16.10.2014

Pilgrims Teacher Training (Ingiltere) Ve Maslak Sem Ortak Eğitim Teknolojileri Sertifika Programı

Başlangıç : 16.10.2014
Bitiş : 06.11.2014

40 Saat

Amaç:

• Dijital okur-yazarlık ve temel Bilgi ve İletişim Teknolojisi becerilerini geliştirmek

• E-güvenlik konusunda bilgi sahibi olmak

• Web 2.0 ve Web 3.0 araçlarını etkili bir şekilde kullanmak

• Multimedya tasarım ilkeleri doğrultusunda online materyaller geliştirmek

• E-portfolyo hazırlamak

• Herkes için faydalı olabilecek mobil uygulamaları öğrenmek

1. Modül: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ (4 Saat)

Dijital Okur-Yazarlık, E-güvenlik, Web 2.0 ve Web 3.0 Araçları

2. Modül : ONLINE MATERYAL HAZIRLAMA ( 6 Saat)

Online Materyaller Tasarlayıp Hazırlama, E-portfolyo Oluşturma ve Lisans Alma

3. Modül : MULTIMEDYA İÇERİK OLUŞTURMA ve MOBIL UYGULAMALAR (5 Saat)

E-Kitap, Video ve Dijital Öykü Oluşturma, Mobil Uygulamalar

Eğitim Tarihi : 05.06.2014- 19.06.2014.

4 hafta sürecek eğitimin 16 saati yüz yüze, 24 saati online uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir. Eğitim, Perşembe günleri saat 17.30- 21.30 arasında. MAC laboratuarında yapılacak olup, 15 kişiyle sınırlıdır.

Eğitmen Hakkında : Işıl Boy, İstanbul Üniversitesi, İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra Eğitim Teknolojileri üzerine yüksek lisansını The University of Manchester'da tamamlamış, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Eğitim Teknolojileri alanında doktora yapmaktadır.2006 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak işe başlamış, 2012 yılından beri öğretmenlere eğitimler veren İngiltere’nin en ünlü okullarından Pilgrims Teacher Training’de, Kent Üniversitesi’nde, yaz aylarında Eğitim Teknolojileri Eğitmeni olarak çalışmaktadır. Türkiye’de 30’a yakın okul ve üniversitede eğitimcilere teknoloji eğitimleri vermiştir. Yurtdışında da İngiltere, İskoçya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Avusturya, İspanya ve Birleşik Arap Emirlikleri teknoloji eğitimleri verdiği ülkeler arasındadır. 2013 yılından itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi, Rektör Yardımcısı Bilişim Danışmanı ve Eğitim Teknolojileri Zirvesi koordinatörü olarak görev yapmaktadır.

Not : İngiltere ' de Kent Üniversitesi ' inde 40 yıldır öğretmenlere mesleki gelişim kursları sunan Pilgrims Teacher Training tarafından sertifikalı kurs.