YILDIZ SEM PTE-ACADEMIC SINAV MERKEZİ OLDU

• 22.01.2015
  • 7393 Okunma
Yeni

Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası Geçerliği Olan PTE-Academic Sınav Merkezi Oldu.

PTE-ACADEMİC SINAVI NEDİR?

PTE-A (Pearson Test of English Academic) sınavı, Pearson tarafından düzenlenen bilgisayar tabanlı yeni bir uluslararası akademik İngilizce sınavıdır. Sınav, anadili İngilizce olmayan ve akademik İngilizce yeterliliklerini kanıtlamak zorunda olan katılımcıların dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini doğru bir şekilde ölçmektedir.

PTE Academic, üniversiteler, yüksek eğitim kurumları, yurt dışı üniversite ve kurum kabulleri, devlet birimleri ve akademik İngilizce gerektiren kurumlar için katılımcıların dil becerilerinin gerçek ölçümlerini sağlamaktadır.

ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen PTE Academic, aynı zamanda Mezuniyet Yönetim Kabul Konseyi (Graduate Management Admission Council)(GMAC) tarafından da desteklenmektedir.