11.11.2017

450 TL + KDV

İstanbul Program 5 Test Çalıştayları – 4. Çalıştay

Stanford Binet Zeka Testi Çalıştayı

(11-12 Kasım 2017 Cumartesi Pazar)

Stanford Binet Zeka Testi hem üstün yetenekli çocukların hem de zihinsel engelli bireylerin tespit edilmesinde kullanılan bir zeka testidir. Stanford binet zeka testi yaş aralığı, 2-16 yaşlarıdır. En küçük 2 yaşına girmiş çocuklar en büyük ise 16 yaşını bitirmemiş çocuklara uygulanabilir. Toplam 30 alt test çeşitli yaş aralıklarında uygulanmaktadır.

Bireylerin zihinsel performanslarını belirlemek amacıyla uygulanan bireysel zekâ testidir. Uygulama sonucunda bireye ait zekâ yaşı ve zekâ bölümü elde edilmektedir. Süreye dayalı bir test değildir. Stanford Binet Zeka Testi sonrası çocuğun genel bir zeka değeri ortaya çıkar. Bu zeka değerini ortaya çıkartan birçok bileşen vardır. Bu bileşenler testin kendi içindeki alt testleridir. Bunlar: Sözel akıl yürütme, sözcük dağarcığı, kavrama, saçmalıklar, sözel ilişkiler, soyut/görsel akıl yürütme, örüntü analizi, kopyalama, matrisler, kağıt kesme ve katlama, niceliksel akıl yürütme, nicelikler, sayı dizileri, kısa süreli bellek, boncuk belleği, cümle belleği, sayı belleği, nesne belleğidir.

Eğitimenler: Prof Dr.Mehmet Engin Deniz, Uzm. Klinik Psikolog Rüya Dilara Yıldırım ve Uzm. Klinik Psikolog Büşra Karakoç Güzel Asistan: Uzm. Psikolog Günseli Aşar

Eğitim Direktörü: Yrd. Doc. Dr. Murat Artıran

Tek başına bu çalıştayın ücreti: 450 TL + KDV (Çalıştayın metaryeli dahildir, Çanta ve Kitapçıklar dahil değildir; çanta almak isteyenlerin çalıştaydan 1 hafta önce bize bildirmesi gerekmektedir)

Eğitim ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız!

Albert Ellis Enstitüsü Türkiye Merkezi - Rasyonel Psikoloji

İletişim No: 0212 327 0233