05.03.2018

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YARATICI DRAMA (ATAŞEHİR M.Y.O)

Başlangıç : 05.03.2018
Bitiş : 30.06.2018

Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu

17 HAFTA

600 TL + KDV

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YARATICI DRAMA

Eğitimi kimler almalıdır?

• Çocuk Gelişimi öğrencileri (En az 2. Sınıf) ve mezunları
  • Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri (En az 2. Sınıf) ve mezunları
  • Psikoloji bölüm öğrencileri (En az 2. Sınıf) ve mezunları
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencileri (En az 2. Sınıf) ve mezunları
  • İşkur ve ABİM (Ataşehir Belediyesi İstihdam Merkezi) işbirliğiyle düzenlenen eğitimden Çocuk Bakımı sertifikası almaya hak kazananlar
  • Diğer ilgili alan öğrenci ve mezunları

Eğitiminin Amacı

üÖğretmen adaylarının, okul öncesi eğitimde çocukların sosyal ve davranışsal gelişimleri ile okul öncesi konuların öğretiminde yaratıcı drama yöntemi ile ders planı hazırlıyor, uyguluyor ve değerlendiriyor olmasını sağlamak.

Katılım Belgesi Koşulları

üEğitim süresi sonunda eğitime % 80 oranında katılım sağlayan katılımcılar Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük onaylı katılım belgesi alacaklardır.

Eğitimin Uygulanışı

• Her bir eğitim programı en az 15 en fazla 22 kişiden oluşmaktadır.
  • Eğitim günleri : 5 Mart 2018- 30 Haziran 2018 tarihleri arasında hafta içi 1 akşam
  • Eğitim saatleri: 17.30-20.30 arasında (4 ay boyunca her hafta 1 gün, toplamda 48 saat)
  • Eğitim Yeri : Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksek Okulu - Ataşehir
  • Eğitmen :Suat GÜNEŞ (Siz Drama)
  • Eğitim Ücreti : 600 TL + KDV

Suat GÜNEŞ (Siz Drama Kurucusu ve Yaratıcı Drama Lideri)

1969 Denizli doğumlu olan Suat Güneş, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yaparken yaratıcı drama ile tanışması hayatını tamamen bu alana yönlendirmesine sebep olmuştur. Yaratıcı drama liderlik programı ve tiyatro eğitimlerini tamamlaması sonrası Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ayrılarak 1999 yılında İstanbul’a gelmiş, 2003 yılından itibaren yaratıcı dramanın birçok alanda ve yaş grubunda uygulanabilmesi, bu alanın gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkı sağlayacak kişilere ortam sağlanması amacıyla Sizdrama Sanat ve Eğitim Merkezi'ni kurmuştur. Zaman içinde Çocuklara, Öğretmenlere, Kurum çalışanlarına, Ailelere, Öğrencilere, Yetişkinlere yönelik, Yaratıcı drama yöntemli özel programlar hazırlamış ve uygulamıştır. Suat Güneş, EĞİTİM, ÖĞRETİM, FARKINDALIK VE GELİŞİM Gerçekleştirmek istenilen tüm alanlarda, Yaratıcı Drama'nın bir yöntem olarak kullanılabileceğini, yaptığı çalışmalar ve aldığı sonuçlarla ortaya koymaya çalışmaktadır.

KAYIT VE İLETİŞİM:

Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu-Yaşam Boyu Öğrenme Birimi