20.09.2017

​1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ PROGRAMI (BURSA)

Başlangıç : 20.09.2017
Bitiş : 24.09.2017

YILDIRIM-BURSA

Eğiminin Amacı ;

Alt kısımda belirtilen kanun ve yönetmelikler baz alınarak mevzuata uygun şekilde işletmelerde çalışan tüm personelin zorunlu alması gereken 1 günlükTemel Yangın Eğitimiverebilecek, yangın müdahale planı yapabilecek ve uygulayacak, yangın önleme, söndürme, yangın söndürme araç ve gereçlerini tanıtıp kullanmasını öğretebilecek, ekiplerin görev ve çalışma şekillerini öğrenerek ekiplere aktaracak yıllık yangın tatbiki uygulamalarını yaptırabilecek''Yangın Eğitmeni'' yetiştirmektir.

Eğitimin Yasal Dayanağı ;

* 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

* 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu.

* 2009 tarihli Binaların Yangınlardan Korunması Hakkındaki Yönetmelik.

* 2013 tarihli İş Yerlerinde Acil Durumlar Hakkındaki Yönetmelik.

* 2013 tarihli Sağlık ve Güvenlik İşaretleri Yönetmeliği.

* Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği.

Eğitimin Hedef Kitlesi ;

Özel sektörde veya kamu kurumlarında en az 1 yıl tecrübesi olan ve aşağıdaki şartlardan herhangi birini taşıyan kişiler başvurabilir.

• Özel veya kamu kuruluşlarında eğitim bölümlerinde çalışan en az Lise ve Dengi Okul Mezunu,
  • Üniversitelerin ön lisans (İş sağlığı ve iş güvenliği, sivil savunma, insan kaynakları ve itfaiyecilik bölümü) programında okuyan ya da mezun olanlar,
  • Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinde görev yapan A, B ve C sertifikasına sahip iş güvenliği uzmanları,
  • Özel Eğitim Merkezlerinde Eğitici olarak çalışanlar,
  • İSG Uzman adayları,
  • Bağımsız veya kuruma bağlı eğitim veren eğiticiler,
  • Eğitimci olmak isteyen veya yeni meslek edinmek isteyen En az Üniversite ön lisans Mezunları,
  • Özel Firmalarda veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan İSG uzmanları.

(1. Seviye Yangın Eğitici Eğitimini Tamamlayan Kursiyer, 2. Seviye Yangın Eğitici Eğitimi Almaya Hak Kazanmaktadır.)

Eğitimin Süresi ve Şekli ;

Eğitici Eğitiminin süresi 5 gün – 45 saattir. 4 gün uzaktan eğitim olup, 1 gün teorik ve uygulama eğitimi şeklinde verilecektir. Sınavlar aynı gün eğitimlerin tamamlanmasına müteakip yapılacaktır.

Eğitime Katılacak Kişi Sayısı ;

1 grupta yer alacak maksimum kursiyer sayısı 25 dir.

Eğitim Süreci ve Sertifikalandırma ;

a)Sertifikalarınız da olabilecek yanlışların önüne geçilebilmesi için, eğitime başlamadan önce, katılımcı kimliğini ve mezuniyet belgesini bilgikesisimegitim@gmail.com adresine scanner yaparak mail atılması gerekmektedir.

b)Eğitim sırasında dağıtılan yoklama kağıtlarına katılımcılar doldurmak kaydı ile imza atacaklardır.

c)Eğitim yoklamalarına, eğitim koordinatörü de imza atacaktır.

d)Eğitim bittikten sonra katılımcılara, eğitmen tarafından eğitim değerlendirme formu ve sertifika testi dağıtılarak doldurmaları sağlanacaktır. Sertifika sınavınıgeçme notu 100 üzerinden, 70 puanve üzeridir.

e)Olumsuz hava koşulları, vardiya değişikliği, kursiyerlerin bilgi ve tecrübe koşulları gibi nedenlerden dolayı, eğitimin saat ve içeriğini değiştirme tasarrufuKesişim Eğitim ve Danışmanlığaaittir.

f)Uygulama eğitimi icra edilirken, oluşabilecek risklerden eğitmen sorumlu olup, üniversite sorumlu değildir.

g)Sertifikalar,YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ tarafından hazırlanarak onaylanacaktır.

Eğitim Sonrası Bireysel Kazanımlar ;

• Yanma ve yangını bilir,
  • Yanma ve yangının tarifini bilir,
  • Yangına sebep olan faktörleri bilir,
  • Yangının tanımını ve yangın türlerini bilir,
  • Isı ve dumanın yayılma hızı ve tehlikelerini analiz edebilir,
  • Yangın yerindeki tehlikeleri bilir,
  • Söndürme maddelerini bilir,
  • Yangın söndürme cihazlarını tanır ve kullanır,
  • Kişisel koruyucu ekipmanları tanır ve kullanır,
  • Temiz hava solunum cihazını kullanır,
  • Yangın dolaplarını ve itfaiye hortumlarını kullanır,
  • Katı, sıvı, gaz yangınlarını söndürebilir,
  • Başlangıç aşamasındaki yangınları söndürebilir,
  • Yangın türüne göre uygun olan söndürme maddelerini bilir,
  • Yangın söndürmede gerekli olan araç ve malzemeleri bilir,
  • Temel yangın eğitimi için program hazırlar,
  • Temel yangın eğitimi için gerekli malzemeleri hazırlar,
  • Eğitim ortamında güvenlik önlemlerini alır,
  • Eğitim sonrası değerlendirme yapar ve kayıtları tutar,
  • Temel yangın eğitimi verebilir ve Tahliye tatbikatları yapar,
  • Fabrika veya iş yerlerinde tüm personele temel yangın eğitimi verebilir.
  • Binaların yangınlardan korunması hakkındaki yönetmelik gereği yılda 1 kez zorunlu olan genel yangın eğitimi verebilir,
  • Binaların yangınlardan korunması hakkındaki yönetmelik gereği yapılması gereken acil eylem planlarını oluşturur,
  • 6331 sayılı kanunda geçen yangınla mücadele eğitimini verebilir,
  • Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik gereği oluşturulan acil eylem planlarındaki yangınla mücadele ekibine eğitim verebilir,
  • Eğitim sonrası katılım belgesi verebilir.

Eğitim Sonrası Kurumsal Kazanımlar ;

• Kurum içerisinde, basit tedbirsizlik sonucu meydana gelebilecek yangınların önlenmesini,
  • Yangın çıkmaması için mücadele edilmesini,
  • Başlangıç halinde meydana gelen yangın olaylarında can ve mal kaybını en aza indirilmesini,
  • İşletme veya kurumların prestijinin korunmasını,
  • Verim ve kalitenin artmasını,
  • Eğitim maliyetlerin düşürülmesi,
  • Personelin öz güveninin artırılmasını,
  • Yetişkinlere doğru ve etkili eğitim vermenin başarısını sağlayacaktır.

Ödemeler peşin veya havale şeklinde yapılacaktır.

Kesin Kayıt ve Bilgi için:

Emine BEYOĞLU- Eğitim Koordinatörü