23.09.2017

96 Saat

DOĞUM KOÇLUĞU & DOĞUM KOÇLUĞU EĞİTİCİ EĞİTİMİ

Eğitimin Kapsamı ve Hedefi

Anne Sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini arttırmak ve anne adaylarının kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla modern tıp eğitimi almış meslek üyelerine aile sağlığı, güvenli annelik, bütüncül tıp ve iletişim eğitimi sunarak doğum öncesi, doğum ve lohusalık sürecinde anneye rehberlik edecek, destek sağlayacak meslek profesyonelleri yetiştirmektir. Anne Dostu Hastane Projesi kapsamında bu formata uygun ebeler yetiştirmek, Doğumhanede çalışan ebelerin gerçek görevleri olan gebe ile ilgilenmelerini sağlamak, Doğumhanede çalışan ebelere doğum ağrı ve nefes tekniklerini öğreterek normal doğumu desteklemek, Ülkelerin standartlarının belirlenmesinde anne-bebek mortalite oranının ilk sırada yer alması, Türkiye’deki sezeryan oranının %50’lerde olması, Bir anneyi bilinçlendirerek, kendinin ve ailesinin sağlığını korumasını sağlamak, Birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin ilk yapı taşını ve çekirdeğini oluşturmak, Doğal doğumu desteklemek, hamile kadınların kendi vücutlarını tanımalarını sağlamak, anne sütü ve emzirmenin önemini anlatmak, Doğum evrelerini öğreterek, erken hastane başvurularını azaltmak, evde doğal ortamda zaman geçirmelerini sağlamak, Gebelerin başlamış olan doğum eylemini ve ağrı yönetimini evde sakin ortamda geçirmelerini sağlamak.

Kimler Katılabilir

Sağlık Bilimleri MYO ve Fakültesi son sınıf öğrencileri, mezunları, hemşireler, ebeler katılacaktır. Ayrıca Tıp fakültesi mezunları katılabilir.

Eğitim Yeri: İstanbul
Ders Saatleri:(09:30-17:30 ) C.tesi – Pazar (09:30 -17:30)

Eğitimin Süresi

Eğitim süresi: 80 Saat Doğum Rehberliği (Koçluğu) Sertifika Program