01.01.1970

Bitiş : 01.01.1970

Eğitimin Kapsamı

1.Dönem 2015 Ilkbahar
The Islamic Finance Qualification (IFQTM) programı IFQ Institute tarafından dizayn edilmiş ve ardından iki önemli kurumla ortak faaliyet için işbirliği anlaşması yapılmış: the Chartered Institute for Securities & Investment (CISI) ve the École Supérieure des Affaires (ESA).

The Islamic Finance Qualification (IFQTM) islami finans konusunda adaylara teknik bilgilerin yanında şeria kurallarına göre islami finansın temel ilkeleri ve oluşturulan uluslararası standartlara hakim uzmanların yetişmesi hedeflenmiş. İslami finans sektrünün büyüklüğü doğu ve batı ülke piyasalarında artaraktan devam etmekte. Özellikle İslami Finans sektörü büyürken aynı zamanda yeni islami finans ürünleri gündeme gelmekte. Bu sektörün büyümesi nitelikli uzmanların piyasadan gelen taleplere uygun İslami Finans paketlerini hazırlaması sayesinde büyüme sürdürülebilir olacaktır.
IFQ Unvanı için adayların dokuz temel başlıkta minimum birikim ve tecrübeye sahip olması beklenir. Sınav konu başlıkları aşağıdadır.

Konu Başlıkları

1. The Basis of Islamic Banking and Finance
2. An Introduction to Islamic Banking and Finance
3. Islamic Low of Contracts
4. Financial Techniques Applied by Islamic Banks
5. Islamic Investment Management
6. Sukuk Market
7. Islamic Insurance – Takaful
8. Financial Statements for Islamic Banks
9. Islamic Corporate Governance
İki saat süren IFQ sınavlarında 100 soruya cevap verilmesi istenir. Bilgisayar ortamında düzenlenen sınavlara yurt dışında birçok ülkeden kişiler, kendi ülkelerinde sınava katılabilmekte.
Qualification Registration Form
All candidates are required to complete a Qualification Registration Form (QRF) when registering for the IFQTM 48 hrs before examination (subject to availability). Click Here to download the registration form

Eğitimin Hedef Kitlesi

IFQ İslami finans alanında kariyer isteyenler için ve özel ilgisi nedeni ile İslami finans alanında daha fazla bilgi edinmek isteyen Sharia’a uyumlu finans ticaret, yatırım ve sigorta ürünleri konusunda hizmet sunan kurum çalışanları için tasarlanmıştır.

Bazı İlkleri
Bu alanda yüksek lisans seviyesinde akademik ve teorik konuların mevcut IFQ özellikle islami finans konusunda çalışan ve kariyer hedefleyenler için özel bir içerik hazırlayarak global anlamda standart oluşturmayı hedeflemektedir ve bu konuda da tekdir.
IFQ değerlendirme sistemi ve ölçme sistemi bilgisayar destekli olduğu için dünyanın herhangi bir merkezinde sınava girilip IFQ unvanı alınabilir.

IFQ’ya Dair Temel Özellikler
• Personel İslami bankacılık ve finans Sharia’a (Fıkıh al Muamalat) ve uygulama genel ilkeleri temel bilgi sahibi.
• Teknik ve Sharia’a perspektiften hem farklı İslami finans sözleşmeleri ve ürünlerin Personel acquire bilgisi.
• Personel İslami finans piyasalarında kullanılan uygulamalar ve yatırım kararlarının arkasında ilkeleri anlayışlarını genişletmek.
• IFQ’dur ile donatılması personel bir şirket İslami finansal hizmetler sektöründe çalışanların yüksek etik standartlarının geliştirilmesi ve tanıtımına katkıda bulunmak istekli olduğunu gösterir.
• Müfredat, çalışma kitabı, diğer öğretim materyalleri ve sınavlar İslami finans uluslararası tanınmış uzmanlardan oluşan bir panel desteği ve işbirliği ile geliştirilmiştir.
• Yeterlilik İslami finansal hizmetler hızla değişen dünyadaki gelişmeleri yansıtmak için her yıl gözden geçirilir.
• Yeterlilik başlandı ve Lübnan Merkez Bankası (Banque du Liban) tarafından desteklenmektedir.
• Çalışanlar bir prestijli yeterlilik kazanmak hem (İngiltere hükümeti eğitim regülatörü tarafından tanınan) Menkul Kıymetler ve Yatırım Enstitüsü ve Ticaret ve Sanayi Odası Paris tarafından yönetilen Ecole Supérieure des Affaires.
• Yeterlilik uluslararası mevcuttur.

Başvuru ve Kayıt

Nihat Şahinoğlu