20.02.2016

Bitiş : 26.03.2016

66 Saat (5,5 Hafta) Cumartesi − Pazar 9:30 − 16:30

Eğitimin Amacı
Programın amacı özellikle yargılamanın en temel disiplinlerinden olan yargılama hukukunun temel prensipleri hakkında uygulayıcılar ve akademisyenleri gerek teorik gerekse pratik düzeyde bilgilendirmektir. Bu arada İcra İflas Hukukunun güncel sorunlarının da tartışılması uygulamaya dönük meselelerin masaya yatırılması yine akademisyenler, özellikle banka avukatları, lisans üstü eğitim görenler bakımından yararlı olacaktır.
Program sayesinde kurum ve banka avukatları ile akademisyenler söz konusu disiplinlerde son yıllarda ortaya çıkan gelişmeleri Yargıtay kararları ışığında takip etme ve mesleki birikimlerini geliştirme imkanına sahip olacaklardır. Özellikle iflasın ertelenmesi ve ispat hukukuna ilişkin gelişmeler ve yeni yaklaşımlar avukatların ve diğer uygulayıcılar yönünden önemli bir çalışma sahası olarak önemli imkanlar sunmaktadır.
Katılım Şartları
Başta avukatlar olmak üzere bölüm farketmeksizin konuya ilgili duyan en az lisans mezunu herkes katılabilir.
Sertifika Hakkında
Yıldız Teknik Üniversitesi ve Istanbul Institute tarafından ortaklaşa hazırlanacak olan İcra, İflas ve Takip Hukuku Sertifika programının katılımcılarına yapılacak olan sertifika sınavından en az 70 puan almaları durumunda Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü ve SEM müdürü ile Istanbul Institute'den bir yetkilinin imzası olacak şekilde Türkçe olmak üzere bir sertifika sunulacaktır.
  • İlamlı ve İlamsız Takip, İtirazın Hükümden Düşürülmesine İlişkin Kurumlar
    • Senetle İspat Kuralı, Delil Başlangıcı, Elektronik Verilerin Delil Değeri
    • İflas, İflasın Ertelenmesi
    • Borçlunun Üçüncü Kişilerdeki Alacaklarının Haczi