarak öğretilecektir.)

III.Oturum

Rakip Zekâ ve Akıl Oyunların Öğretimi (Yaklaşık on oyunun eğitimi yapılacaktır oyunların nasıl öğretileceği ağırlıklı olarak öğretilecektir.)

IV.Oturum

Grup Zekâ ve Akıl Oyunların Öğretimi (Yaklaşık on oyunun eğitimi yapılacaktır oyunların nasıl öğretileceği ağırlıklı olarak öğretilecektir.)