12.11.2017

ELEKTRİK 1 kV. ÜSTÜ ve 1 kV. ALTI TESİSLER SMM YETKİ BELGESİ DERS TAMAMLAMA PROGRAMI

Başlangıç : 12.11.2017
Bitiş : 24.12.2017

45 Saat/15 Hafta (her bir ders)

900 TL + KDV (%8) (her bir ders)

Üniversitelerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinden mezun olup Serbest Müşavir Mühendis (MSS) olarak çalışmak isteyen mühendislerin “Elektrik 1 kV. Üstü ve 1 kV. Altı Tesisler SMM Belgesi” alabilmeleri için, EMO Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği’nin 9. Maddesinin 8. fıkrası gereği almaları gereken derslere yönelik SMM Yetki Belgesi Ders Tamamlama Programı gerçekleştirilecektir.

Başlangıç : 12 Kasım 2017

Bitiş : 24 Aralık 2017

Eğitim Süresi:

42 Saat/7 Hafta

Eğitim Yeri:

Yıldız Teknik Üniversitesi - Yıldız / Beşiktaş / İstanbul

900 TL + KDV (%8)

Ders : Elektrik Tesislerinde Koruma Tekniği

Öğretim Üyesi : Doç. Dr. Recep YUMURTACI

Program Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Mustafa BAYSAL

Elektrik-Elektronik Fakültesi

Elektrik Mühendisliği Bölümü

34220, Esenler, İstanbul

Tel : (212) 383 58 21

GSM : (505) 562 29 61

e-posta :baysal@yildiz.edu.tr

mbaysal76@gmail.com

Programın Düzenlenme Saatleri : Pazar Günleri 9:30-16:30 (Ders saati 6 saat, 1 saat öğle yemeği arası)

Program Kontenjanı: 15 kişi

Transkript Belgesi :% 70 devam koşulunu şartı vardır. Yapılacak ara sınavlar ile final sınavlarında başarılı olan katılımcılara dersi veren öğretim üyesi tarafından onaylanmış olan Transkript belgesi verilecektir.

İlgili Mevzuat:

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği

Elektrik Tesislerinde Koruma Tekniği

1. Koruma ile ilgili temel kavramlar, koruma sistemini oluşturan elemanlar.

2 Koruma rölelerinin yapıları ve çalışma prensipleri , Paletli tip elektromekanik röleler, endüksiyon tipi röleler, termik röle.

3 Oran rölesi, empedans rölesi, statik röleler.

4 Akım transformatörlerinin yapısı, çalışma prensibi, bağlantıları, deneyleri, seçim kriterleri, M5 ve 10P tipi akım transformatörleri.

5 Gerilim transformatörlerinin yapısı, çalışma prensibi, bağlantıları, deneyleri, seçim kriterleri, kapasitif gerilim transformatörleri.

6 Koruma röleleri, koruma rölelerinin sınıflandırılması (Aşırı akım-kısa devre röleleri, yönlü aşırı akım röleleri, aşırı/düşük gerilim röleleri, faz koruma röleleri.)

7 Koruma röleleri (Gaz basıncı ile çalışan röleler, mesafe röleleri, diferansiyel röleler)

8 Kesici kumanda devrelerinin incelenmesi, koruma rölesi ile kesiciye kumanda edilmesi.

9 İletim hatlarının sabit zamanlı ve ters zamanlı aşırı akım röleleri ile korunması.

10 İletim hatlarının mesafe röleleri ile korunması, pilot koruma.

11 Koruma rölelerinin koordinasyonu, örnek sistemler üzerinde uygulamalar.

12 Bara ve Generatör koruması.

13 Motor koruması

14 Transformatör koruması