20.05.2018 YÜKSEK LİSANS YABANCI DİL YETERLİK SINAVı

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

YÜKSEK LİSANS YABANCI DİL YETERLİK SINAVINA

GİRECEK OLAN ADAYLAR İÇİN DUYURU

Kayıtlar haftaiçi 09.00-16.00 saatleri arasında yapılmaktadır.

1. Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans programlarına başvuru yapacak adaylar için düzenlenecek olan Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı 20 Mayıs 2018 Pazar günü, Saat:14:30'da yapılacaktır.

2. Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı kayıtları 03 Mayıs 2018– 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında YILDIZ-SEM Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

11 Mayıs 2018 tarihinden sonra yapılan kayıt başvuruları kabul edilmeyecektir.

3. Sınav yeri ve saati, adayların sınava gireceği sınav salonları en geç 20 Mayıs 2018 tarihinde Yıldız-SEM’in web sayfalarında ilan edilecektir.

4. Sınav esnasında, adayların Yıldız-SEM tarafından verilen sınava giriş belgelerini ve resmi kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) yanlarında bulundurmaları zorunludur. Öğrenci pasosu resmi kimlik belgesi olarak geçerli değildir. Her iki belgesi de yanında olmayan aday sınava alınmayacaktır.

5. Sınav sonuçları 3 (üç) yıl süre ile geçerlidir ve sonuçlar Yıldız-Sem ve enstitülerin web sayfasında duyurulacaktır. (www.sem.yildiz.edu.tr, www.fbe.yildiz.edu.tr, www.sbe.yildiz.edu.tr)

6. Sınav Başarı Sertifikası bir defaya mahsus hazırlanacaktır. Duyurulacak tarihte YILDIZ-SEM’den imza karşılığı teslim edilecektir.

7. Sınav ücreti 75,00-TL

8. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve dekont ile birlikte en geç 11 Mayıs 2018 tarihine kadar (11 Mayıs 2018 dahil, saat 16.00'a kadar) Yıldız-SEM (Beşiktaş Merkez Kampüs A Blok-210) gelip teslim etmeniz gerekmektedir. Haftasonu kayıt yapılamamaktadır.

(Sınava girecek öğrenci adına başka bir kişi de evrakları teslim edebilir. Bu durumda sınava girecek kişiye ait 1 Adet orjinal resim gerekmektedir.)

Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsünden gelen bilgi gereğince EĞİTİM DİLİ İNGİLİZCE olan programlarda İngilizce Yeterlik Sınavı kabul edilmemektedir.