28.11.2017

Davutpaşa Kampüsü, Esenler, İstanbul

28-29-30-31 Kasım 2017 Uzaktan Eğitim/ 02 Aralık 2017 Örgün Eği

2.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ PROGRAMI

28-29-30 Kasım 2017 ve 01 Aralık 2017 Uzaktan Eğitim/ 02 Aralık 2017 Örgün Eğitim

Eğiminin Amacı ;

Alt kısımda belirtilen kanun ve yönetmelikler baz alınarak mevzuata uygun şekilde işletmelerde talepler doğrultusunda istenen ve iş yeri risk analizinden farklı olan “ Yangın Risk Analizi ” hazırlar.

Yasal Dayanağı ;

* 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu.

* 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu.

* 2009 tarihli Binaların Yangınlardan Korunması Hakkındaki Yönetmelik.

* 2013 tarihli İş Yerlerinde Acil Durumlar Hakkındaki Yönetmelik.

* 2013 tarihli Sağlık ve Güvenlik İşaretleri Yönetmeliği.

* Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği.

Eğitimin Hedef Kitlesi ;

Özel sektörde veya kamu kurumlarında en az 1 yıl tecrübesi olan ve aşağıdaki şartlardan herhangi birini taşıyan kişiler başvurabilir.

• Özel veya kamu kuruluşlarında eğitim bölümlerinde çalışan en az Lise ve Dengi Okul Mezunu,
  • Üniversitelerin ön lisans (İş sağlığı ve iş güvenliği, sivil savunma, insan kaynakları ve itfaiyecilik bölümü) programında okuyan ya da mezun olanlar,
  • Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinde görev yapan A, B ve C sertifikasına sahip iş güvenliği uzmanları,
  • Özel Eğitim Merkezlerinde Eğitici olarak çalışanlar,
  • İSG Uzman adayları,
  • Bağımsız veya kuruma bağlı eğitim veren eğiticiler,
  • Eğitimci olmak isteyen veya yeni meslek edinmek isteyen En az Üniversite ön lisans Mezunları,
  • Özel Firmalarda veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan İSG uzmanları.

(1. Seviye Yangın Eğitici Eğitimini Tamamlayan Kursiyer, 2. Seviye Yangın Eğitici Eğitimi Almaya Hak Kazanmaktadır.)

Eğitiminin Süresi ve Şekli ;

2. Seviye Yangın Eğitici Eğitiminin süresi 5 gün – 45 saattir.4 gün uzaktan eğitim olup, 1 gün teorik ve uygulama eğitimi şeklinde verilecektir. Sınavlar aynı gün eğitimlerin tamamlanmasına müteakip yapılacaktır.

Eğitime Katılacak Kişi Sayısı ;

1 grupta yer alacak maksimum kursiyer sayısı 25 dir.

Eğitim Yeri ;

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü

Eğitim Süreci ve Sertifikalandırma ;

a)Sertifikalarınız da olabilecek yanlışlıkarın önüne geçilebilmesi için, eğitime başlamadan önce, katılımcı kimliğini ve mezuniyet belgesinibilgikesisimegitim@gmail.comadresine scanner yaparak mail atılması gerekmektedir.

b)Eğitim sırasında dağıtılan yoklama kağıtlarına katılımcılar doldurmak kaydı ile imza atacaklardır.

c)Eğitim yoklamalarına, eğitim koordinatörü de imza atacaktır.

d)Eğitim bittikten sonra katılımcılara, eğitmen tarafından eğitim değerlendirme formu ve sertifika testi dağıtılarak doldurmaları sağlanacaktır. Sertifika sınavınıgeçme notu 100 üzerinden, 70 puanve üzeridir.

e)Olumsuz hava koşulları, vardiya değişikliği, kursiyerlerin bilgi ve tecrübe koşulları gibi nedenlerden dolayı, eğitimin saat ve içeriğini değiştirme tasarrufuYILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'ne aittir.

f)Uygulama eğitimi icra edilirken, oluşabilecek risklerden eğitmen sorumlu olup, üniversite sorumlu değildir.

g) Uzaktan eğitimin yapılmasına müteakip katılımcılar, araştırma yaparak örneği gönderilen, yeri kendilerine ait olmak üzere eğitimin devamı olan " Yangın Risk Analizi" yaparak bilgikesisimegitim@gmail.com adresine mail atması gerekmektedir.

h)Sertifikalar,YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ tarafından hazırlanarak, onaylanacaktır.

Eğitim Sonrası Bireysel Kazanımlar ;

• Yanma ve yangını bilir.
  • Yangına sebep olan faktörleri bilir.
  • Yangının tanımını ve yangın türlerini bilir.
  • Isı ve dumanın yayılma hızını bilir.
  • Yangın yerindeki tehlikeleri bilir.
  • Söndürme maddelerini bilir.
  • Yangın söndürme cihazlarını bilir ve kullanır.
  • Kişisel koruyucu ekipmanları kullanır.
  • Temiz hava solunum cihazını kullanır.
  • Yangın dolaplarını ve itfaiye hortumlarını kullanır.
  • Katı, sıvı, gaz yangınlarını söndürebilir.
  • Başlangıç aşamasındaki yangınları söndürebilir.
  • Yangın türüne göre uygun olan söndürme maddelerini bilir.
  • Yangın söndürmede gerekli olan araç ve malzemeleri bilir.
  • Genel yangın eğitimi için program hazırlar.
  • Genel yangın eğitimi için gerekli malzemeleri hazırlar.
  • Eğitim ortamında güvenlik önlemlerini alır.
  • Eğitim sonrası değerlendirme yapar ve kayıtları tutar.
  • Genel yangın eğitimi verebilir ve Tahliye tatbikatları yapar.
  • Fabrika veya iş yerlerinde tüm personele genel yangın eğitimi verebilir.
  • Binaların yangınlardan korunması hakkındaki yönetmelik gereği yılda 1 kez zorunlu olan genel yangın eğitimi verebilir.
  • Binaların yangınlardan korunması hakkındaki yönetmelik gereği yapılması gereken acil eylem planlarını oluşturur.
  • 6331 sayılı kanunda geçen yangınla mücadele eğitimini verebilir.
  • Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik gereği oluşturulan acil eylem planlarındaki yangın postası veya ekibine eğitim verebilir.
  • YANGIN RİSK ANALİZİ yapabilir.
  • Eğitim sonrasıKATILIMbelgesi verebilir.

Eğitim Sonrası Kurumsal Kazanımlar ;

• Kurum içerisinde, oluşabilecek yangın sebeplerinin fark edilmesi,
  • Yangın çıkmaması için önlemlerin bilinçlendirilmiş yetkinlik bazlı birisinin yapması,
  • İşletme veya kurumların prestijinin korunmasını,
  • Verim ve kalitenin artmasını,