07.09.2015

Eğitim Koçluğu (Öğrenci-Aile Koçluğu )Sertifika Programı (Hafta içi)

• Eğitim Tarihi:

Başlangıç: 07.09.2015

Bitiş: 12.09.2015

• Eğitim Yeri :

Yıldız Teknik Üniversitesi - Yıldız / Beşiktaş / İstanbul
  • Eğitim Süresi :

6 tam gün, 42 saat eğitimci ile, staj aşaması ile 62 saat

• Ücret / Fiyat :

1300 TL+ KDV (%8 KDV)

Etkin İnsan Gelşim Enstitüsü İşbirliği ile

Eğitim Koçluğu (Öğrenci-Aile Koçluğu )Sertifika Programı

Eğitim Amacı:

Eğitim Koçluğu; öğretmenlerin öğrencileriyle, ailelerin çocukları ile kurduğu iletişimi güçlü hale getiren; okul, sınav, gelecek hedefleri, hayat başarısı vb. kavramlara akılcıl yaklaşan, eğitim sistemine koçluk bakış açısıyla yapıcı çözümler sunan bir süreç programıdır.

Koçluk, kişiyi bulunduğu noktadan ulaşmak istediği noktaya taşıyan bir süreç programıdır.

Koçluk yöntem olarak, kişinin getirdiği bir konu (gündem) üzerinden güçlü sorular sormak suretiyle, beyin potansiyelini tam olarak açığa çıkarmaktır.

Eğitim Koçluğunda amaç, *Yeni çağın değişen dinamiklerine, yeni kuşakların ihtiyaçlarına uygun çözüm yaratabilmektir.

Koçluk programı; koçluk yöntem ve tekniklerle, öğrenciyi gelecek hedeflerini en iyi şekilde yapılandırarak hedefine odaklar. Başarıyı net ve somut olarak ölçümler. Öğrenciyi bulunduğu noktadan hedeflediği noktaya taşır.

Eğitim kurumlarının mevcut sistemlerini güncel hale getirir

Öğenci velilerinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verir

Yeni çağın eğitim sisteminde koç-öğretmene

niçin ihtiyaç var?

Koç-öğretmen; tavsiye ya da akıl vermeden, öğrencinin amaç ve hedeflerine ilerlemesini sağlayandır.

Koç-öğretmen, öğrenciye zihnini etkin şekilde kullanmanın anahtarını verir.

Koç-öğretmen, başarılı sonuçlara odaklanır. Öğrenciyi de başarılı sonuçlara odaklar.

Koç- öğretmen, çözümü öğrenciye bulduran yol arkadaşıdır.

Koç-öğretmen, güçlü soru sorarak, öğrenmeyi hızlandırır.

Koç-öğretmen, öğrencinin nasıl daha kolay öğrendiğini bilir ve dersini buna göre işler.

Koç-öğretmen, öğrencinin iletişim kanalına göre, mesaj verir.

Koç-öğretmen, öğrencinin hedefini, çalışma planını onun gerçekliğinde hayata geçirir.

Koç-öğretmen, öğrenci ile çalıştığı konuyu derecelendirerek; bulunulan nokta ile varılmak istenen nokta arasındaki farkı ve değeri anlamayı, idrak etmeyi kolaylaştırır.

Koç-öğretmen; öğrencinin gündeminde olan hayata dair ne varsa çözüme kavuşturur. Bu nedenle sevilir ve saygı duyulur.

Koç-öğretmen, öğrenci ile konuştuğu her konunun eyleme geçirilip geçirilmediğinin takipçisidir. Bu nedenle çok iyi bir yol arkadaşıdır.

Koç-öğretmen, nasıl bir içsel motivasyon oluşturacağını bilir ve performansını kendi istediği doğrultuda geliştirir.

Eğitmen: İsmail Barış Özpazarcık

Hedef Kitle: Öğretmenler, Eğitim kurumu yöneticileri, Psikolojik danışman-rehber öğretmenler, eğitim koçluğu branşında uzmanlaşmak isteyen koçlar,bireysel gelişim alanında uzmanlaşmak isteyenler

Sertifikalandırma Koşlulları:%80 devam koşulunu sağlayanlar, eğitim sonunda koçluk uygulamaları sırasında yapılacak değerlendirmede %80 geçerlilik notu alanlar, Yıldız Sem-Etkin İnsan GelişiM Enstitüsü işbirliği ile verilecek olan Eğitim Koçluğu (Aile-Öğrenci Koçluğu) Sertifikası’nı almaya hak kazanacaklardır.

İçerik

*Koçluk nedir ne değildir?

*Öğrenci ile güven tesisi

*Bütünsel dinleme

*Güçlü soru sormak

*Sihirli sorularla fark yaratmak